ZSP NR 6 W ŁODZI Działalność „Spożywczaka”

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
Advertisements

Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Projekty realizowane w ZSP nr 2 w Siedlcach współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
ZESPÓŁ EDUKACJI „WIEDZA”
Zespół Szkół Zawodowych Nr 1 ul. Zamkowa 16 a
Szkoła Podstawowa im. Jana Brzechwy
ZAPRASZAMY NA PREZENTACJĘ OFERTY SZKÓŁ
W STARGARDZIE SZCZECIŃSKIM
PROGRAM OPERACYJNY KAPITAŁ LUDZKI
EDUKACJA KLUCZEM DO SUKCESU Projekt współfinansowany z budżetu Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Kształcenie zawodowe a kadra pedagogiczna
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE W POWIECIE KLUCZBORSKIM Miejsce: Aula Zespołu Szkół Ogólnokształcących im. Adama Mickiewicza w Kluczborku Termin: 28 listopada 2007.
ZSZ Technikum Liceum Profilowane Liceum Profilowane Liceum Ogólnokształcące Liceum Ogólnokształcące.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych NR 2 w Brzezinach Zaprasza do zapoznania się z ofertą szkoły.
Kończycie w tym roku gimnazjum. Przed wami stoją ważne wybory dalszego kształcenia. Nasza szkoła oferuję: Przyjazną i bezpieczną atmosferę, Doskonałą
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
OŚRODEK SZKOLNO-WYCHOWAWCZY
36 SZKOŁA PODSTAWOWA ul. Więckowskiego – 734 ŁÓDŹ
Szkolno-Wychowawczy Nr Przemyśl
lecz dla życia się uczymy”
SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 2
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białej Rawskiej
Współpraca szkoły z przedsiębiorstwem w zakresie szkolenia praktycznego i teoretycznego z perspektywy placówki oświatowej opracował: Janusz Wojtkiewicz-Lazman.
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zespół Szkół Łączności
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Stanisława Staszica w Tomaszowie Mazowieckim ul. Św. Antoniego 57/61.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 15 W ŁODZI
Rekrutacja – 2010 Zespół Szkół Nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 2 NAJLEPSZY WYBÓR ! Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO w Sosnowcu ul
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
Szkoła zawodowa Rzeszów 2013.
Zespół Szkół Gastronomicznych
OFERTA KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO NA POZIOMIE PONADGIMNAZJALNYM
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Spotkanie informacyjne projektu: E -fektywne F -unkcjonalne S -zkoły.
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO w Sosnowcu ul
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZAWÓD: CUKIERNIK Produkuje i dekoruje wyroby ciastkarskie i cukiernicze, np. ciasta, torty, lody, pieczywo cukiernicze.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
GIMNAZJUM NR 12 w ZESPOLE SZKÓŁ NR 2 W TYCHACH. GDZIE JESTEŚMY?
Ul. 25 Czerwca Radom tel.: SZKOŁA Z TRADYCJAMI ul. 25 Czerwca Radom tel.: zssradom.edu.pl
2015/2016 r. ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1 im. Powstańców Wielkopolskich w Ostrzeszowie.
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE A RYNEK PRACY W WOJEWÓDZTWIE LUBELSKIM Wydział Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Lublin, grudzień 2007 Kuratorium Oświaty w Lublinie.
Tel ; tel./fax fax ; infolinia WWW: zszs2.szkolnastrona.pl „ ZAWODOWO.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
ZSP NR 6 W ŁODZI Co warto wiedzieć o Spożywczaku?.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna.
Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy Nr 1 im. Janusza Korczaka Łódź ul. Siedlecka 7/21 telefon: ,
Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy Nr 1 im. Janusza Korczaka Łódź ul. Siedlecka 7/21 telefon: ,
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 15 W ŁODZI ŁÓDŹ ul. Kopcińskiego 5/11 tel: ; zsp15.ldi.pl
Zespół Szkół Techniczno-Informatycznych im. Jana Nowaka - Jeziorańskiego.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska.
Zespół Szkół Techniczno-Informatycznych im. Jana Nowaka - Jeziorańskiego.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPECJALNYCH NR 6 W ŁODZI. Szkoła mieści się w pięknej, secesyjnej kamienicy w samym sercu miasta. Usytuowanie:
SZANOWNI UCZNIOWIE ŁÓDŹ Gimnazjum nr 39 im. Juliana Tuwima ul. Królewska 13/15, Łódź tel.(042) SZKÓŁ.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU
Tel Szkoła Podstawowa nr 160 im. Powstańców Śląskich ul. Andrzeja Struga 24
E-fektywne F-unkcjonalne S-zkoły
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

ZSP NR 6 W ŁODZI Działalność „Spożywczaka”

DOKŁADNA NAZWA I ADRES Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 6 im. Powstańców Wielkopolskich „S p o ż y w c z a k” 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska 137 tel. 655 – 10 – 40, fax 655 – 10 – 40 w. 34 www.spozywcza.lodz.pl (e-mail) sekretariat@spozywcza.lodz.pl

