Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Advertisements

Dzień ucznia w Polsce i w Wielkiej Brytanii.
Powiedz mi co jesz, a powiem ci kim jesteś!
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Grupa III – Dziennik pokładowy
Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły: Publiczne Gimnazjum w Bielicach
Szkolna kampania walki z otyłością.
„Zdrowo jemy i rośniemy” Projekt edukacyjny uczniów klasy II Publicznej Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kaszowie.
TYGODNIOWY JADLOSPIS DLA OSOBY W WIEKU LAT ;)
Racjonalne odżywianie, aktywność fizyczna oraz choroby wynikające ze złego stylu życia mgr Anna Węclewska.
Zdrowe odżywianie.
W restauracji.
Meals in Great Britain.
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLAKA
Zwyczaje żywienia w Polsce i w różnych krajach europejskich
English breakfast.
„KALORIE W JEDZENIU” Adrianna Machelska Roksana Zwolińska
Żywienie w sporcie.
Jedz smacznie i zdrowo.
Zdrowa dieta Europejczyka
Bez śniadania nie ma nauczania
Żyj zdrowo, jedz kolorowo!
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Ekologia – Hit czy kit ?. Dnia o godz w naszej szkole (sala nr 47) odbędzie się debata pt.,,Ekologia hit czy kit. Chcemy porozmawiać
Zasady żywienia dzieci i młodzieży
Zwyczaje żywieniowe w Polsce i w wybranych krajach europejskich
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
WIEM,CO JEM !.
Śniadanie daje moc !!! Szkoła Podstawowa w Burzeninie kl III b 8 listopada 2013.
Zdrowa dieta Europejczyków
zdrowe odżywianie nastolatka
Wiem, co jem ?! Autorzy projektu:
Zgierz 8 listopad 2011 Wychowawca – mgr Monika wasilewska.
Skrzaty” SP W KOLONI „Skrzaty -II kl. z Koloni wiedzę o odżywianiu zdobyły i długo będą żyły.
Co to znaczy zdrowo się odżywiać?
Akcja prozdrowotna ,,Śniadanie daje moc”.
Owoce.
Wrocław, Prezentację wykonała Magdalena Mielech.
Przed przystąpieniem do wspólnego śniadania kilka dni wcześniej skomponowaliśmy nasze menu. Podzieliliśmy się na grupy, ustalając jakie produkty będą potrzebne,
Prawidłowe żywienie gwarancją zdrowia.
Akcja prozdrowotna ,,Śniadanie daje moc”.
Śniadanie daje moc!!! „KUCHCIKOWO” Klasa III z Łazów
ŻYWIENIE.
Man na imię Nikola. Zapraszam do obejrzenia prezentacji. Nasza szkoła znajduje się w dzielnicy Jeleniej Góry, Sobieszowie u podnóża góry Chojnik, na której.
Nie zapominaj o napojach, szczególnie o wodzie!
WYKAZ WYMAGAŃ, JAKIE MUSZĄ SPEŁNIAĆ ŚRODKI SPOŻYWCZE STOSOWANE W RAMACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY W JEDNOSTKACH SYSTEMU OŚWIATY.
Śniadanie jest cool! Maja Kończak, Milena Kończak, Monika Woźniak, Ewelina Kamińska, Oliwia Klepacka, Zuzanna Kowalska Gimnazjum nr 81, im. prof. Witolda.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
Skąd pomysł na projekt? Obserwując sposób odżywiania się naszej młodzieży stwierdziłam, że tematowi racjonalnego odżywiania należy poświęcić więcej uwagi.
‘’Wpływ odżywiania na organizm człowieka’’. Chcesz jeść zdrowo i nie wiesz od czego zacząć? Oto 10 najważniejszych zasad: 1. Spożywaj duże ilości warzyw.
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
H. Zdrowo si ę od ż ywiam gdy… Stosuję prawidłowy jadłospis na co dzień. Jem lekkie i pożywne posiłki, według piramidy prawidłowego odżywiania. Nie spożywam.
Stosowanie wymienników węglowodanowych w leczeniu cukrzycy.
Zdrowe odżywianie jest dla prawidłowego rozwoju..
JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.
Czy odżywiamy się zdrowo?. Cele projektu: Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum. Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum.
Piramida żywieniowa przedstawia prawidłowy sposób odżywiania. Na samym dole piramidy są produkty, których należy spożywać najwięcej, a na górze –najmniej.
Zasady prawidłowego żywienia dla dzieci w wieku przedszkolnym Agnieszka Sulikowska, 2015 r.
Klaudia: - lat 28, - waga 51 kg, - wzrost 168 cm, - jest alergikiem, - nie toleruje białek zwierzęcych w związku z tym jest wegetarianką, - instruktorka.
Śniadanie jest posiłkiem, na który bezwzględnie powinniśmy mieć czas każdego dnia. Zasada ta dotyczy zarówno dzieci jak i dorosłych. Podstawowym celem.
Książka kucharska Erasmusa+
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Dlaczego śniadania są takie ważne?
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Zapis prezentacji:

Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9

Dzień 1 Śniadanie:  2 kromki chleba pszennego z serem białym, sałatą , pomidorem i rzodkiewką  + herbata z cukrem i cytryną Drugie śniadanie (szkoła) : Drożdżówka z serem i sok pomarańczowy + jabłko Obiad: zupa pomidorowa, a na drugie- ziemniaki, jajko sadzone i mizeria ( jak komuś nie pasuje to niech zmieni na inną surówkę) + kompocik z jabłek Podwieczorek: jogurt truskawkowy z musli + owoc  Kolacja:   kanapka z dżemem i kakao

Dzień 2 Śniadanie: Kromka z szynką, serem żółtym i ogórkiem + herbata z cukrem Drugie śniadanie: Kanapki z nutellą i woda mineralna + banan Obiad: jarzynowa + pierogi ruskie (koniecznie od babci ;D) + sok wiśniowy Podwieczorek: Kilka sucharków + gruszka Kolacja : płatki z mlekiem

Dzień 3 Śniadanie: Grzanki z masłem + sok jabłkowy Drugie śniadanie: 7days (to tak trochę mniej zdrowo , ale będzie), woda Obiad: pieczarkowa , spaghetti i kompot Podwieczorek: Truskawka i z jogurtem naturalnym Kolacja: jajko na miękko + herbata

Dzień 4 Śniadanie : Jajecznica + herbata Drugie śniadanie: Drożdżówka + sok z czarnej porzeczki Obiad : Krupnik i ryba na parze z ryżem i surówką żydowską + sok Podwieczorek: Kawałek ciasta Kolacja: galaretka drobiowa

Dzień 5 Śniadanie: Rybka w pomidorach + herbata Drugie śniadanie: Pizzerka + Sok Obiad: Zupa z trupa ( hehe , nie no, może być zupa chłodnik) i makaron z serem i sok grapefruitowy Podwieczorek: Galaretka owocowa Kolacja: Kromki z serem żółtym i pomidorem oraz herbata

Dzień 6 Śniadanie- Kanapki z szynką i serem białym + herbata Drugie śniadanie: ciasteczka z ziarnami słonecznika + sok marchwiowy Obiad: zupa brokułowa + pstrąg pieczony w piekarniku z surówką z marchewki + kompot Podwieczorek: Leczo Kolacja: Jogurt z musli , kromka z dżemem + kakao

Dzień 7 Śniadanie- Płatki z mlekiem Drugie śniadanie: batonik musli, jabłko + sok pomarańczowy Obiad: rosół + pieczeń z śliwką w środku + surówka + ziemniaki+ sok Podwieczorek: Jabłko Kolacja: Mięso z grilla