Wykonanie – Karina Suchecka Projekt numer: ESF01-2013 – 1 – PL1 – LEO01 – 37042 „Uczniowie z Malborka wybierają zawody z przyszłością” Projekt: „Staże.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy.
Advertisements

Autorzy: Aleksandra Walasek Kinga Urban Klasa 1a
Dzień ucznia w Polsce i w Wielkiej Brytanii.
Menu.
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
W kierunku podnoszenia kwalifikacji zawodowych – konferencja podsumowująca kampanię Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego.
Angelika Libura KrDZTo1013 Nr. Indeksu
ZESPÓŁ SZKÓŁ MORSKICH W DARŁOWIE
Zwyczaje żywienia w Polsce i w różnych krajach europejskich
English breakfast.
Hotel Sheraton Poznan Witamy w Poznaniu, stolicy Wielkopolski. Hotel Sheraton Poznan położony jest w samym centrum miasta, przy Międzynarodowych Targach.
„Organizacja przyjęć okolicznościowych – obsługa konsumenta”.
Technik Hotelarstwa Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową.
Staż zawodowy w Wielkiej Brytanii Londyn
usług gastronomicznych
KONCEPCJA PROWADZENIA RESTAURACJI
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Technik żywienia i usług gastronomicznych
NAWOJOWA – RENDE – r. Staż został zrealizowany w ramach projektu systemowego Staże i praktyki dla osób kształcących się i szkolących zawodowo.
NAWOJOWA – RENDE/Kalabria – (POLSKA – ITALIA) Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Zwyczaje żywieniowe w Polsce i w wybranych krajach europejskich
SKUTECZNIE DO CELU POPRZEZ EUROPEJSKĄ PRAKTYKĘ NR PROJEKTU PL1-LEO CZYLI MY W BERLINIE.
Projekt Leonardo da Vinci nr PL1-LEO Chcemy być lepsi na rynku pracy CZECHY 2013.
Model gościnności w Hotelu Stadt Neustadt***
Smakowita mapa Krakowa Dima A. Marina Z.. Gdzie znajduję się?
Karolina Iciek „Podniesienie umiejętności zawodowych technika obsługi turystycznej na europejskim rynku pracy” realizowanego przez FRSE w ramach Europejskiego.
„Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo” realizowane w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – Programu Operacyjnego.
Moje praktyki odbywały się w salonie CV Hair & Beauty 57 Marchmont Street London Moim opiekunem a jednocześnie szefem salonu był Ian Broderick. Dużym.
Holiday Inn Elstree – czyli gastronomia hotelowa od kuchni
Podsumowanie projektu Prezentacja: Michalina Mościszko Projekt: „Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo”, realizowany.
Zak up współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo.
Standard obsługi to podstawa sukcesu Prezentacja: Daria Bosek i Damian Pławski Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka.
Informatyk w Londynie Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka wybierają zawody z przyszłością” Projekt: „Staże i praktyki.
Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – Uczniowie z Malborka wybierają zawody z przyszłością Projekt: „Staże i praktyki zagraniczne dla osób.
Praktyki zawodowe w Londynie r.
HOTEL 55 – relaks FENG SHUI Prezentacja: Joanna Przybysz, Agata Moszczyńska Projekt: „Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących.
Equity Point London - RAJ DLA TURYSTY W SAMYM SERCU LONDYNU JULITA JÓŹWIAK Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka wybierają.
Hotel Travelodge Tower Bridge*** - blisko historii
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie.
Public 1. Cele Programu  Zasilenie kadry Skanska młodymi inżynierami i specjalistami  Rozwijanie wiedzy i umiejętności zawodowych studentów uczelni.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
Praktyki zawodowe w Londynie Podróż do Londynu.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Nauka w naszej szkole trwa 3 lata. obejmuje: -przedmioty ogólnokształcące, -przedmioty zawodowe, -język angielski zawodowy, -praktykę zawodową ( pracownik.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Rodzaje śniadań Martyna Voigt 3H2.
Pijacka Agnieszka Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok, Semestr II Wrocław 2010.
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok I, Semestr II Wrocław 2010.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Nawyki Żywieniowe Brytyjczyków. Dzienne Menu Brytyjczyka  Śniadanie  Lunch  Obiad  Five o’clock  Kolacja.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Świeże kanapki Pizzerinki Tosty Nasze przedsiębiorstwo oferuje świeże i smaczne produkty w dobrej cenie, dzięki czemu nasi klienci powracają do nas niemal.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Projekt pt: „Zdobywamy Europejski Rynek Pracy – staże zawodowe dla absolwentów” został zrealizowany przez Szkołę Językową „4 Languages” Nicolas E.T. Weatherill,
Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie mydła,
Ewelina Muchorowska Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo 2010, Semestr I Wrocław 2010.
Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską.
My i nasze zakłady Berlin 2016/2017.
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Staże europejskie drogą do sukcesu
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zagraniczny Staż Zawodowy uczniów ZS Nr 1 im. M
Zapis prezentacji:

