ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ CORDON BLUE CORDON BLUE BRYZOLE BRYZOLE
Składniki: 50 dag piersi kurczaka estragon liście świeżej bazylii 5 dag masła mielona papryka słodka curry oliwa ziarenka kolendry
Składniki: sól kolendra czosnek ziele angielskie imbir kminek pieprz papryka słodka goździki oliwa
Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Dodać oliwę. Pokroić mięso na większe części. Każdą część lekko rozbić tłuczkiem. Rozbity kawałek mięsa posmarować marynatą, nałożyć kawałek masła i posiekaną bazylię. Zwinąć mięso w rulon. W rondel wlać szklankę wody, dodać resztę marynaty i wymieszać. Układać ciasno roladki w rondlu. Gotować pod przykryciem 25 minut. Podawać z ziemniakami, sosem z zawijańców, sałatką egzotyczną.
Składniki: 1 kiwi 1 banan 1 pomarańcza sok z cytryny liść świeżej bazylii
Pokroić owoce na plasterki. Wymieszać. Polać sokiem z cytryny. Udekorować listkiem świeżej bazylii.
Składniki: żółty ser szynka 2 jajka bułka tarta 2 łyżki mąki 50dag piersi z kurczaka
Pokroić mięso na mniejsze części. Każdą część lekko rozbić tłuczkiem. Każdy rozbity kawałek posmarować marynatą. Na połowie kawałka mięsa ułożyć plaster żółtego sera, plasterek szynki, i następnie plaster żółtego sera. Przykryć drugą połową mięsa. Panierować w mące, rozbitym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na smalcu z dwóch stron. Podawać z ziemniakami i sałatką.
Składniki: 3 pomidory 1 cebula cząber estragon pieprz sól oliwa
Wymieszać sól, pieprz i zioła z oliwą Pokroić na kawałki pomidory Posiekać cebulę Wymieszać pomidory z cebulą Polać wykonaną zaprawą.
Składniki: 50dag piersi z kurczaka jajka bułka tarta oregano tymianek bazylia
Pokroić mięso na duże części. Każdą część lekko rozbić tłuczkiem. Rozbity kawałek mięsa posmarować marynatą. Panierować w bułce tartej a następnie w rozbitym jajku Smażyć na rozgrzanej patelni. Podawać z ziemniakami i kolorową sałatką.
Składniki: 1 papryka: żółta, zielona, czerwona cebula ogórek bazylia majeranek oliwa cytryna sól cukier
Pokroić papryki, cebulę i ogórka Zioła, przyprawy, sól, cukier wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny Polać pokrojone składniki.