LOKALIZACJA SZKOŁY Bezpośredni dojazd do szkoły: tramwajem linii 3 autobusami linii 57, 65, 81, 87

Oferta dla absolwentów gimnazjum KIERUNKI KSZTAŁCENIA Oferta dla absolwentów gimnazjum TECHNIKUM 4-letnie, kształcące w zawodach: - technik technologii żywności - technik żywienia i gospodarstwa domowego ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA, 3-letnia, kształcąca w zawodach: - cukiernik - piekarz - rzeźnik - wędliniarz

Oferta dla absolwentów liceów Oferta dla absolwentów ZSZ KIERUNKI KSZTAŁCENIA Oferta dla absolwentów liceów SZKOŁA POLICEALNA - 2-letnia, kształcąca techników technologii żywności Oferta dla absolwentów ZSZ TECHNIKUM UZUPEŁNIAJĄCE NA PODBUDOWIE ZSZ, 3-letnie, kształcące techników technologii żywności

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Możliwość zatrudnienia: zakłady przemysłu spożywczego, na stanowisku kierownika produkcji, technika, laboranta; zakłady prowadzące handel artykułami spożywczymi, przechowywanie i dystrybucję żywności

TECHNIK ŻYWIENIA I GOSPODARSTWA DOMOWEGO Możliwość zatrudnienia: zakłady usługowo-gastronomiczne prowadzenie działalności gastronomicznej placówki żywienia zbiorowego (restauracje, stołówki, kawiarnie, mała gastronomia)

CUKIERNIK Możliwość zatrudnienia: cukiernie ciastkarnie zakłady gastronomiczne inne zakłady wytwarzające artykuły cukiernicze

PIEKARZ Możliwość zatrudnienia: piekarnie rzemieślnicze i przemysłowe zakłady gastronomiczne punkty zbytu pieczywa

RZEŹNIK-WĘDLINIARZ Możliwość zatrudnienia: zakłady mięsne zakłady garmażeryjne

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Szkoła uczestniczy w wielu programach finansowanych z budżetu Unii Europejskiej, m.in.: Program Operacyjny Kapitał Ludzki Program Leonardo da Vinci Program Comenius Program „Life skills for employability” Programy Phare Pracownia, która powstała w wyniku projektu „Komputerowe wytwarzanie wyrobów ciastkarskich” w ramach programu Phare

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Od 2009 roku w szkole realizowany jest projekt „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza” finansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach projektu Kapitał Ludzki. Celem tego przedsięwzięcia jest podniesienie jakości i atrakcyjności kształcenia. Uczniowie uczestniczą w zajęciach dodatkowych poszerzających ich umiejętności zawodowe. Dodatkowo uczniowie mają zajęcia z zakresu skuteczności osobistej, a w razie potrzeb mogą skorzystać z opieki psychologa.

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Posiadamy system zarządzania jakością W roku 2009 szkoła uzyskała Puchar i tytuł Lidera Zarządzania Procesem Kształcenia Zawodowego Dysponujemy doskonałą bazą dydaktyczną. Wszystkie nasze pracownie zaopatrzone są w liczne środki technodydaktyczne i sprzęt audiowizualny Posiadamy certyfikat „Szkoła promująca zdrowie” W szkole działa Szkolny Ośrodek Kariery

ORGANIZACJE UCZNIOWSKIE Samorząd Uczniowski Teatrzyk szkolny „Rogalik” Szkolne Koło Plastyczno-Teatralne Szkolne Koło PCK Szkolny Klub Europejski Szkolne Koło Przyjaciół Książki Szkolne Koło Towarzystwa Przyjaciół Łodzi i Opieki nad Zabytkami Szkolny Ośrodek Kariery Szkolne Koło Piekarzy i Cukierników Szkolne Koło Racjonalizacji Szkolne Koło Sportowe Szkolne Koło Szachowe i Tenisa Stołowego

Współpraca ze środowiskiem lokalnym Szkoła od wielu lat ściśle współpracuje z wieloma instytucjami i organizacjami. Są to: ŁCDNiKP OKE Zakłady Przemysłu Spożywczego Cechy Cukierników, Piekarzy i Przedsiębiorców, Rzeźników i Wędliniarzy Supermarkety Poradnie psychologiczno – pedagogiczne Policja i Straż Miejska Urzędy Pracy Instytut Europejski i inne organizacje proeuropejskie

KONKURSY Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik Olimpiada Wiedzy o Produkcji Żywności Olimpiada Wiedzy Technicznej Konkurs Wiedzy o Biznesie i Regionie Łódzkim Turniej Jakości Konkurs Konsumencki Konkurs matematyczny Konkurs ortograficzny

KONKURSY W roku szkolnym 2009/10 uczeń klasy 3b Jarosław Cheliński zajął: III miejsce w XIII Ogólnopolskim Turnieju Piekarskim im. Anny Butki, odbywającym się w Poznaniu VI miejsce w XV Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz, odbywającym się we Wrocławiu.

PEWNEJ I ATRAKCYJNEJ PRACY! WYBÓR SPOŻYWCZAKA TO GWARANCJA PEWNEJ I ATRAKCYJNEJ PRACY!