Wykonanie – Karina Suchecka Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka wybierają zawody z przyszłością” Projekt: „Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo”, realizowany przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, w ramach Priorytetu III Wysoka jakość systemu oświaty, Działania Otwartość systemu oświaty w kontekście uczenia się przez całe życie, Poddziałanie Upowszechnianie uczenia się prze całe życie.

Każdego dnia, aby dotrzeć do miejsca pracy musiałam korzystać z pociągów regionalnych, które, podobnie jak londyńskie metro codziennie wożą miliony osób i są równie popularnym środkiem transportu. Moją podróż zaczynałam od stacji Harrow & Weldstone, na której wsiadałam w pociąg linii Southern Servive do Clapham Junction, a następnie przesiadałam się do pociągu jadącego do East Croydon. Moją podróż zaczynałam od stacji Harrow & Weldstone, na której wsiadałam w pociąg linii Southern Servive do Clapham Junction, a następnie przesiadałam się do pociągu jadącego do East Croydon.

Tu kończyła się moja podróż, a do pracy miałam kilka minut spacerkiem.

Jurys Inn Croydon to 4* hotel położony w południowej części Londynu w dzielnicy East Croydon. Jest idealny dla tych, którzy chcą pozostać w pobliżu centrum, ale wolą zatrzymywać się w tańszych i bardziej kameralnych dzielnicach. Jest idealny dla tych, którzy chcą pozostać w pobliżu centrum, ale wolą zatrzymywać się w tańszych i bardziej kameralnych dzielnicach.

 Obróbkę wstępną warzyw i owoców  Utrzymywanie czystości na stanowisku pracy  Kontrolę stanu magazynów  Przygotowanie śniadań  Przygotowanie lunchu dla gości i pracowników  Przygotowanie bufetu dla grup oraz gości biznesowych  Przygotowanie potraw zgodnie z zamówieniami konsumentów w restauracji i dziale room service  Przygotowanie ciast i deserów  Przygotowanie specjalności dnia – czyli zupy „szefa”

Goście mają do dyspozycji 240 komfortowo urządzonych pokoi, z klimatyzacją, internetem i łazienką. Dla ich wygody pokoje wyposażono także w zestawy do parzenia kawy i herbaty, miękkie ręczniki oraz szlafroki. Dla ich wygody pokoje wyposażono także w zestawy do parzenia kawy i herbaty, miękkie ręczniki oraz szlafroki. W ofercie room service można również zamówić śniadanie lub inne potrawy bezpośrednio do pokoju. W ofercie room service można również zamówić śniadanie lub inne potrawy bezpośrednio do pokoju.

Rozszerzeniem oferty gastronomicznej była obsługa gości biznesowych, korzystających z jednej z 14 sal konferencyjnych.

Uzupełnieniem usług był Bar, otwarty od do ostatniego klienta, w którym prócz alkoholi i koktajli serwowano lekkie przekąski takie jak kanapki, zapiekanki i makarony.

Podczas odbywania stażu najpopularniejszą przekąską serwowaną w hotelu była kanapka Jurys Club Sandwich, podawana na ciepło z kurczakiem, bekonem, sałatą, jajkiem, pomidorem wraz z miską frytek – tę kanapkę przygotowywałam najczęściej.

