Dlaczego warto zostać uczniem Zespołu Szkół Spożywczych?
Dobra lokalizacja (blisko centrum)
Uczymy się na jedną zmianę
Oferujemy zawody z przyszłością
Możliwość nauki języka angielskiego, niemieckiego, hiszpańskiego i włoskiego na poziomie podstawowym, rozszerzonym i zawodowym
Panuje miła, życzliwa i przyjazna atmosfera
Możliwość wyjazdu na praktyki zagraniczne
Osiągamy sukcesy w olimpiadach, konkursach i turniejach na szczeblu ogólnopolskim
Jesteśmy szkołą promującą zdrowie
Oferujemy zajęcia dodatkowe
U nas rozwiniesz swoje pasje sportowe …
i muzyczne
Oferujemy stypendia dla najlepszych uczniów oraz pomoc materialną dla uczniów będących w trudnej sytuacji
Kierunki kształcenia w szkole
Technikum Technik Organizacji Reklamy Technik Hotelarstwa Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
Klasy patronackie Technik Eksploatacji Portów i Terminali Technik Technologii Żywności Technik Analityk
Technik Organizacji Reklamy nauczy cię, jak ukryć wady i wyolbrzymić zalety… nie tylko Twoje, ale też różnych produktów. Dodatkowo pozwoli ci zagłębić się w tajniki grafiki komputerowej i przygotuje do pracy w agencjach reklamowych.
Daje również podstawy do pracy rezydenta biur podróży. Technik Hotelarstwa jest dla tych, którzy lubią wyzwania i nie boją się pracować w hotelach w Polsce i zagranicą. Daje również podstawy do pracy rezydenta biur podróży.
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych pokaże ci, jak trafić przez żołądek do serca i co zrobić, by wygrać MasterChefa. To kierunek dla tych, którzy mają duszę artysty i chcą czarować… chociażby w kuchni.
Technik Eksploatacji Portów i Terminali to kierunek dla tych, którzy lubią odlecieć… a na poważnie -przygotowuje do pracy przy obsłudze podróżnych i przeładunku towarów w terminalach lotniczych, morskich, kolejowych czy samochodowych.
Technik Technologii Żywności w końcu się dowiesz, ile jest cukru w cukrze – zwłaszcza, że przy okazji możesz zostać technikiem cukiernikiem. Czekają na ciebie wszystkie zakłady i firmy produkujące żywność.
Technik Analityk jest dla tych, którzy lubią mieszać płyny… w menzurkach oczywiście i sprawdzać pod mikroskopem, czy z pobranego materiału można wyselekcjonować np. bakcyla lenistwa. A tak naprawdę przygotuje cię do pracy w różnego rodzaju laboratoriach.
Szkoła Branżowa I stopnia Cukiernik Kucharz Piekarz
Cukiernik jeżeli w dzieciństwie nie mogłeś (-aś) oprzeć się wkładaniu palców do masy, którą Twoja mama planowała przełożyć placek, to na tym kierunku będziesz mógł to robić bezkarnie. Postaramy się, żeby przygotowanie nawet najbardziej wymyślnych wypieków stało się dla Ciebie tak łatwe, jak lepienie babek z piasku.
Kucharz masz już dosyć bułek z kefirem, jajecznicy czy odgrzewania parówek? Zjadłbyś coś szybkiego i smacznego? Nie męcz dłużej swojego żołądka! Zaskocz też swoich najbliższych i poczęstuj ich wyjątkową potrawą! Pokażemy Ci, jak przygotować zdrowe posiłki i sprawnie zorganizować pracę w kuchni.
Piekarz być może w życiu nie zawsze Ci się upiekło, ale u nas Ci się uda, zwłaszcza jeżeli chodzi o pieczywo. Tylko my w Rzeszowie szkolimy piekarzy, więc po skończeniu tego kierunku to praca będzie chodzić za Tobą, a nie Ty za pracą.
Zostań naszym uczniem