Wiesz co jesz! W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i podotykać świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo tu ona żyje. Ludźmi, którzy ją tworzą i naturą, której się podporządkowują. To natura wyznacza bowiem pojawiające się w karcie propozycje. Menu zmienia się wraz z porami roku. Inaczej smakuje lato od jesieni, czego innego potrzebujemy wiosną, czym innym obdarza nas zima. Zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego w Cucinie dania są przygotowane wyłącznie ze świeżych, sezonowych produktów. Pragniemy rozpowszechniać ideę „ wiem, co jem ”, dlatego Goście w naszych delikatesach mogą kupić składniki, na kanwie których powstały ich ulubione posiłki. A przede wszystkim zapytać kucharzy, jak z nich skorzystać. Bo w prawdziwej Kuchni dużo rozmawia się o tym, co nas syci i daje rozkosz. Chęć dostarczania gościom niezapomnianych, wielozmysłowych doznań organizuje myślenie o jedzeniu szefa kuchni – Ernesta Jagodzińskiego, dla którego gotowanie jest połączeniem filozofii, psychologii i zabawy. Najchętniej zrezygnowałby z tworzenia menu, zdając się na nastrój chwili, dostępność składników i dziecięcą spontaniczność w odkrywaniu smaków i kształtów. Skoro już istnieje karta dań w Cucinie, zgodnie ze starożytnym dictum, będzie ona rzeką, do której nigdy nie wchodzi się dwa razy.
Deli Cucina to kuchnia, której uzupełnieniem są także delikatesy Deli oferujące wyjątkowe propozycje produktów z Włoch czy Hiszpanii, oraz produkty ekologiczne. Promujemy ideę „ Wiesz co jesz ”, która jest doceniana i wprowadzana w życie przez naszych gości jedzących świadomie. Filozofia Cuciny nie kończy się bowiem na talerzu, ale na nas samych.
Restauracja jest czynna już od bardzo wczesnych godzin, gdyż bardzo popularne stały się śniadania biznesowe, na które nasi goście przyjeżdżają przed rozpoczęciem dnia w biurze. Karta lunchowa aktualizowana jest każdego miesiąca, oferując najlepsze kuchenne pomysły i inspirując do przemierzania kulinarnych szlaków z basenu morza śródziemnego. Regularnie restauracja proponuje w menu specjalne limitowane uczty dla podniebienia, czyniąc sobotnie wieczory idealną okazją do spędzenia czasu z przyjaciółmi. Co ważne Cucina jest też restauracją rodzinną. Dla najmłodszych przewidziane zostało osobne menu oraz kącik zabaw. Niedzielne brunche są świetną okazją do fantastycznego spędzenia czasu z najbliższymi i rozkoszowania się najlepszą śródziemnomorską kuchnią przez wiele godzin. Mówi się, że nie ma dobrej kuchni bez dobrej pizzy, a nasza jest najlepsza. Wypiekana w piecu na drewno, ujmuje w pełni i smakiem jak i zapachem. Cienkie ciasto z najlepszych mąk znalazło uznanie u wielu krytyków, plasując pizzę Cuciny na bardzo wysokiej pozycji. Wiesz z kim jesz!