UCHO W KUCHNI.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Jedzenie w Hiszpanii.
Advertisements

PRZYPRAWY W KUCHNI POLSKIEJ
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
„Kuchnia i restauracja dla początkujących”
Sposoby przyrządzania:
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Mięso i drób.
XVI SEJMIK EKOLOGICZNY Smacznie, zdrowo, kolorowo… czyli jak się odżywiać Gimnazjum nr 49.
Groch z kapustą i grzybami
Karp w galarecie. Składniki 1 wypatroszony i sprawiony karp siatka włoszczyzny 1-2 łyżeczki cukru sól i pieprz 3 posiekane cebule 2 garście rodzynek i.
Autor: Adrianna Szalonka
Kuchnia polska.
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
Do zapoznani się z naszą ofertą świąteczną
Zapraszamy do organizacji szkoleń, konferencji i pobytów firmowych w jesiennej ofercie promocyjnej w cenie: 160zł /osoba Cena obejmuje : Zakwaterowanie.
Potrawy wigilijne..
Potrawy Irlandzkie.
Metody gotowania Metody gotowania dzieli się na dwie kategorie:
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Książka Kucharska.
Kuchnia skandynawska słynie ze znakomicie podawanych śledzi i ryb, często o lekko słodkawym smaku. Nigdzie kanapki nie są tak piętrowe, urozmaicone i apetyczne.
SPRAWOZDANIE Z PRAKTYKI ZAWODOWEJ ODBYTEJ NA LITWIE
Zwyczaje jedzeniowe w średniowieczu
Złote zasady odżywiania.
Zdrowy styl życia Zdrowie jest bardzo ważne, gdy jesteśmy zdrowi czujemy się dobrze. Jak być zdrowym?
KUCHNIA Ukraińska Wykonanie: Iryna Hnap
Jedzenie w Hiszpanii.
Wykonanie: Karol Grochowski Jakub Stoczek
ANNA SURMA MIĘDZYWYDZIAŁOWE STUDIUM PEDAGOGICZNE GR.1
Stołówka szkolna Smacznego! Bon apetit!.
Matematyka jest wszędzie !!!
SMACZNIE I ZDROWO WITAMINY TO ZDROWIE.
ABC – zdrowego odżywiania
Dominika Chrobak. Obieranie ziemniakówObieranie ziemniaków Gotowanie ziemniakówGotowanie ziemniaków Wyrabianie ciasta na moskoleWyrabianie ciasta na moskole.
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
SPORZĄDZANIE ZUP SCENARIUSZ LEKCJI.
Śniadanie daje moc !!.
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Wyroby Regionalne Chciałbym zaprezentować Wam kilka według mnie najsmaczniejszych wyrobów z naszego kochanego Regionu;)
Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?
Kuchnia polska.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Doświadczenia w wykonaniu klasy III SP w Zespole Szkół z Oddziałami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka w Smólniku. ZAPRASZAMY NA POKAZ!!!
Wigilijne spotkania firmowe
POTRAWY WIGILIJNE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Makieta: PROSPECTUS Krzysztof Przybyła
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
Tradycje Bożonarodzeniowe
 Surowcem pochodzenia roślinnego jest: a) granat b) szczupak c) ślimaki d) Łopatka wieprzowa.
Projekt.  W projekcie uczestniczyli uczniowie klasy V.  Przygotowali przepisy na potrawy wigilijne przygotowywane w ich domach.  Ustalili listę zakupów.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz. Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie.
Świeże kanapki Pizzerinki Tosty Nasze przedsiębiorstwo oferuje świeże i smaczne produkty w dobrej cenie, dzięki czemu nasi klienci powracają do nas niemal.
ZIOŁA W KUCHNI Anna Chlebica kl.V B ESP nr 7 w Bielawie.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Gdziekolwiek spojrzysz - proporcje.
Świąteczne porady żywieniowe
Legenda litwińskich potraw
Austria Tradycje Świąteczne.
ABC – zdrowego odżywiania
Pyszne pączki według przepisu mojej prababci Zofii
Potrawy w Polsce 1.
Cookie MAK.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

UCHO W KUCHNI

Litewski ucho wędzone Przedstawiamy jeden z przysmaków litewskich jakim jest wędzone ucho świni.

,,Ucha” ,,Ucha” to tzw. Zupa rybna. Jest to bardzo powszechna potrawa w kuchni rosyjskiej. Najczęściej gotuje się ją z takich ryb jak: płoć czy karaś.

,,Uszka” Bez nich barszcz nie smakuje tak wyśmienicie. By je przygotować wystarczy zagnieść miękkie ciasto złożone z mąki, jajka, soli i odrobiny ciepłej wody.

Galart Jest to potrawa bardzo znana. Uszy wieprzowe zalane galaretą to niebo w gębie dla nie jednego smakosza.

Salceson By go wykonać należy po przestygnięciu oddzielić mięso od kości, z uszu ściągnąć skórkę i wyrzucić chrząstkę.

SMACZNEGO! ;)