HISTORIA NASZYCH PIERNICZKÓW. PRZYGOTOWANIA DO PIECZENIA.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Jedzenie w Hiszpanii.
Advertisements

Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Zapiekanka z pstrąga na szpinaku
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
  OK konspekt z chemii.
Projekt☻ I spy with my little eyes.
PROJEKT EDUKACYJNY DLA DZIECI W WIEKU PRZEDSZKOLNYM
WYJĄTKOWE ŚNIADANIE W Zespole Szkół Publicznych w Mrokowie W Zespole Szkół Publicznych w Mrokowie Zaprasza klasa Oa.
Piotr Fąfara, Katarzyna Ratusz
Szkoła Podstawowa w Milejowie
Program „Mój własny chleb!”
Akcja Akademii Zdrowego Przedszkolaka Zboża zjadamy, energię z nich mamy w Przedszkolu nr 57, w grupie V Akcja rozpoczęła się w połowie września 2013 W.
Ramka na zdjęcia.
MATEMATEKA W ŻYCIU coDzIENNYm
Wycieczka do Muzeum Rolnictwa w Śreniawie r.
GRZYBKI.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Carrot Cake czyli Ciasto Marchewkowe krok po kroku
Panaderia Maria tradycyjne wyroby piekarskie. Wyroby tradycyjne: Manchegos Manchegos Rellenas chocolate Rellenas chocolate Croasut Croasut Tartas manzana.
Bukiet róż Na Dzień Nauczyciela.
Dane INFORMACYJNE: Nazwa szkoły: Zespół Szkół w Olecku – Gimnazjum nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi ID grupy: 96/46_MP_G1 Opiekun: Anna Maria Kawałko.
ANNA SURMA MIĘDZYWYDZIAŁOWE STUDIUM PEDAGOGICZNE GR.1
Matematyka jest wszędzie !!!
Przygotowałyśmy miejsce pracy, zebrałyśmy potrzebne produkty oraz naczynia i zaczęłyśmy przygotowywać mazurek… najpierw mąka..
„ Wokół Świąt Bożego Narodzenia” Projekt edukacyjny w grupie 3- latki „KOTKI” Opracowała: Ewa Karcz.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Ciasto biszkoptowe.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Przepis na jadalne ordery uśmiechu dla Babci i Dziadka
BOŻE NARODZENIE W POLSKIEJ TRADYCJI
Tradycje Bożonarodzeniowe w USA
Kuchnia polska.
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
ze Szkoły Podstawowej nr 10 w Tomaszowie Mazowieckim
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kto jest przyjacielem lasu?
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
Do chleba rano wstawać trzeba.
Jak zawsze, przed świętami czas oczekiwania się dłuży. Czekamy na Mikołaja, prezenty, wspólną kolację i gości, którzy nas często odwiedzają. Zawsze jest.
Port, molo i … Molo - Cudowne miejsce do spacerów, odpoczynku, podziwiania i zdjęć.
16 października 2015 roku. Były już szeroko rozpowszechnione w starożytnym Egipcie.Drożdże. Są jednokomórkowymi grzybami z rodzimy drożdżakowatych i rozmnażają.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
Chleb orkiszowy to bardzo zdrowy chleb. Należy kilka dni wcześniej przygotować zakwas. Wykonałam go z przepisu umieszczonego w naszym podręczniku. Parę.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Christmas in Poland and England
Gdziekolwiek spojrzysz - proporcje.
GOFROWNICA.
TORTY.
Świąteczne porady żywieniowe
„Spotkanie w świątecznym nastroju”
Temat: Co jest potrzebne, aby upiec ciasto?
Święta w Szwecji.
„CZTERY PORY ROKU Z MATEMATYKĄ – ZIMA”
Austria Tradycje Świąteczne.
WIGILIA 2016 GRUPA - SŁONECZKA.
SZKOLNA AKCJA „POLA NADZIEI” 2015/2016
Hawajskie pieczenie polskiego chleba
Świąteczny nastrój w grupie Iskierek
Biwak 27–28 października 2017 r..
Koszyczek wielkanocny
Pieczenie pierniczków w grupie Iskierek
Cookie MAK.
numer umowy POWERVET PL01-KA
Wolontariusz roku.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

HISTORIA NASZYCH PIERNICZKÓW

PRZYGOTOWANIA DO PIECZENIA

CIASTO GOTOWE DO ROZWAŁKOWANIA

ROZWAŁKOWANIE CIASTA

WYCINANIE PIERNICZKÓW

SMAROWANIE PIERNICZKÓW ŻÓŁTKIEM

WŁOŻENIE DO PIEKARNIKA

ZAKONCZENIE ŚWIĄTECZNYCH WYPIEKÓW

KONIEC Prezentację przygotowała Zuzanna Leniart Kl.6G