Wykonanie: Odmierz pół litra wrzącej wody litr pół litra pół litra.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Biochemiczne zapotrzebowanie na tlen (5-dniowe)
Advertisements

Badania rozpuszczalnego tlenu w wodzie
Kuchnia i restauracja-przewodnik dla początkujących Przyrządzanie i serwowanie gorących napojów, herbaty i kawy.
ZDROWO ROZPOCZNIJ DZIEŃ
Budowa atomu Alotropia siarki
Czy kwasy reagują z solami?
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
DENATURACJA BIAŁKA POD WPŁYWEM KWASU OCTOWEGO
Sprawozdanie z doświadczenia
WYODRĘBNIANIE DNA KIWI I BANANA
Groch z kapustą i grzybami
Karp w galarecie. Składniki 1 wypatroszony i sprawiony karp siatka włoszczyzny 1-2 łyżeczki cukru sól i pieprz 3 posiekane cebule 2 garście rodzynek i.
Działania profilaktyczne prowadzone pod kierunkiem pani Iwony Fabisiak oraz pani Jolanty Banasik.
WODA I ROZTWORY WODNE TESTY
Sonia Rucińska i Victoria Peplińska
Bo tak jak Ciebie to nikogo nie kocham Moja P. < 3.
Desery z owoców.
RECYKLING– jedna z metod ochrony środowiska naturalnego. Jej celem jest ograniczenie zużycia surowców naturalnych oraz zmniejszenie ilości odpadów.
Autorzy: Bartosz Ratajski Damian Rzepka
Książeczka kucharska:
Czy przeciwieństwa się przyciągają ?
Anglia i tradycja „Five o’clock”
Desery Mleczne.
GRZYBKI.
Mateusz Boguń prezentuje presents.
Kuchnia Japońska Ten slajd będzie poświęcony kuchni i kulturze Japonii.
Około 85% populacji pije codziennie kawę, herbatę, colę lub napoje energetyzujące w celu utrzymania energii na poziomie odpowiednim do wykonania wszystkich.
Dlaczego ciasto drożdżowe rośnie?
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Nasz przepis na chleb.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Jedz zdrowo i smacznie!.
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
Blok czekoladowy.
Przepis na jadalne ordery uśmiechu dla Babci i Dziadka
Zdrowe Żywienie.
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Doświadczenie z atramentem
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Pamiętaj ! Nie posiadasz Ziemi jesteś tylko jej stróżem !
Materiał edukacyjny wytworzony w ramach projektu „Scholaris - portal wiedzy dla nauczycieli” współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego.
Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
Babciu moja miła, Babciu moja słodka, Będę cię tuliła do serca swego, Bo jesteś boska jak twa szarlotka.
Jak zawsze, przed świętami czas oczekiwania się dłuży. Czekamy na Mikołaja, prezenty, wspólną kolację i gości, którzy nas często odwiedzają. Zawsze jest.
Słońce rośliny ziemia woda. słońce rośliny ziemia woda.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
 Surowcem pochodzenia roślinnego jest: a) granat b) szczupak c) ślimaki d) Łopatka wieprzowa.
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
Doświadczenia z chemii Katarzyna Drygaś Zespół Szkół Nr 2 w Nisku Kl. III b.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
Opracowanie Joanna Szymańska. Notacja wykładnicza służy do zapisywania bardzo dużych albo bardzo małych liczb. a · 10 n liczba całkowita.
Parowanie Kinga Buczkowska Karolina Bełdowska kl. III B nauczyciel nadzorujący: Ewa Karpacz.
Izolacja DNA z cebuli. MATERIAŁY: CEBULA SÓL KUCHENNA SPIRYTUS PŁYN DO MYCIA NACZYŃ MOŹDZIERZ LEJEK FILTR DO KAWY WODA NACZYNIA: SZKLANKA, PROBÓWKA LÓD.
Do 250 cm 3 15% roztworu soli kuchennej (chlorek sodu, NaCl) dodano 200 g 15% roztworu chlorku potasu, KCl (substytut soli kuchennej w diecie bezsodowej).
Ile gramów cukru znajduje się w 1 litrze roztworu 20% o gęstości 1,1 g/cm 3 ?
Zakładamy akwarium Sklepik Internetowy Wymiary: podstawa 60 cm x 40 cm wysokość 40 cm Cena: 180 zł Wymiary: podstawa 50 cm x 40 cm wysokość 45.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
● GUS podał, że w Polsce nadal jest bardzo dużo dzikich wysypisk śmieci, mimo że ich liczba spada. W poprzednim roku tego typu miejsc było 2539.
Gdziekolwiek spojrzysz - proporcje.
Temat: Co jest potrzebne, aby upiec ciasto?
BADANIE POWSTAWANIA GAZU W TRAKCIE FOTOSYNTEZY
Zdrowe przysmaki klasy 1 e
Desery krajów Erasmus+
,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’
Hawajskie pieczenie polskiego chleba
Litry i mililitry – marzec 2015
Pamiętaj ! Nie posiadasz Ziemi jesteś tylko jej stróżem !
W KUCHNI r..
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Wykonanie: Odmierz pół litra wrzącej wody litr pół litra pół litra

Wsyp zawartość opakowania galaretki do gorącej wody Galaretka owocowa

Ostrożnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia Galaretka owocowa

Odstaw do ostudzenia około pół godziny

Wystudzoną galaretkę wlej do foremek w kształcie serduszek lub pucharków / salaterek / szklanek lub Wstaw do lodówki do stężenia

W lodówce galaretka tężeje od godziny do 2 godzin

Wyciągnij serduszka z foremek Przełóż na talerzyk Poczęstuj