Aromaty i barwniki spożywcze Spotkanie z mamą Oli

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Różne metody wpływania na podejmowanie decyzji.. DWÓCH WINNYCH Decyzja podjęta w jednym pomieszczeniu może być inna niż ta podjęta w oddzielnych pomieszczeniach.
Advertisements

Doświadczenie z wodą i atramentem
prezentacja multimedialna grupa C
Działania na ułamkach zwykłych
Oddział przedszkolny dzieci 3-5-letnich w Korytkowie Dużym Luty 2011.
PREZENTACJA DZIAŁAŃ MŁODZIEŻY NA TROPIE ELEKTROŚMIECI Publiczne Gimnazjum Integracyjne nr 47 w Łodzi.
„Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu,
Optymistyczne Przedszkole
Publiczna Szkoła Podstawowa w Połańcu
BIEG ZDROWIA KL. IV- SURÓWKA Z KAPUSTY Z KAPUSTYPEKIŃSKIEJ KL. V- PIZZA WARZYWNA, KLUSKI ZE SZPINAKIEM, KLUSKI ZE SZPINAKIEM, SURÓWKA.
TECHNIKI ARTYSTYCZNE Oprac. Katarzyna Semla.
TEST SKŁADA SIĘ Z 10 PYTAŃ. ZA 1 PYTANIE DOSTAJESZ 10 PUNKTÓW. W SUMIE MOŻESZ UZYSKAĆ 100 PUNKTÓW. ŻYCZE POWODZENIA.DOWIDZENIA ZACZYNAMY Opracowanie:
Ekologia – Hit czy kit ?. Dnia o godz w naszej szkole (sala nr 47) odbędzie się debata pt.,,Ekologia hit czy kit. Chcemy porozmawiać
ﻙ Prawda o Czekoladzie.
Sok z czerwonego buraka
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Jak to działa? Zajęcia ekologiczne z elementami fizyki dla uczniów ZET IV-VI przygotowane przez uczniów klasy I Gimnazjum.
MIEJSKIE PRZEDSZKOLE NR 10 W ZGIERZU. W akcji „Zboża zjadamy energię z nich mamy” wzięły udział wszystkie cztery grupy naszej placówki. Poszczególne etapy.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
SPRAWOZDANIE Z PRZEBIEGU AKCJI Gminne Przedszkole Nr 4 w Świętoszowicach ul. Mikulczycka Świętoszowice Koordynator akcji - Szarlota Miśkiewicz.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 4 IM. M. KOPERNIKA
Kolory w kodzie RGB i HEX
Mistrz prezentacji PowerPoint. O czym będziemy mówić na spotkaniach?
Wykrywanie białek Wykrywanie skrobi Wykrywanie glukozy
Eksperyment z jajecznicą
Spójrzmy ile odcieni kryje w sobie tęcza. To są odcienie zdrowia. Tęczowe barwy produktów żywnościowych, a zwłaszcza warzyw i owoców to nie tylko radość.
Makulatura.
Doświadczenie z atramentem
Zielona jajecznica Wykonała Madzia Paluch, kl.3E.
Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
Lunch: Pierś z kurczaka w kokosowym curry Deser: Trifle.
ZDROWY TYDZIEŃ – PERSPEKTYWA NA CAŁE ŻYCIE
Czekolada.
4/3/2015Opracowała Ewa Barańska1 Formatowanie czcionki HTML.
ŚNIADANIE DAJE MOC ! …. Czyli krótka historia o tym, jak marchewka pokonała chipsy Klasa 2a, SP Nr12 Bydgoszcz.
TKANINY.
r. Dzień Zdrowego Śniadania w klasie III A w Szkole Podstawowej nr 11 w Łodzi.
Możecie eksperymentować z różnymi gatunkami roślin...
Owoce.
Community Day W Grodzisku Maz. mieści się oddział szwajcarskiej firmy Firmenich zajmującej się produkcją i sprzedażą aromatów spożywczych i kompozycji.
Witaminy.
WIZYTA PRZEDSZKOLAKÓW W Ś WIETLICY SZKOLNEJ „pszczó Ł ki” PRZY PUBLICZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ W PO Ł A Ń CU 19 MARCA 2015r NASZE ŚWIETLICOWE „PSZCZÓŁKI”
Coś specjalnego dla mamy i taty. Sałatka owocowa malucha.
Ile dwutlenku węgla jest w C-C?. Dnia 19 marca 2015 r. wykonaliśmy doświadczenie, które pozwoliło nam określić, ile dwutlenku węgla znajduje się w c–
Pewnego słonecznego poranka, jak zawsze w poniedziałek, Kasia i Franek szli razem do szkoły. Coraz częściej zwyczajem Katarzyny stawało się to, że przed.
Psychozabawa: Kolorowy świat!
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Nasze portrety – pozory a rzeczywistość.
Wiemy co jemy na II śniadanie?
Ogień !.
PROJEKT BADAWCZY „JABŁKO”
Smoothie.
ROZPOCZNIJ QUIZ.
Sześciolatek w Szkole Podstawowej nr 40 w Lublinie.
Barwa pelargonii w glebie o odczynie zasadowym i kwasowym. Do zakwaszenia gleby użyliśmy specjalnego środka zakupionego w sklepie ogrodniczym. Zakwasiliśmy.
Prezentacja multimedialna dla młodszych dzieci
Barwy i zapachy świta (cz. I - barwniki)
BARWY Wykonała: Oliwia Nowakowska.
Estry. Estry – grupa organicznych związków chemicznych będących produktami kondensacji kwasów i alkoholi lub fenoli. Komponentami kwasowymi mogą być zarówno.
Uczymy się języka angielskiego Prezentacja dla uczniów młodszych klas
Tajemniczy świat kolorów
Materiał edukacyjny wytworzony w ramach projektu „Scholaris - portal wiedzy dla nauczycieli” współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego.
ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO WEDŁUG KLASY Id…
Pani Policjant w grupie Słowików
Wiktoria Rusińska Klasa 3
Pieczenie pierniczków w grupie Iskierek
Ze świecą szukać.
O naszym miniprzedsiębiorstwie
JAK PRAWIDŁOWO DOBRAĆ MEBLE DO WZROSTU UCZNIA
Zapis prezentacji:

Aromaty i barwniki spożywcze Spotkanie z mamą Oli Dzieci wąchały aromaty spożywcze i przyporządkowywały je obrazkom, na których widniały odpowiedniki zapachowe: czekolada, orzechy laskowe, banany, truskawka, pomarańcza, ananas, brzoskwinia, wiśnia oraz jabłko.  Przedszkolaki świetnie sobie radziły z odgadywaniem zapachów, a następnie mogły pobawić się w mieszanie barwników spożywczych z wodą. Każdy wybrał kolor, który chciał uzyskać np. zielony, pomarańczowy, niebieski, fioletowy - zmieniający się później w różowy.  Wszystkie dzieci z zainteresowaniem uczestniczyły w zajęciach. Było pachnąco i kolorowo!

Text Box