Czynniki wpływające na realizację produktu wysokiej jakości zależą: Od wyboru gleby i winorośli;

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Krajowe doświadczenia w ochronie oznaczeń graficznych
Advertisements

Przepisy prawa dotyczące żywności
Pielęgnacja i serwowanie wina - Sortowanie i składowanie wina
Podstawowa wiedza o winach w teorii
Wpływ systemu rachunku kosztów na wynik finansowy
ISO 9001:2000 z perspektywy CMMI a poznańska rzeczywistość
„Kuchnia i restauracja dla początkujących”
Analiza sensoryczna jakości organoleptycznej żywności
Cum sale panis, latrantem stomachum bene leniet –
Analiza SWOT.
WORSWICK ENGINEERING LTD
Tradycyjne Greckie Produkty
WINO.
Przed wyborem stacji uzdatniania wody
WYCHODZĄC NAPRZECIW STALE ROSNĄCYM WYMAGANIOM KLIENTÓW STWORZYLISMY MARKĘ NIEPOWTARZALNYCH WÓDEK WESELNYCH, SKIEROWANYCH BEZPOŚREDNIO DO NOWOŻEŃCÓW I ICH.
Wp care odświeżenie koloru
Ogórek osiecki Urszula Pużanowska
POLSKA PLATFORMA TECHNOLOGICZNA ŻYWNOŚĆ Warszawa
Desery Mleczne.
Tego potrzebuje Twoje dziecko. Czym jest Pinky? Bogaty naturalny suplement diety dla dzieci zawierający witaminy i minerały. Może zwiększyć ochronę organizmu.
STEROWANIE JAKOŚCIĄ W LABORATORIUM
Systemy zapewnienia jakości
Przedstawienie nowego produktu
Jedz żółte owoce i warzywa
Ochrona Środowiska, a Zdrowie Człowieka
ŚWIAT TWORZYW SZTUCZNTYCH
Żywność i zawarte w niej konserwanty…
Alpen Gold Edycja limitowana 2012.
Dziedzictwo kulinarne w sektorze żywności naturalnej wysokiej jakości, ochrona i promocja poprzez wspólny znak towarowy gwarancyjny.
Wiesz co jesz! W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i podotykać świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo tu ona żyje. Ludźmi, którzy ją tworzą i.
Podczas zajęć organizowanych przez fundację „Siłaczka” uczniowie dowiedzieli się, jak należy oszczędzać papier, jak powstaje i w jaki sposób można go.
WODA.
Wykonał i opracował: Prof. nzw. dr hab. Tadeusz Marcinkowski
The World’s Most Precious Vodka
[ ] Sezon na fali cydru sprzedaż cydru w Polsce 70 milionów litrów
MIÓD.
JAKOŚĆ SERÓW DOJRZEWAJĄCYCH
Technologia gastronomiczna – podstawowe pojęcia
Międzynarodowa integracja gospodarcza
Owoce.
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich Tworzenie grup i organizacji producentów (M09)
promocja zdrowego stylu życia zapewniając naszym klientom
Prawidłowe żywienie jest jednym z najważniejszych czynników warunkujących dobry stan zdrowia dziecka, jego zdolności uczenia się i ilość aktywności ruchowej.
DYSTRYBUTORY FILTRUJĄCE DO WODY
CHOCO-SLIM.
ANALIZA PRODUKCJI I PRZYCHODÓW
Marek Fertsch Zarządzanie produktem - wykład 1. Wykład 1. Definicja zarządzania produktem. Kategorie produktów.
Ocena organoleptyczna i sensoryczna potraw
Surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze
Smoothie.
Alkohole.
świecie.... MEXICO Plantacje błękitnej agawy “Agave Tequilana Weber”, z której powstaje Sierra Tequila rozpościerają się wokół.
A.M. Zarzycka. Wpływ ogólnych wyobrażeń i opinii o kraju na ocenę produktów lub/i marek pochodzących z danego kraju Stereotyp wizerunku danego kraju A.M.
Zdrowe i niezdrowe jedzenie
- życiodajna Substancja
Nadszedł czas herbaty VISION!. Vision Tea Vision Tea – najbardziej wyszukany smak! Unikatowe litewskie herbaty Tradycja i jakość Produkcja wysokiej technologii.
Opracowali: Aleks i Kordian. Alkohole od strony chemii:  Alkohole są pochodnymi węglowodorów, które mają w cząsteczkach grupę funkcyjną –OH, zwaną grupą.
INTELIGENTE SPECJALIZACJE WOJEWÓDZTWA KUJAWSKO-POMORSKIEGO – charakterystyka obszarów IS dla projektów realizowanych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego.
Sprzedaż Irlandzkiej whisky na świecie rośnie znacznie dynamiczniej vs. kategoria! Irlandzka whiskey jest najdynamiczniej rozwijającą się kategorią alkoholu.
SUROWCE I MATERIAŁY EWELINA CHOJNACKA. SUROWCE Za surowce uważa się te czynniki rzeczowe, które przeszły uprzednio przez jedna fazę produkcyjną polegającą.
Wild Turkey Wild Turkey to Bourbon produkowany w Kentucky w USA o ponad 150-letniej tradycji W 1869 r. rodzina Ripy założyła.
Żywność ekologiczna.
Tequila Sierra.
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich
Solenie ryb Solenie, jako metoda utrwalania, było znane już w starożytnym Egipcie. Ryby chude suszono na słońcu, natomiast tłuste poddawano moczeniu w.
Stymulator rozwoju owoców
Bony na innowacje dla MŚP
Enoturystyka jako oferta specjalna gospodarstwa agroturystycznego
Zapis prezentacji:

Czynniki wpływające na realizację produktu wysokiej jakości zależą: Od wyboru gleby i winorośli;

Od zastosowanych technologii; Od użytych narzędzi; Od systemów kontroli procesów przetwórczych.

Winobranie

WYTŁACZANIE

DESTYLACJA FILTRACJA DESTYLATU FILTRACJA DESTYLATU

LEŻAKOWANIE I DOJRZEWANIE W DĘBOWYCH BECZKACH LEŻAKOWANIE I DOJRZEWANIE W DĘBOWYCH BECZKACH

BUTELKOWANIE I ETYKIETOWANIE BUTELKOWANIE I ETYKIETOWANIE

OTO REZULTAT PROCESU PRZETWÓRCZEGO

Przygotowany przez renomowaną piemoncką destylarnię, znaną z upodobania do jakości, Vitèss jest produktem ekskluzywnym przeznaczonym dla lokali z klasą.

Vitèss wyróżnia się przez swe właściwości organoleptyczne czyniące go wyjątkowym w kategorii likierów wspomagających trawienie, wytwarzanym wyłącznie z produktów naturalnych.

Vitèss delikatny na podniebieniu, pomimo posiadania odpowiedniej dozy alkoholu nadającej mu konsystencję Brandy dojrzewającej 10 lat; WŁAŚCIWOŚCI

Vitèss pozostawia bardzo przyjemny posmak, w miejsce początkowego wrażenia mocy i świeżości, co jest wynikiem zastosowania naturalnych składników; WŁAŚCIWOŚCI

Vitèss działa bardzo szybko, ułatwiając trawienie i pozostawiając przyjemne i trwałe wrażenia smakowe WŁAŚCIWOŚCI

Vitèss NIE zawiera spirytusu, a swą moc zawdzięcza wyłącznie szczególnemu BRANDY dojrzewającemu 10 lat w dębowych beczkach. WŁAŚCIWOŚCI

Jak podawać VITÈSS Vitèss, czyste, winno być podawane schłodzone (NIE mrożone).

VITÈSS z lodami Połączenie Vitèss z lodami uwydatnia smak jednego i drugiego.

VITÈSS z lodami Vitèss i lody krem-wanilia.

VITÈSS z lodami Vitèss z lodami śmietankowymi.