Przemysław Buda Bomafar Sp. z o.o.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
ZDROWA ŻYWNOŚĆ.
Advertisements

Obowiązek badania w kierunku włośni świń i dzików przy produkcji mięsa na użytek własny WIW z/s w Krośnie Trichinella spiralis.
Mazowieckie rolnictwo eksportem stoi - nadzór służb wojewody.
PHARE Program PL98/IB/AG- 02 // Dyrekcja Generalna ds. Żywności Ministerstwo Rolnictwa i Rybołówstwa Fr.
ŻYWIENIE DZIECI - ZBILANSOWANA DIETA.
[Aleksander Dziedzic]
Sposób prowadzenia nadzoru nad podmiotami prowadzącymi produkcję na niewielką skalę (MOL- działalność marginalna, lokalna i ograniczona, SB- sprzedaż bezpośrednia.
Uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego po uboju w gospodarstwie
Prezentacja dla uczniów gimnazjum
Autorzy: Natalia GÓRAS i Patrycja BONGILAJ
opracował: Michał Wawrzynów klasa VI a
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA
Piramida zdrowego żywienia
Piramida żywieniowa-czy warto według niej żyć ?
Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Katowicach Bezpieczeństwo produktów pochodzenia zwierzęcego - -wymagania weterynaryjne dotyczące sprzedaży bezpośredniej.
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
Wegetarianizm.
mgr rekreacji ruchowej
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
WARTOŚĆ ODŻYWCZA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA
Żelazne zasady zdrowego żywienia
Racjonalne Odżywianie
Zasady zdrowego żywienia i aktywności fizycznej młodzieży
Zdrowy styl życia.
Jak żyć zdrowo ? Jak żyć zdrowo?.
Trzeba odżywiać się zdrowo
Zasady gospodarowania populacją daniela
„Sprzedaż bezpośrednia i działalność marginalna, lokalna i ograniczona
Zasady Odżywiania.
Kto jest przyjacielem lasu?
Żywienie a zdrowie Żywienie dzieci Mgr inż. Iwonna Niegowska
Piję dużo napojów. Co najmniej 2 litry dziennie.
Martyna Bełezina kl. VI C
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Kto jest przyjacielem lasu?
Kto może być przyjacielem lasu ?
Klopsiki mięsno-warzywne z sosem brokułowym
Autor: Aleksandra Niewinowska. Człowiek Zwierzę Leśniczy.
„Kto jest przyjacielem lasu”. Przyjacielem lasu może być każdy z nas, a nawet zwierzęta. Na przykład dzięcioł - jest tak zwanym lekarzem drzew, żywi się.
Kto jest przyjacielem lasu?
Kto jest przyjacielem lasu??? Julia Oprzędek Zespół Publicznej Szkoły Podstawowej i Publicznego Gimnazjum w Minkowicach Oławskich.
Piramida żywieniowa czyli Jak zdrowo żyć
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Prawidłowe żywienie gwarancją zdrowia.
PRZYJACIEL LASU Miłosz Nickowski SP NĘTNO.
Żywienie dzieci w wieku szkolnym
Formalno prawne wymogi sprzedaży bezpośredniej
Konferencja Programowa ZPPU
Mgr inż. Klaudia Kalisz ZDROWE ODŻYWIANIE.
,,W zdrowym ciele zdrowy duch’’
SPRZEDAŻ BEZPOŚREDNIA wymagania obowiązujące od 1 stycznia 2016 r.
„ Sprzedaż bezpośrednia – nowe przepisy weterynaryjne”
ROŚLINOŻERNOŚĆ.
„ Sprzedaż bezpośrednia produktów z gospodarstw rolnych” Aneta Klusek główny specjalista Departament Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii MINSTERSTWO.
Oddział Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej WSSE Gorzów Wlkp.
Główny Inspektorat Weterynarii Afrykański pomór świń Działania administracyjne.
Zdrowe Żywienie Człowieka
Zdrowy styl życia.
UBOJE GOSPODARCZE Inspekcja Weterynaryjna Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Sławnie.
„ Sprzedaż bezpośrednia żywności pochodzenia zwierzęcego, działalność marginalna, lokalna i ograniczona, rolniczy handel detaliczny – przepisy weterynaryjne”
Rolniczy handel detaliczny
Tomasz Górniak Ubój, oznakowanie oraz umieszczanie na rynku zwierząt oraz mięsa i jego przetworów ze zwierząt ze stref w związku z ASF Warszawa 19 grudnia.
TRZYMAJ ZDROWIE PRZY SOBIE
Zasady zdrowego odżywiania!
W dniu 22 stycznia 2018 roku weszła również w życie PROCEDURA PRZESZUKIWANIA OBSZARÓW I ZBIERANIA ZWŁOK DZIKÓW LUB ICH SZCZĄTKÓW, opracowana przez Główny.
Zachowanie zasad bioasekuracji podczas polowań
Rolniczy handel detaliczny
Afrykański Pomór Świń (ASF) Zagrożenie Epizootyczne
Zapis prezentacji:

