Blok czekoladowy.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Advertisements

Milki Way Wiktoria Nowak.
JAK ZIARNO STAJE SIĘ CHLEBEM
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
1 2 Patelnia, woda, masło, cukier, łyżka, papier 3.
Mieszanie masy wyciskowej alginatowej
Przepisy REGIONALNE.
Koncentraty mleczne.
Gimnazjum im. Królowej Jadwigi w Działdowie
WYODRĘBNIANIE DNA KIWI I BANANA
Groch z kapustą i grzybami
PIERÓG BIŁGORAJSKI.
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Szkoła Podstawowa w Milejowie
Desery z owoców.
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne
RECYKLING– jedna z metod ochrony środowiska naturalnego. Jej celem jest ograniczenie zużycia surowców naturalnych oraz zmniejszenie ilości odpadów.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
Książeczka kucharska:
GRZYBKI.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Carrot Cake czyli Ciasto Marchewkowe krok po kroku
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Wykonanie: Karol Grochowski Jakub Stoczek
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
Przygotowałyśmy miejsce pracy, zebrałyśmy potrzebne produkty oraz naczynia i zaczęłyśmy przygotowywać mazurek… najpierw mąka..
Program „Mój własny chleb!”
Nasz przepis na chleb.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Ciasto biszkoptowe.
Fish and chips czyli klasyczna ryba z frytkami. Składniki ilość porcji: 4 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w paski 125 g (1 szkl.) mąki pszennej 1.
w Cukierni Belle Epoque”
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Zadania z czekoladą.
Przepis na jadalne ordery uśmiechu dla Babci i Dziadka
Blog sp.18 w Legnicy Prezentacja naszych dokonań..
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
JAK POWSTAJE CZEKOLADA?
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
Czekolada.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Podróże po świecie Smaki Europy.
Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
Chatka Puchatka.
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
Raffaello. Składniki: budyń śmietankowy kostka masła 250g wiórki kokosowe 100g herbatniki ok. 50 szt.
CZEKOLADA.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Kółko biologiczne Izolacja DNA z cebuli.
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
Temat: Co jest potrzebne, aby upiec ciasto?
DANIA & MOJE DUŃSKIE CIASTO
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Ułamki zwykłe w życiu codziennym
Hawajskie pieczenie polskiego chleba
Matematyka w życiu codziennym
Pyszne pączki według przepisu mojej prababci Zofii
Koszyczek wielkanocny
W KUCHNI r..
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy Składniki: 1 kostka "Kasi" 500g mleka w proszku 3/4 szklanki wody 1,5 szklanki cukru 5 łyżek kakao 6 paczek herbatników (600g)

Wykonanie wodę, "Kasię", kakao i cukier mieszamy w garnku, podgrzewamy cztery paczki herbatników bardzo drobno kruszymy masę kakaową przekładamy do miski i mieszając mikserem wsypujemy mleko w proszku do powstałej masy wsypujemy pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy łyżką - masa musi być bardzo gęsta! formę keksową o długości około 30 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do formy połowę masy, wtykamy w nią połamane na kawałki pozostałe herbatniki, przykrywamy resztą masy, całość dokładnie ugniatamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki