Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Advertisements

Milki Way Wiktoria Nowak.
Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b
Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie:
SKŁADNIKI: 1 l ciemnego bulionu 75 g mąki 80 g masła
Książka kucharska klasy 0
Groch z kapustą i grzybami
Kuchnia Turecka.
„Na imieniny męża mego, upiekłabym coś dobrego, a że męża mam Marcina najlepsza byłaby gęsina.” - Taki wierszyk napisałam i GĘŚ wygrałam!
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Potrawy Irlandzkie.
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
Książka Kucharska.
„Czy rosyjska kuchnia smakowałaby Polakom?” Kornelia Antoniak
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
Książeczka kucharska:
Zdrowa dieta Europejczyka
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
The traditional Bulgarian Dishes. 4 tomatoes – 4 pomidory 1 large cucumber – 1 duży ogórek 4 green or red peppers – 4 zielone lub czerwone papryki 1.
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Jedzenie w Hiszpanii.
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
Matematyka jest wszędzie !!!
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
Zdrowa dieta Europejczyków
Przeliczniki kuchenne
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
CATERING BOŻONARODZENIOWY
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
SPORZĄDZANIE ZUP SCENARIUSZ LEKCJI.
Kuchnia francuska krowa.
Lunch: Pierś z kurczaka w kokosowym curry Deser: Trifle.
Kuchnia Wietnamska.
Czekolada.
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
Krem warzywny z lanymi kluskami
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
Zatrzymać lato w kuchni
Boże Narodzenie. Autor : Julia Waś V B.
Święta Bożego Narodzenia
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
16 października 2015 roku. Były już szeroko rozpowszechnione w starożytnym Egipcie.Drożdże. Są jednokomórkowymi grzybami z rodzimy drożdżakowatych i rozmnażają.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
Położenie geograficzne Śląska Podróż kulinarna po województwie śląskim.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
Zasady prawidłowego żywienia dla dzieci w wieku przedszkolnym Agnieszka Sulikowska, 2015 r.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Legenda litwińskich potraw
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Ułamki zwykłe w życiu codziennym
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
Książka Kucharska pt: Szlakiem kuchni polskiej
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.

Pierwszym daniem jest sałatka ryżowa z pesto. Składniki: 20 dag ryżu włoskiego arborio czubata łyżka pesto 400 ml bulionu warzywnego sok z cytryny 2 łyżki oliwy Jest to danie pyszne, idealne na gorące dni.

Następnym daniem jest wyśmienita, aromatyczna zupa minestrone Składniki: 300 g pomidorów (2 średnie) 1 czerwona papryka kawałek dyni ze skórą (ok 600 g) * kawałeczek selera (korzeń) 1 mała pietruszka 1 średnia cebula 100 g pora 200 g marchewki 200 g cukinii 200 g ziemniaków 200 g kapusty 2 liście laurowe 2 ząbki cz 1 puszka białej fasoli 150 g zielonej fasolki 1,75 litra bulionu jarzynowego 2 łyżki listków natki pietruszki 100 g cienkiego makaronuosnku

Na deser wybraliśmy Chleb czekoladowy z ciastkami serowymi Ciastka serowe: 200 g masła 200 g twarogu półtłustego w kostce 2 szklanki mąki 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody 1/2 szklanki cukru do obtoczenia

Bardzo delikatny, puszysty, lekko słodki chlebek kakaowy z drobinkami czekolady. Jest cudowny. Świetnie smakuje z masłem, twarożkiem, czy oczywiście - z nutellą. Jest prosty, lecz trochę czasochłonny (choć nie bardziej niż inne chleby ;), lecz smak to całkowicie wynagradza. 225 g mąki pszennej chlebowej 1 łyżka kakao pół łyżeczki soli 25 g miękkiego masła 1,5 łyżeczki suchych drożdży 55 g drobnego cukru 1 jajko, roztrzepane 125 ml letniego mleka 115 g gorzkiej lub mlecznej czekolady, posiekanej

Dziękujemy!