Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałBłażej Jarosz Został zmieniony 6 lat temu
1
Działania z zakresu promocji zdrowia podjętych przez szkołę w roku szkolnym 2014/2015
2
W roku szkolnym 2014/2015 szkoła realizowała różne zadania związane z szeroko pojętą promocją zdrowia, które uwzględniały przyjęty cel dotyczący dostrzegania zależności między właściwą dietą i aktywnością fizyczną, a zdrowiem. Planowane działania prowadzone były podczas zajęć edukacyjnych i wychowawczych we wszystkich klasach. Omówiono zagadnienia związane z wpływem aktywności fizycznej na zdrowie , zasady zdrowego odżywiania i skutki niewłaściwego żywienia.
3
„Dzień Zdrowego Śniadania”
W listopadzie szkoła zorganizowała „Dzień Zdrowego Śniadania”. Każda klasa dała propozycje smacznych, zdrowych i prostych w przygotowaniach kanapek na drugie śniadanie. Potem odbyły się klasowe degustacje. Na bieżąco wychowawcy monitorowali przyrządzanie przez dzieci drugiego śniadania.
4
„Dzień Zdrowego Śniadania” w obiektywie aparatu
5
Akcja prozdrowotna „W zdrowym ciele zdrowy duch”
6
Programy „Owoce i warzywa w szkole” i „Szklanka mleka”
W szkole uczniowie oddziału przedszkolnego i klas I-III uczestniczyli w programie „Owoce i warzywa w szkole” a uczniowie klas I-IV w programie „Szklanka mleka”. Dodatkowo uczniowie kl. II i III brali udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez dietetyka i kucharza restauracji K2 w Borzechowie sprawującej opiekę nad realizacją ww. programów.
7
Warsztaty kulinarne w restauracji K2 w Borzechowie
8
Szkolna Spartakiada
9
Rajd rowerowy
10
W poszukiwaniu Wiosny Dzieci z oddziału przedszkolnego i klas I-III przed południem w radosnym korowodzie udały się na jezioro, by pożegnać zimę i powitać oficjalnie wiosnę. Były zabawy i śpiewy. Wszyscy szukali oznak nowej pory roku.
11
Powitanie Wiosny – spacer nad jezioro
12
Spacer nad jezioro
13
Teatrzyk „ Mniam, mniam…”
14
„Dzień Dyni” Jesień to czas zbioru dyń i w naszej szkole zorganizowano „Dzień Dyni”. Starsi uczniowie pod fachowym okiem rodziców przygotowali smaczne i ciekawe propozycje potraw z tego warzywa. Na holu odbyła się wspólna degustacja. Można było również otrzymać przepis kulinarny.
15
„Dzień Dyni”
16
Karta rowerowa - egzamin
17
Projekt „Nasze jezioro – nasza sprawa”
18
Sprzątanie świata
19
Sport
20
Sport
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.