 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Advertisements

Jak przygotować dietetyczne spaghetti ?
Roladki z piersi z żurawiną, bazylią i orzechami
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Zapiekanka z pstrąga na szpinaku
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
POTRAWY Z GRZYBÓW.
Groch z kapustą i grzybami
Karp w galarecie. Składniki 1 wypatroszony i sprawiony karp siatka włoszczyzny 1-2 łyżeczki cukru sól i pieprz 3 posiekane cebule 2 garście rodzynek i.
Autor: Adrianna Szalonka
Jadłospis Codzienny Kanaryjskie Jedzenie.
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Potrawy w Unii Europejskiej
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
„Na imieniny męża mego, upiekłabym coś dobrego, a że męża mam Marcina najlepsza byłaby gęsina.” - Taki wierszyk napisałam i GĘŚ wygrałam!
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
KSIĄŻKA KUCHARSKA.
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
Kuchnia tajska.
Książeczka kucharska:
Zdrowa dieta Europejczyka
Nasz mini-przewodnik kulinarny
The traditional Bulgarian Dishes. 4 tomatoes – 4 pomidory 1 large cucumber – 1 duży ogórek 4 green or red peppers – 4 zielone lub czerwone papryki 1.
Potrawy i przepisy Meksyku
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Kuchnia śródziemnomorska
Sałatka Grecka..
Kuchnia Śródziemnomorska
KUCHNIA HAWAJSKA.
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
WIEM,CO JEM !.
Zdrowa dieta Europejczyków
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Uzdrawianie menu :-) Przysmak mięsny z warzywami i sosem węgierskim Autorki: Roksana Rosiak Ewelina Zajączkowska kl. I c.
O Slow Food i trendach kulinarnych
Kuchnia francuska krowa.
Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?
Kuchnia Wietnamska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
- poznajemy 12 zasad zdrowego odżywiania i stosujemy je
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
Nie zapominaj o napojach, szczególnie o wodzie!
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
ULUBIONA POTRAWA SZYMON DROGOSZ, KL. VB. FRYTKI Z KOTLETEM Z PIERSI KURCZAKA, Z KETCHUPEM.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz. Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Kuchnia bez tajemnic i granic
Legenda litwińskich potraw
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE

Składniki:  50 dag piersi kurczaka  estragon  liście świeżej bazylii  5 dag masła  mielona papryka słodka  curry  oliwa  ziarenka kolendry

Składniki:  sól  kolendra  czosnek  ziele angielskie  imbir  kminek  pieprz  papryka słodka  goździki  oliwa

 Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Dodać oliwę.  Pokroić mięso na większe części. Każdą część lekko rozbić tłuczkiem. Rozbity kawałek mięsa posmarować marynatą, nałożyć kawałek masła i posiekaną bazylię.  Zwinąć mięso w rulon.  W rondel wlać szklankę wody, dodać resztę marynaty i wymieszać.  Układać ciasno roladki w rondlu.  Gotować pod przykryciem 25 minut.  Podawać z ziemniakami, sosem z zawijańców, sałatką egzotyczną.

 Składniki:  1 kiwi  1 banan  1 pomarańcza  sok z cytryny  liść świeżej bazylii

 Pokroić owoce na plasterki. Wymieszać.  Polać sokiem z cytryny.  Udekorować listkiem świeżej bazylii.

 Składniki:  żółty ser  szynka  2 jajka  bułka tarta  2 łyżki mąki  50dag piersi z kurczaka

 Pokroić mięso na mniejsze części. Każdą część lekko rozbić tłuczkiem.  Każdy rozbity kawałek posmarować marynatą. Na połowie kawałka mięsa ułożyć plaster żółtego sera, plasterek szynki, i następnie plaster żółtego sera.  Przykryć drugą połową mięsa.  Panierować w mące, rozbitym jajku a następnie w bułce tartej.  Smażyć na smalcu z dwóch stron. Podawać z ziemniakami i sałatką.

Składniki:  3 pomidory  1 cebula  cząber  estragon  pieprz  sól  oliwa

 Wymieszać sól, pieprz i zioła z oliwą  Pokroić na kawałki pomidory  Posiekać cebulę  Wymieszać pomidory z cebulą  Polać wykonaną zaprawą.

Składniki: 50dag piersi z kurczaka jajka bułka tarta oregano tymianek bazylia

 Pokroić mięso na duże części. Każdą część lekko rozbić tłuczkiem. Rozbity kawałek mięsa posmarować marynatą. Panierować w bułce tartej a następnie w rozbitym jajku  Smażyć na rozgrzanej patelni.  Podawać z ziemniakami i kolorową sałatką.

 Składniki:  1 papryka: żółta, zielona, czerwona  cebula  ogórek  bazylia  majeranek  oliwa  cytryna  sól  cukier

 Pokroić papryki, cebulę i ogórka  Zioła, przyprawy, sól, cukier wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny  Polać pokrojone składniki.