Firma Los Pierogos.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Analiza progu rentowności
Advertisements

Analiza dystrybucji uwagi organizacyjnej w firmie "Majster-Plus" s.c.
zarządzanie produkcją
Wpływ systemu rachunku kosztów na wynik finansowy
PREZENTACJA styczeń 2010.
Bar u Jadzi.
Zajmujemy się sprzedażą odzieży,
KRĘGIELNIA "HAPPY BOWLS".
Zajmujemy się sprzedażą: Produktów sanitarnych, wyposażenia łazienek.
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
Zarządzanie projektami
Pod tym adresem pracujemy dla Ciebie!.
Okiem praktyka: wdrożenie w firmie Smay
Zasady funkcjonowania Warszawa Program marketingowy.
Outsouring procesów e – commerce Wymierne korzyści dla właścicieli sklepów Cursor S.A. prezentacja przygotowana dla Klientów WellCommerce Warszawa, 2.
Autor: Miłosz Kraiński Klasa 3 B III Liceum Ogólnokształcące w Toruniu
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Co zyskujesz kupując mrożone pierogi, kluski i naleśniki-
WAŻNA INFORMACJA Firma nie gwarantuje dochodów w przypadku braku pozyskiwanych klientów. Sukces Niezależnego Przedstawiciela ACN nie jest zagwarantowany,
OFERTA WYNAJMU SALI SZKOLENIOWEJ
DZIAŁALNOŚĆ NIEODPŁATNA I ODPŁATNA POŻYTKU PUBLICZNEGO W ORGANIZACJACH POZARZĄDOWYCH Gostyń, 13 sierpnia 2013 roku.
Autorka: Aleksandra Nessel Klasa: 3D
SPOŁECZNO-GOSPODARCZA WOJEWÓDZTWA OPOLSKIEGO W LISTOPADZIE 2009 ROKU
RESCOLD Sp.J. Zamówienia on-line Informacja dla klientów na temat sprzedaży przez internet.
Studio Firan.
Agencja ProMark Akcje promocyjne w punkcie sprzedaży.
Kuchenka mikrofalowa.
SOLARIUM „SUNNY DAY” AUTORZY: Magdalena Nowak Joanna Lewandowska
Targ v Auch Dwa razy w tygodniu: większy we wtorek, a mniejszy w sobotę. Rolnicy sprzedają swoje produkty Równocześnie na miejscu wytwarzają towary, które.
Rekrutacja 2011.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 6 w Łodzi
Łukasz & Partnerzy Nasza firma zajmuje się produkcją soków oraz dań gotowych niezawierających konserwantów, sztucznych barwników i glutenu. Bogata oferta.
Dawid Smoleń Zarządzanie Rok II, sem. III
Marta Warych Kinga Sowik klasa 3LP
Strategia Promocji.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Mamy wieloletnie doświadczenie w zakresie świadczenia usług reklamowych z wieloma sukcesami w innych formach takich jak mailing oraz kampanie SMS. Open-AD.
Zadanie 1.
„Droga do nieba wiedzie przez czerwony dywan”. -Nikola Tomczyk - Kierownik ds. marketingu -Natalia Rajca- Kierownik ds. gospodarowania i jakości produktów.
Operacyjne sterowanie produkcją
Bratysława € Bańska Bystrzyca 300 – 500€ Koszyce 200 – 450€ Kežmarok 200 – 350€ Koszty życia Porównanie kosztów wynajmu dwupokojowego mieszkania.
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
TECHNIK HANDLOWIEC.
Z AKUPY I ICH WPŁYW NA NAS EKOROZWÓJ PRODUKTY LOKALNE 26 marca 2013r.
Innowacyjny pomysł firmy Zajdler Fartuch kuchenny z przepisami.
1 WADY KALKULACJI DOLICZENIOWEJ Sztuczność związku przyczynowego i przypadkowość wyboru klucza podziałowego wpływają na wzrost skali błędu i stopień zdeformowania.
KALKULACJA KOSZTÓW JAKO ELEMENT RACHUNKU KOSZTÓW
Targowiska kiedyś i dziś
Założenia – BMC#1 Busin ess Mod el Canv as #1 Kluczowe partnerstwa Główne działaniaWartość Relacje z klientamiKlienci Dostawcy mięsaProdukcja Reklamy.
Świeże kanapki Pizzerinki Tosty Nasze przedsiębiorstwo oferuje świeże i smaczne produkty w dobrej cenie, dzięki czemu nasi klienci powracają do nas niemal.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Open space 1 Open space Zespół: Piotr Jaworski, Bartłomiej Kołodziejski,Piotr Kopyra, Paweł Podgórski, Radosław Matrzak, Michał Pindor.
Przedmiot działalności firmy: Firma „Błyskotka” to przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe, którego celem będzie produkcja i sprzedaż. Forma organizacyjno-
MINI PRZEDSIĘBIORSTWO „KAASSA Sp ZO.O” Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Józefa Nojego w Czarnkowie.
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO SKUŚ SIĘ! ZAPRASZAMY!!!. Nasza firma… Została założona w celach edukacyjnych 16 września 2015r.
Praca dyplomowa Wpływ wybranych czynników na zachowania konsumentów na rynku czekolad Autor: Patrycja Czajka Opiekun pracy: dr inż. Małgorzata Źródło.
M&E Miniprzedsiębiorstwo produkcyjno – handlowe.  Jesteśmy mini przedsiębiorstwem działającym w VIII Liceum Ogólnokształcącym im. Komisji Edukacji Narodowej.
BIZNESPLAN : DREAM GARDEN
Wprowadzenie Mała firma, rozpoczynająca swoją działalność na rynku
Plan projektu biznesowego
Marketing w Firmie.
Analiza SWOT Materiał opracowano w ramach projektu "Szkoła praktycznej ekonomii - młodzieżowe miniprzedsiębiorstwo" realizowanego ze środków Unii Europejskiej.
Materiał opracowano w ramach projektu "Szkoła praktycznej ekonomii - młodzieżowe miniprzedsiębiorstwo" realizowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach.
O sandwich o’clock Nazwa pochodzi od wyrażania godziny (z j. angielskiego) o’clock. Firma zajmuje się sprzedażą żywności, a dokładnie kanapek.
Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo
Młodzieżowe mini-przedsiębiorstwo
FIRMA UCZNIOWSKA LO ADVERT
Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej-Curie
Firmę „Rat-Web-Tu” utworzyła grupa znajomych z II klasy o profilu matematyczno-geograficznym w II LO w Kaliszu. Nasza firma ukierunkowana jest głownie.
Zapis prezentacji:

