[ ] Sezon na fali cydru sprzedaż cydru w Polsce 70 milionów litrów W perspektywie 3-5 lat sprzedaż cydru w Polsce ma szansę osiągnąć poziom 70 milionów litrów ]
[ ] Na całym świecie rośnie zainteresowanie cydrem 47% osób pije cydr W Wielkiej Brytanii, gdzie wypija się ponad 50% światowej konsumpcji cydru 47% osób pije cydr 46% osób pije jasne piwo W 2012 konsumpcja cydru na jednego mieszkańca Wielkiej Brytanii przekroczyła 15 l. W Polsce w ub. roku wynosiła 0,03 l ]
[ ] 60% jabłek Polski naturalny cydr To naturalnie sfermentowany produkt z jabłka bez żadnych smakowych domieszek, który musi zawierać co najmniej 60% jabłek Polski ustawodawca świadomie i dalekowzrocznie regulacjami dotyczącymi produkcji cydru stworzył warunki do zbudowania marki i renomy polskiego cydru. ]
[ Dlaczego cydr „odświeża” polski rynek alkoholi? Bo odpowiada na potrzeby konsumentów poszukujących produktów lekkich naturalnych nowoczesnych smacznych lokalnych Cydr jako jedyny alkohol spełnia te wszystkie kryteria ]
w Polsce nie zawiera zawiera barwników ani aromatów. Jest produktem bezglutenowym. zawiera w Polsce polifenole, błonnik i substancje odżywcze charakterystyczne dla soku jabłkowego
[ Nowy hit eksportowy Polski cydr ma potencjał do odniesienia sukcesu na rynkach europejskich dzięki naturalnej produkcji ze świeżego soku zdobędzie renomę w Europie restrykcyjne regulacje produkcji świadczą o jego jakości polskie jabłka są aromatyczne i pełne smaku, co wyróżnia polski cydr na tle cydrów francuskich czy brytyjskich jesteśmy największym eksporterem jabłek ]
naturalna metoda produkcji 90% JABŁEK ZERO! 50% udziału w rynku zero koncentratu i zero sztucznych dodatków