Kuchnia Śródziemnomorska

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Jak przygotować dietetyczne spaghetti ?
Advertisements

Prawidłowe żywienie uczniów
Jedzenie w Hiszpanii.
Krewetki po tajsku.
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Czy wiesz co jesz? Odżywiasz się zdrowo?.
PRZYPRAWY W KUCHNI POLSKIEJ
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Dorota Banasiewicz.
1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Mięso i drób.
Kuchnia Turecka.
Potrawy w Unii Europejskiej
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Potrawy Irlandzkie.
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
Potrawy i przepisy Meksyku
Kuchnia śródziemnomorska
Jedzenie w Hiszpanii.
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
Czyli zasady prawidłowego odżywiania!
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
WIEM,CO JEM !.
Zdrowa dieta Europejczyków
Pizzeria „Caro” ul. Damrota 5 44 –145 Pilchowice tel
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
Prawidłowe żywienie uczniów
Uzdrawianie menu :-) Przysmak mięsny z warzywami i sosem węgierskim Autorki: Roksana Rosiak Ewelina Zajączkowska kl. I c.
Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini.
Kuchnia Wietnamska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
ŻYWIENIE.
LODÓWKI.
V Gminny Konkurs Wiedzy o Unii Europejskiej Jasionka, 9 maja 2014 r.
NA ZDROWIE ! Elżbieta Kuśmierek. Prawidłowe żywienie jest bardzo istotne na każdym etapie życia, jednakże okres dziecięcy i wczesnoszkolny to czas, kiedy.
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
NOWOŚĆ NA RYNKU POLSKIM
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
Makieta: PROSPECTUS Krzysztof Przybyła
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
 Surowcem pochodzenia roślinnego jest: a) granat b) szczupak c) ślimaki d) Łopatka wieprzowa.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
TUSCAN TASTES. OMELETTE WITH ZUCCHINI SKŁADNIKI- INGREDIENTS 1 DUŻA CUKINIA - 1 LARGE ZUCCHINI 3 JAJA – 3 EGGS 2-3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK SPOONS OF.
Zasady prawidłowego żywienia dla dzieci w wieku przedszkolnym Agnieszka Sulikowska, 2015 r.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Autor: Julia Prochowska
Produkty o Chronionej Nazwie --Products of Designated Origin -
Książka kucharska Erasmusa+
Kuchnia bez tajemnic i granic
Produkty szczególnie bogate w potas:
Dieta w cukrzycy ciążowej
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Legenda litwińskich potraw
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
Kuchnie w Wielkiej Brytanii.
Kuchnia hiszpańska.
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Kuchnia Śródziemnomorska Quiz: Kuchnia Śródziemnomorska Autor quizu: Tomasz Maciąg

B: Chłodnik Vichyssiose C: Chłodnik Gazpacho Podaj nazwę potrawy przedstawionej na zdjęciu. A: Tarator B: Chłodnik Vichyssiose C: Chłodnik Gazpacho

A: Churros B: Baklawa C: Ciasto bakaliowe Podaj nazwę potrawy przedstawionej na zdjęciu. A: Churros B: Baklawa C: Ciasto bakaliowe

C: Ratatouille (Ratatuja) Podaj nazwę potrawy przedstawionej na zdjęciu. A: Pissaladeire B: Mule w pomidorach C: Ratatouille (Ratatuja)

A: Bakłażany, Czosnek, Cebula, Mięso Wołowe W skład Musaki wchodzą: A: Bakłażany, Czosnek, Cebula, Mięso Wołowe B: Cukinia, Tymianek, Cytryna, Kurczak C: Dynia, Pomidory, Olej, Oliwki, Cielęcina

A: Cebula, Chili, Soczewica, Czosnek, Boczek W skład hiszpańskiej Tortilli wchodzą: A: Cebula, Chili, Soczewica, Czosnek, Boczek B: Ziemniaki, Wołowina, Papryka, Śmietana, Jajka C: Mozzarella, Szynka, Pomidory, Kukurydza

A: Cytryna, Orzechy, Feta, Pistacje, Miód, Cynamon W skład greckich Scaltsounia wchodzą: A: Cytryna, Orzechy, Feta, Pistacje, Miód, Cynamon B: Feta, Jajka, Parmezan, Ciasto Fillo, Cukier C: Oliwa, Migdały, Mielone Goździki, Cynamon, Cukier Puder

Pollo a la Chilindron pochodzi z: A: Włoch B: Francji C: Hiszpani

Strukli pochodzą z: A: Chorwacji B: Włoch C: Cypru

Aligot pochodzi z: A: Hiszpani B: Francji C: Chorwacji

Dogrywka

A: Mak, Polędwica, Koperek, Śmietana B: Czosnek, Anchois, Śmietana W skład Fondue wchodzi: A: Mak, Polędwica, Koperek, Śmietana B: Czosnek, Anchois, Śmietana C: Krewetki, Mak, Wieprzowina, Bazylia

Piperade pochodzi z: A: Francji B: Chorwacji C: Włoch

Pastisio pochodzi z: A: Cypru B: Włoch C: Grecji

A: Ser, Wołowina, Oliwa, Parmezan W skład Greckich ciastek Pardulas wchodzi: A: Ser, Wołowina, Oliwa, Parmezan B: Miód, Skórka z Cytryny, Rodzynk, Ricotta C: Orzechy, Płatki Migdałowe, Budyń Waniliowyh

A: Canneloni B: Saltibocca C: Bruschetta Podaj nazwę potrawy przedstawionej na zdjęciu. A: Canneloni B: Saltibocca C: Bruschetta

Potrawa na zdjęciu to: A: Pizza B: Musaka C: Tarta

Źle

Dobrze!