Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Pierwszym daniem jest sałatka ryżowa z pesto. Składniki: 20 dag ryżu włoskiego arborio czubata łyżka pesto 400 ml bulionu warzywnego sok z cytryny 2 łyżki oliwy Jest to danie pyszne, idealne na gorące dni.
Następnym daniem jest wyśmienita, aromatyczna zupa minestrone Składniki: 300 g pomidorów (2 średnie) 1 czerwona papryka kawałek dyni ze skórą (ok 600 g) * kawałeczek selera (korzeń) 1 mała pietruszka 1 średnia cebula 100 g pora 200 g marchewki 200 g cukinii 200 g ziemniaków 200 g kapusty 2 liście laurowe 2 ząbki cz 1 puszka białej fasoli 150 g zielonej fasolki 1,75 litra bulionu jarzynowego 2 łyżki listków natki pietruszki 100 g cienkiego makaronuosnku
Na deser wybraliśmy Chleb czekoladowy z ciastkami serowymi Ciastka serowe: 200 g masła 200 g twarogu półtłustego w kostce 2 szklanki mąki 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody 1/2 szklanki cukru do obtoczenia
Bardzo delikatny, puszysty, lekko słodki chlebek kakaowy z drobinkami czekolady. Jest cudowny. Świetnie smakuje z masłem, twarożkiem, czy oczywiście - z nutellą. Jest prosty, lecz trochę czasochłonny (choć nie bardziej niż inne chleby ;), lecz smak to całkowicie wynagradza. 225 g mąki pszennej chlebowej 1 łyżka kakao pół łyżeczki soli 25 g miękkiego masła 1,5 łyżeczki suchych drożdży 55 g drobnego cukru 1 jajko, roztrzepane 125 ml letniego mleka 115 g gorzkiej lub mlecznej czekolady, posiekanej
Dziękujemy!