ULUBIONA POTRAWA SZYMON DROGOSZ, KL. VB
FRYTKI Z KOTLETEM Z PIERSI KURCZAKA, Z KETCHUPEM
I.FRYTKI Składniki: - 1 kg ziemniaków - Olej ok. 1-2 l - Sól, pieprz Narzędzia: - Obieraczka/nóż - Garnek - Cedzak prętowy aluminiowy - Nóż/krajalnica
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wlać olej do garnka i obrać ziemniaki. Umyć je i pokroić w słupki. Wsypać na cedzak i włożyć do garnka. Po ok. 1h wyjąć i położyć na talerz.
II. PIERSI Z KURCZAKA Składniki: Pierś z kurczaka Przyprawy Tłuszcz do smażenia Bułka tarta i jaja do panierki Narzędzia: Patelnia 2 miski Czysty blat do oczyszczenia mięsa Nóż/tasak
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso oczyścić i przyprawić. Zamoczyć w panierce. Usmażyć na tłuszczu.
III. KETCHUP Ketchup firmy Develey na oryginalnej recepturze McDonalda.
DZIĘKUJĘ Z UWAGĘ! Bibliografia: Grafiki Google