Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałMonika Wieczorek Został zmieniony 7 lat temu
1
Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
7
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych i Usług Gastronomicznych Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
8
W kwietniu odbyłyśmy praktykę zawodową w Zakładzie Promowania Kształcenia Zawodowego Związku Przemysłu Budowlanego Berlina i Brandenburgii z siedzibą we Frankfurcie nad Odrą. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
9
Uczestnicy praktyki zawodowej we Frankfurcie nad Odrą: 1.Martyna Brzezińska 2.Monika Drab 3.Martyna Kałuża 4.Karolina Kapica 5.Milena Kochanek 6.Katarzyna Miszczuk 7.Aneta Muchajer 8.Martyna Wójcik Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
10
Szefem kuchni a zarazem nauczycielem był pan Egon Richter- kucharz ze znakomitym doświadczeniem, wiedzą, umiejętnościami oraz przede wszystkim z poczuciem humoru. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
11
W czasie dwutygodniowej praktyki zagranicznej nauczyłyśmy się przede wszystkim pracy zespołowej, dowiedziałyśmy się wielu ciekawych zagadnień dotyczących kuchni regionu Brandenburgii, sporządzałyśmy nieznane nam dotąd potrawy z różnych krajów świata. Poznałyśmy trudną sztukę serwowania, rzeźbienia w maśle oraz garnirowania potraw. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
12
Zostałyśmy wdrożone w rygorystyczne przepisy dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej oraz dbania o środowisko nie tylko poprzez szkolenie praktyczne ale również przez opowiedziane nam możliwe wypadki w pracy kucharza małej gastronomii. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
13
Każdy dzień rozpoczynałyśmy od spotkania, na którym szef kuchni ustalał podział obowiązków. Pracowałyśmy w grupach dwuosobowych. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
14
Codziennie przygotowywałyśmy: I.Śniadanie II.Pieczywo i ciasta III.Dwa dania główne IV.Dwie zupy V.Dwa desery Ponadto dwie drużyny odpowiedzialne były za serwowanie potraw i napoi. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
15
I.Śniadanie Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
18
I.Pieczywo i ciasta Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
21
III. Danie główne Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
24
IV. Zupy Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
27
V. Desery Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
30
VI. Serwis Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
33
Oprócz fantastycznych zajęć praktycznych bardzo kreatywnie spędzałyśmy czas wolny. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
34
Złożyłyśmy również wizytę naszym koleżankom fryzjerkom. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
36
23.04.2016r. Berlin Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
40
24.04.2016r. Spreewald Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
43
Praktyki odbyłyśmy w miłej atmosferze. Do domu i szkoły wróciłyśmy szczęśliwe, bogatsze o nowe doświadczenia i umiejętności. Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
44
Projekt : "Trening czyni mistrza-kreujemy przyszłość zawodową uczniów Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim„ realizowany był w ramach projektu Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego1 NUMER PROJEKTU: 2015-1-PL01-KA102-015372 KWOTA DOFINANSOWANIA: 379 149,21zł Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.