Firma Los Pierogos

O FIRMIE Nazwa firmy: Los Pierogos Typ działalności: Restauracja Adres siedziby: Wrocław ul. Krakowska 14 Obszar działalności: miasto Wrocław Forma własności: Firma prywatna – spółka z.o.o.

O PRODUKCIE Nasza firma zajmuje się wyrobem i sprzedażą dań mącznych tj. pierogi, krokiety i naleśniki przyrządzanych według sprawdzonych, tradycyjnych, polskich przepisów kulinarnych.

PRACOWNICY Stanowiska pracy i obowiązki w naszej firmie Kucharz Zawód Obowiązki Wykształcenie Kucharz 3 stanowiska Lepienie pierogów, produkcja ciasta, zawijanie krokietów i naleśników Techniczne, kierunek gastronomiczny Kierowca Dostarczanie niezbędnych towarów do produkcji Prawo jazdy, orientacja w terenie Kelnerka Przyjmowanie zamówień, podawanie potraw Kierownik Zarządzanie personelem, pilnowanie porządku Wyższe, kierunek, marketing i zarządzanie Sprzątacz Zmywanie naczyń, dbanie o czystość zakładu

ANALIZA RYNKU Na naszym terenie działa 30 barów lub restauracji, które zajmują się sprzedażą pierogów, krokietów i naleśników. Wszystkie nasze produkty są wyrabiane ze świeżych, codziennie kupowanych składników. Możemy konkurować z innymi jakością naszych produktów, gdyż to na nią zwracają uwagę klienci.

ANALIZA RYNKU W miejscu naszej działalności i jej pobliżu mieszka ponad 100 tys. ludzi, dlatego nasze produkty są potrzebne na rynku. Szczególnie zainteresowane nimi będą zapracowane młode osoby. Nasi klienci mogą kupować gotowe posiłki kilkakrotnie w ciągu miesiąca.

Nasze produkty będą reklamowane w następujące sposoby: REKLAMA Nasze produkty będą reklamowane w następujące sposoby: Ogłoszenie w lokalnej gazecie Rozdawanie ulotek Banery reklamowe

Ulotka reklamowa strona internetowa: www.lospierogos.pl Pierogarnia ,,Los Pierogos” to nowo powstały lokal przy ul.Krakowskiej 14 we Wrocławiu czynny od poniedziałku do soboty od 8:00 do 19:00 oferujący pierogi, naleśniki oraz krokiety. Gwarantujemy: Najwyższą jakość naszych dań Atrakcyjne ceny Szybką obsługę Miłą atmosferę Promocje dla stałych klientów Kontakt: tel. 356-78-35 strona internetowa: www.lospierogos.pl

ANALIZA FINANSOWA

ANALIZA FINANSOWA Pracownik Brutto w zł Netto w zł Kucharz 2500 1900 Kierowca 2300 1700 Kelnerka 1800 1400 Kierownik 4500 3100 Sprzątacz 1000

Cennik Potrawa Cena w zł Pierogi ruskie 13 za kg Pierogi z mięsem Pierogi z kapustą i grzybami Naleśniki z dżemem 2,10 za szt. Naleśniki z serem 1,80 za szt. Krokiety z mięsem 1,90 za szt. Krokiety z kapustą i pieczarkami

KALKULACJA Sprzęt Rejestracja Ubezpieczenie 37285 zł 500 zł 2400 zł Razem: 40 185 zł

Koszty stałe Dochód : 50 tys. zł Koszty : 26 900 zł Zysk: 23 100 zł KALKULACJA Koszty stałe Dochód : 50 tys. zł Koszty : 26 900 zł Zysk: 23 100 zł Woda, prąd, gaz 700 zł Pensje pracowników 17500 zł Reklama 2000 zł Składniki 6000 zł Paliwo 400 zł Telefon 100 zł Ubezpieczenie 2400 zł (rocznie)

Podsumowanie Mocne strony: Wyrób produktów na miejscu Duży wybór produktów Rozsądne ceny Profesjonalna obsługa Korzystanie przy produkcji z tradycyjnych przepisów

Prezentację wykonano w ramach projektu edukacyjnego ,,Mała firma-to takie proste’’ styczeń 2010. Uczniowie : Radosław Wnęk, Piotr Pasierb, Michał Dębiński, Sylwester Kanarek. Życzymy SMACZNEGO!