W menu baru popularnością wśród gości cieszyły się także:  Lekkie przekąski –zupy krem  Makarony serwowane z sosami i dodatkami  Burgery z kurczakiem, wołowiną, baraniną, wieprzowe i wegetariańskie  Kanapki serwowane na ciepło i na zimno  Sałatki w różnych wariantach z dodatkiem warzyw, kurczaka i łososia  Desery

Dania przygotowywane przeze mnie w kuchni, trafiały także do restauracji, otwieranej wieczorem w godzinach od do Sala konsumencka

Drogie, ale wyszukane menu spełniało oczekiwania nawet wybrednych klientów, którzy mogli zjeść między innymi:  sałatkę z krewetkami oraz rakami polewaną sosem whisky  grzybowe tortellini ze szczypiorkowym kremem oraz pianką truflową  Cheescake Panna Cotta – najlepszy deser jaki jadłam w życiu

Pracując przy bufecie śniadaniowym z kucharzem Andy’m nauczyłam się przygotowywać typowe angielskie śniadanie, na które składały się: Kiełbaski na gorąco Kiełbaski na gorąco Jajka sadzone i jajecznica Fasolka w sosie pomidorowym Jajka sadzone i jajecznica Fasolka w sosie pomidorowym Grillowane pomidory Grillowane pomidory Smażony, chrupiący bekon Smażony, chrupiący bekon

W pracy zawsze mogłam liczyć na moich współpracowników, okazywali mi wiele cierpliwości i symapti, rozumiejąc, że dopiero się uczę. Razem tworzyliśmy zgrany zespół.

Nauczyłam się obsługiwać profesjonalne urządzenia wykorzystywane w gastronomii, przekonałam się, że to wcale nie jest takie trudne.

W pracy miałam doskonałych nauczycieli, przekazali mi wzorce godne naśladowania. Przekonałam się, że porządek na miejscu pracy jest bardzo ważny, bo od niego zależy dobra organizacja oraz bezpieczeństwo pracy w kuchni.

Podczas tych 4 tygodni zyskałam nie tylko nowe doświadczenia i umiejętności, ale także przyjaciół wśród pracowników hotelu Jurys Inn Croydon. Byli dla mnie jak rodzina, otoczyli opieką i wyrozumiałością, codziennie udzielał mi się ich optymizm, który sprawiał, że chodziłam do pracy szczęśliwa i uśmiechnięta.

Pewność siebie - teraz nie boje się nowych wyzwań, bo wiem, że sobie poradzę Pewność siebie - teraz nie boje się nowych wyzwań, bo wiem, że sobie poradzę Samodzielność w podejmowaniu decyzji i odpowiedzialność za to co robię Samodzielność w podejmowaniu decyzji i odpowiedzialność za to co robię Nauczyłam się akceptować drugiego człowieka takim jaki jest, każdy z nas jest inny a co za tym idzie każdy jest wyjątkowy, teraz to wiem Nauczyłam się akceptować drugiego człowieka takim jaki jest, każdy z nas jest inny a co za tym idzie każdy jest wyjątkowy, teraz to wiem Nawiązałam przyjaźnie i poznałam wspaniałych ludzi, z którymi do dzisiaj utrzymuję kontakty Nawiązałam przyjaźnie i poznałam wspaniałych ludzi, z którymi do dzisiaj utrzymuję kontakty Zmieniło się moje myślenie o Brytyjczykach, wcześniej uważałam ich za niemiłych snobów, ale podczas praktyk przekonałam się, że są zupełnie inni Zmieniło się moje myślenie o Brytyjczykach, wcześniej uważałam ich za niemiłych snobów, ale podczas praktyk przekonałam się, że są zupełnie inni Lepiej mówię w języku angielskim, nie boję się odezwać Lepiej mówię w języku angielskim, nie boję się odezwać Poznałam inną kulturę i ludzi Poznałam inną kulturę i ludzi

Zdobyłam nowe umiejętności zawodowe, nauczyłam się pracy w dużej profesjonalnej kuchni Zdobyłam nowe umiejętności zawodowe, nauczyłam się pracy w dużej profesjonalnej kuchni Nauczyłam się pracować w zespole, przekonałam się jak ważne są relacje pomiędzy pracownikami, a dobra atmosfera i przyjaźnie sprawiają, że codzienna praca staje się przyjemnością Nauczyłam się pracować w zespole, przekonałam się jak ważne są relacje pomiędzy pracownikami, a dobra atmosfera i przyjaźnie sprawiają, że codzienna praca staje się przyjemnością Dzięki praktyce w Jurys Inn wiem, że dobrze wybrałam swój zawód, przekonałam się co chcę robić w życiu – jestem pewna, że zawód w którym się kształcę jest zawodem, który będę wykonywać w przyszłości.

Żal było wyjeżdżać i żegnać moich nowych przyjaciół, dostałam od nich nie tylko doskonałe referencje, ale także wiele ciepłych słów i wspomnienia, które pozostaną ze mną na całe życie.