Przemysław Buda Bomafar Sp. z o.o. Hodowla jeleniowatych oraz przetwórstwo mięsa – szansą dywersyfikacji dochodu w gospodarstwie rolnym Przemysław Buda Bomafar Sp. z o.o.

Ferma jeleni BOMAFAR Sp. z o.o. www.bomafar.pl

Krótko o nas… jesteśmy profesjonalną hodowlą jeleni fermowych zajmujemy się również skupem żywych zwierząt (jeleni i danieli), ubojem oraz rozbiorem nasze mięso stanowi podstawę menu w Karczmie Pod Koziorożcami w Trzebiechowie www.bomafar.pl

Jelenina fermowa a dziczyzna Dziczyzna – mięso ze zwierzyny łownej pochodzące z tusz pozyskiwanych przez myśliwych podczas tradycyjnych polowań Jelenina fermowa – mięso ze zwierzyny łownej utrzymywanej w warunkach fermowych pochodzące z tusz pozyskiwanych w zatwierdzonej przez służby weterynaryjne ubojni podczas procesu uboju www.bomafar.pl

Porównanie rodzajów mięs Jelenina fermowa: Zwierzęta z fermy pod stałym nadzorem wet. Brak zanieczyszczeń ołowiem z kul myśliwskich Brak kontaktu mięsa z psami myśliwskimi Badanie przed- i poubojowe Ubój i rozbiór w profesjonalnej ubojni Dziczyzna z lasu: Zwierzęta z lasu Zanieczyszczenie ołowiem z kul myśliwskich Kontakt tuszy z psami Brak profesjonalnego badania przedubojowego Zwierze pozyskane w lesie www.bomafar.pl

Nasza jelenina fermowa w skrócie to: Skrajnie niska zawartość tłuszczu Niska zawartość cholesterolu Wysoka zawartość kwasów nienasyconych omega-3 Obecność łatwo przyswajalnego żelaza w ilości największej pośród mięs czerownych Wysoka zawartość białka www.bomafar.pl

Hodowla jeleni fermowych w Dąbrówce Stado podstawowe Zwierzęta zdrowe i spokojne www.bomafar.pl

Hodowla jeleni fermowych w Dąbrówce Wybór miejsca Sposób na zagospodarowanie łąk, pastwisk i nieużytków www.bomafar.pl

Hodowla jeleni fermowych w Dąbrówce Ogrodzenie mocne bezpieczne dla zwierząt www.bomafar.pl

Hodowla jeleni fermowych w Dąbrówce Dokarmianie dobrze utrzymane pastwisko to podstawa prawidłowego żywienia porcja zbóż jako dodatek karmy w pełni zbilansowanej lizawka zimą sianokiszonka www.bomafar.pl

Hodowla jeleni fermowych w Dąbrówce Odłownia z poskromem miejsce prac pielęgnacyjnych ze zwierzętami ważenie, kolczykowanie obcinanie poroża u byków www.bomafar.pl

Ubojnia jeleni i danieli fermowych w Dąbrówce Ubój: dokonywany w profesjonalnej ubojni z poskromem urzędowy lekarz weterynarii jest obecny podczas całego procesu uboju weterynaryjne badanie przedubojowe głuszenie przez wykwalifikowany personel w poskromie urządzeniem typu Radical kłucie, wykrwawianie ściąganie skóry patroszenie badanie weterynaryjne tuszy wraz z ośrodkami chłodzenie tusz połączone z dojrzewaniem mięsa www.bomafar.pl

Ubojnia jeleni i danieli fermowych w Dąbrówce Rozbiór: na elementy podstawowe, mięsa drobne mięsa pakowane luzem lub próżniowo produkty w formie schłodzonej lub mrożonej www.bomafar.pl

Przykłady potraw na bazie naszego mięsa: www.podkoziorozcami.pl

BOMAFAR Sp. z o.o. www.bomafar.pl www.deerfarm.eu DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ BOMAFAR Sp. z o.o. www.bomafar.pl www.deerfarm.eu