Uniwersalne kompetencje - trend i konieczność Prezentacja podsumowująca odbyty staż zagraniczny Przygotował: Opiekun stażu: Termin odbycia stażu: Kraj odbycia stażu: Miejsce odbycia stażu:
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Informacje na temat podziału kraju na regiony kulinarne, wpływ geografii, historii itp. na kuchnie kraju Informacje na temat typowych surowców, przypraw, technik i dań jakie są charakterystyczne dla danej kuchni (w przypadkach nietypowych, mało znanych prosimy dodać zdjęcia) Przykłady dań charakterystycznych dla danej kuchni z krótkim ogólnym opisem (nie przepisy kulinarne) I. Kompetencje zawodowe
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Informacje na temat podziału kraju na regiony kulinarne, wpływ geografii, historii itp. na kuchnie kraju Informacje na temat typowych surowców, przypraw, technik i dań jakie są charakterystyczne dla danej kuchni (w przypadkach nietypowych, mało znanych prosimy dodać zdjęcia) Przykłady dań charakterystycznych dla danej kuchni z krótkim ogólnym opisem (nie przepisy kulinarne) I. Kompetencje zawodowe
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Informacje na temat nowych technik kulinarnych stosowanych w miejscu odbywania praktyk (kuchnia molekularna itp.). W przypadku braku prosimy opisać ciekawe techniki kulinarne zaobserwowane podczas stażu. Dodaj zdjęcia lub krótkie filmy (nagrane telefonem lub aparatem fotograficznym) przedstawiające te techniki I. Kompetencje zawodowe
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Informacje na temat jaki trend gastronomiczny lub kilka z nich zostało przez Ciebie zaobserwowanych podczas stażu. Opisz krótko czym się one charakteryzowały – możesz dodać zdjęcia i inne materiały. I. Kompetencje zawodowe
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: W każdym zakładzie pracy panuje hierarchizacja. Twoim zadaniem jest ustalenie hierarchii w twoim zakładzie i przedstawienie jej w formie schematu przykładowy schemat na kolejnym slajdzie. Opisz poszczególne stanowiska biorąc pod uwagę szczególnie nazwę stanowiska, podstawowe czynności itp II. Kompetencje społeczne
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Na każdym kroku spotykamy się z sytuacjami stresowymi. W jaki sposób z takimi sytuacjami radzą sobie pracownicy. Wskaż które z nich są pozytywne a które negatywne i dlaczego II. Kompetencje społeczne
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Sytuacje konfliktowe są normalnie występującym zjawiskiem. W jaki sposób są one rozwiązywane w miejscu twojego odbywania stażu. II. Kompetencje społeczne
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Wizerunek firmy to strategiczna część marketingu i ma on duży wpływ na prosperity zakładu. Opisz w jaki sposób firma tworzy swój wizerunek Opisz elementy wizerunku opatrując slajdy dodatkowymi materiałami (zdjęcia, loga, skany itp.) III. Kompetencje przedsiębiorcze
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Jakie techniki marketingowe stosuje zakład w którym odbywasz staż (w miarę możliwości dodaj zdjęcia itp.) Jakie inne techniki można zaproponować temu zakładowi w celu zwiększenia jego prosperity III. Kompetencje przedsiębiorcze
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Odpowiedzi uszereguj w następujące grupy: Opisz czego dowiedziałeś/aś się podczas stażu Jakie nowe umiejętności zdobyłeś/aś podczas stażu O co wzbogaciłem/am się podczas stażu PODSUMOWANIE
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Opisz dlaczego polecasz innym wzięcie udziału w stażach zagranicznych PODSUMOWANIE
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Opisz jak spędzałeś/aś czas wolny – na tym slajdzie opisz miejsca i wydarzenia związane z kulturą Czas wolny: KULTRA
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Opisz jak spędzałeś/aś czas wolny – na tym slajdzie opisz miejsca i wydarzenia związane ze sztuką… Czas wolny: SZTUKA
Tutaj wstaw tekst Uwaga: Jeżeli tekst się nie zmieści to dodaj pozostałą jego część na kolejnym slajdzie. Nie zmniejszaj czcionki gdyż stanie się mało czytelna – prawidłowa wielkość: 14 pkt Nie zmieniaj formatowań, czcionek i nagłówków. Jeżeli potrzebujesz dodatkowych slajdów nie wstawiaj nowych lecz kopiuj slajdy z właściwych działów – tak aby zachować układ prezentacji. Po zakończeniu edycji całej prezentacji nie zapomnij jej zoptymalizować. CO POWINNY ZAWIERAĆ SLAJDY W TYM DZIALE: Opisz jak spędzałeś/aś czas wolny – na tym slajdzie opisz miejsca i wydarzenia związane ze sportem i ruchem Czas wolny: SPORT I RUCH