Wycieczka do młyna :) źródło: www..it.mragowo.pl Wonieść, 25.04.12r.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Projekt uruchomienia cywilnej działalności lotniczej na lotnisku Radom-Sadków Radom, 19 listopada 2007 r.
Advertisements

Modelowa wioska – uczenie się od innych poprzez słuchanie i obserwację
BOLOIL S.A. Zakład Produkcji Elastomerów
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
„GHP w przetwarzaniu żywności w przedsiębiorstwie Tamar Foods w Wielkiej Brytanii” Marta Ryczek.
ZAKŁAD UTYLIZACJI ODPADÓW KOMUNALNYCH Sp. z o.o. w Mielcu
OCHRONA ŻYWNOŚCI I WODY PRZED SKAŻENIAMI I ZAKAŻENIAMI
KRYSTALIZACJA.
Gospodarka odpadami Analiza produkcji, zapotrzebowania oraz odzysku tworzyw sztucznych w Europie w 2011 roku Janusz Sokołowski ZTNiC PW luty 2013r. Agnieszka.
Podstawowe wymagania dla kiosków i sklepików szkolnych:
Zadanie 1.
AccessEmergencyMedicine to doskonale źródło wiedzy na temat medycyny ratunkowej – bogate w multimetia oraz podręczniki, zintegrowaną bazę leków i kalkulatory.
Aleksander Gabryś, Manager, Ernst&Young Warszawa, 3 czerwca 2013 roku
Autor: Tomasz Ksiądzyk
Szkoła Przysposabiająca do Pracy przy Zespole Szkół Nr 3 we Włocławku
PAD, czyli przestrzeń emocji
Podstawowa obsługa magazynu.
Przygotowanie: Patrycja Matczak
obsługuje klientów w miejscu sprzedaży, służy im radą co do marki produktu, jego typu i jakości, udziela na prośbę klienta dokładnych i wyczerpujących.
Co to jest Windows Live Movie Maker ?
usług gastronomicznych
Karkonoskie Centrum Gospodarki Odpadami. Dnia 12 maja 2006 roku wyjechaliśmy na jednodniową wycieczkę w okolice Karpacza. Punktem głównym tejże wycieczki.
Grudziądz wypakowujemy zaporę z opakowania foliowego.
Wycieczka do Muzeum Rolnictwa w Śreniawie r.
Oprogramowanie do zarządzania produkcją Systemy Zarządzania Produkcją - symulacje procesów wytwórczych By produkowało się lepiej. Wszystkim!
Podstawy przetwórstwa spożywczego
rachunkowość zajęcia nr 11
Sprawozdanie z warsztatów Zboża zjadamy energię z nich mamy Dnia 7 Listopada w przedszkolu nr 78 przy ul Radarowej 4a rozpoczęliśmy V edycję akcji Piramida.
PROD_MAG_01 - Załadunek towaru
Display Apap Ibuprom AKTYWNOŚĆ PROMOCYJNA MAJ-CZERWIEC 2014.
KIEROWCA-OPERATOR WÓZKÓW JEZDNIOWYCH NAPĘDZANYCH
Zadanie 1.
Jak eTwinning wpłynął na twoją pracę nauczyciela - opowiedz nam o tym! Tygodnie eTwinning 2014.
Poznajemy pracę młynarza
WYKONAWCA: AGNIESZKA WOŹNY NABÓR ELEKTRONICZNY DO SZKÓŁ ŚREDNICH.
Informatyka – szkoła gimnazjalna – Scholaris - © DC Edukacja Projektowanie baz danych w programie Access Informatyka.
Przykłady analiza i projektowanie
JAK POWSTAJE CZEKOLADA?
II Sprawozdawcze, Walne Zebranie Delegatów ZZ HUTNIK.
Koszty magazynowania Dr Agnieszka Tubis.
Treści multimedialne - kodowanie, przetwarzanie, prezentacja Odtwarzanie treści multimedialnych Andrzej Majkowski 1 informatyka +
Portal edukacyjny A.Ś. Zarz ą dzanie informacj ą w ś rodowisku Windows.
Technologia gastronomiczna – podstawowe pojęcia
Przetwórnie warzyw liściastych
Praca towarzyszy człowiekowi od początku dziejów, aby przetrwać człowiek musiał wytwarzać różne przedmioty. W zależności od swoich uzdolnień jeden człowiek.
Projekt Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego „Wiedza, Kompetencje i Zatrudnienie – dostosowanie programów kształcenia do potrzeb.
KALKULACJA KOSZTÓW JAKO ELEMENT RACHUNKU KOSZTÓW
Wycieczka do ogrodu botanicznego i skansenu r. Opiekunowie: Pan Paweł Teter Pani Dyrektor Edyta Golewska.
KATEDRA INFORMACJI LOGISTYCZNEJ I INFORMATYKI PROJEKTOWANIE PROCESÓW mgr inż. Adam Koliński Ćwiczenia 2.
Przedmiotem logistyki produkcji jest
Aplikacja mobilna EBSCO eBooks Uwierzytelnianie aplikacji Przewodnik
SKŁADNIKI MINERALNE. Opracowano na podstawie:
PRAKTYKI ZAWODOWE W NESTLÉ PURINA NOWA WIEŚ WROCŁAWSKA.
Proces produkcyjny i technologiczny
Sprawozdanie z realizacji programu. Przedszkole Miejskie nr 20 im. Przyjaciół Przyrody w Gorzowie Wlkp. Opracowała: Magdalena Wdzięczna.
Confidential. This document contains trade secret information. Disclosure, use or reproduction out-side Cargill and inside Cargill, to or by those employees.
Mileną Radecką.  Z ogromną przyjemnością chcielibyśmy, by do naszej szkoły zawitał taki gość jak Pani Milena Radecka. W ramach zachęty przygotowaliśmy.
SUROWCE I MATERIAŁY EWELINA CHOJNACKA. SUROWCE Za surowce uważa się te czynniki rzeczowe, które przeszły uprzednio przez jedna fazę produkcyjną polegającą.
Dr inż. Karolina Bondarowska
Ewidencja zakupów towarów i materiałów
Ekologia.
Krótkookresowe planowanie produkcji
Sprawozdanie z lekcji w klasie 4b
Ewidencja zakupu rzeczowych aktywów obrotowych
Jakie zjawisko przedstawia film?
Zawody nauczane we wrocławskich szkołach
Wycieczka do Bochni Klasa IIIA.
Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych
Wyroby wschodnie Sezamki Nugaty Chałwa.
Zapis prezentacji:

Wycieczka do młyna :) źródło: www..it.mragowo.pl Wonieść, 25.04.12r.

Na początku każdy musiał wpisać się na listę gości.

Na zewnątrz młyna znajdował się punkt poboru prób surowca.

Zdjęcie przedstawia biny, w których były przetrzymywane zboża do oczyszczenia.

Punkt przyjęcia ziarna Punkt przyjęcia ziarna. W tym miejscu ziarno zostało poddawane oczyszczenie.

Po obejrzeniu młyna z zewnątrz przeszliśmy do środka Po obejrzeniu młyna z zewnątrz przeszliśmy do środka. Jest to miejsce w którym ziarno było poddawane różnym procesom.

Maszyna ta poddawała ziarno odtłuszczeniu.

Sita te służyły do ustalania struktury wytwarzanej mąki lub kaszy.

W tym miejscu gotowy wyrób był poddawany pakowaniu.

Gotowe wyroby były przechowywane w odpowiednich opakowaniach w magazynie.

Przygotowała: Agnieszka Ludwiczak