Lunch: Pierś z kurczaka w kokosowym curry Deser: Trifle
- FILET Z KURCZAKA (około 1 kg.) - 2 ŁYŻKI OLEJU ROŚLINNEGO - 1 CEBULA, POSIEKANA - 1 DUŻA MARCHEW - 80 GR. GROSZKU - 1 PAPRYCZKA CHILI - 2 ZĄBKI CZOSNKU ML. MLECZKA KOKOSOWEGO - 1 KOSTKA BULIONU DROBIOWEGO GR. RODZYNEK - 1 ŁYŻKA CURRY - 1 ŁYŻECZKA SOLI
1. Filety z kurczaka natrzeć solą i pieprzem:
- 2 BISZKOPTY (20 centymetrowe) GR. TRUSKAWEK - 50 GR. (¼ szklanki) CUKRU GR. JAGÓD - 2 BANANY - 60 ML. SOKU POMARAŃCZOWEGO - 1 BUDYŃ WANILIOWY - BITA ŚMIETANA - 12 WIŚNI
Natalia Kotkowiak kl. 3D