ciemne winogrona orzechy i bakalienasiona słonecznikabrokuły bananypomidoryowoce jagodowemarchew jabłkapapryka warzywa zielone kapusta.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Odżywiamy się zdrowo!.
Advertisements

Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Czy wiesz co jesz? Odżywiasz się zdrowo?.
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Dlaczego śniadania są takie ważne?
„Zdrowo jemy i rośniemy” Projekt edukacyjny uczniów klasy II Publicznej Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kaszowie.
TYGODNIOWY JADLOSPIS DLA OSOBY W WIEKU LAT ;)
Odżywiamy się zdrowo! Prezentacja przygotowana przez uczniów klasy III Szkoły Podstawowej im. Bohaterów Monte Cassino w Ustrobnej.
WYJĄTKOWE ŚNIADANIE W Zespole Szkół Publicznych w Mrokowie W Zespole Szkół Publicznych w Mrokowie Zaprasza klasa Oa.
Jak powinna odżywiać się młodzież w wieku gimnazjalnym?
Zespół Szkolno Przedszkolny
Potrawy Irlandzkie.
„KALORIE W JEDZENIU” Adrianna Machelska Roksana Zwolińska
Żywienie w sporcie.
Jedz smacznie i zdrowo.
Witamina B.
AKCJA EDUKACYJNA ,,ŚNIADANIE DAJE MOC” W PSP 2 W GOGOLINIE
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Święta Bożego Narodzenia!
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
SAŁATKA OWOCOWA Sałatka owocowa jest świetnym deserem nie tylko na upalne dni. Świetnie orzeźwia, jest pełna witamin, zaspokaja apetyt na słodycze!
Czyli zasady prawidłowego odżywiania!
Racjonalne Odżywianie
Odżywiamy się zdrowo! W klasie 1b.
Wykonawca: Kuba Augustyniak VB
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
SPRAWOZDANIE Z PRZEBIEGU AKCJI Gminne Przedszkole Nr 4 w Świętoszowicach ul. Mikulczycka Świętoszowice Koordynator akcji - Szarlota Miśkiewicz.
zdrowe odżywianie nastolatka
Owoce i warzywa oraz ich rola w naszym życiu.
W zdrowym ciele zdrowy duch!
Prezentacja przygotowana przez uczniów Zespołu Szkół nr 2 w Nidzicy
Ankieta do uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum ZPO w Skrzydlnej
Spójrzmy ile odcieni kryje w sobie tęcza. To są odcienie zdrowia. Tęczowe barwy produktów żywnościowych, a zwłaszcza warzyw i owoców to nie tylko radość.
Piję dużo napojów. Co najmniej 2 litry dziennie.
WITAMINOWE ZOO Kiedyś żył wielki smok Obibok, który dostał pracę w zoo jako dyrektor. Na początku w tym zoo mieszkała tylko jedna mała świnka. Świnka.
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
ŚNIADANIE DAJE MOCŚNIADANIE DAJE MOC Dzień Zdrowego Śniadania w klasie II Szkoły Podstawowej im. mjr. Jana Piwnika „Ponurego” w Rzepinie.
Szkoła Podstawowa nr 2 im. Powstańców Wielkopolskich w Puszczykowie
„ŚNIADANIE DAJE MOC NASZEJ SZKOLE” 08 listopada 2011 roku.
Owoce.
W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, w dniu 7 listopada 2014 r. uczniowie klas I-III szkoły podstawowej wzięli udział w akcji „Śniadanie.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
WYKAZ WYMAGAŃ, JAKIE MUSZĄ SPEŁNIAĆ ŚRODKI SPOŻYWCZE STOSOWANE W RAMACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY W JEDNOSTKACH SYSTEMU OŚWIATY DZIENNIK.
NA ZDROWIE ! Elżbieta Kuśmierek. Prawidłowe żywienie jest bardzo istotne na każdym etapie życia, jednakże okres dziecięcy i wczesnoszkolny to czas, kiedy.
WYKAZ WYMAGAŃ, JAKIE MUSZĄ SPEŁNIAĆ ŚRODKI SPOŻYWCZE STOSOWANE W RAMACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY W JEDNOSTKACH SYSTEMU OŚWIATY.
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia r. w sprawie
Gdzie się kryją witaminki?
Owoce i warzywa.
Smoothie.
Projekt edukacyjny „Jabłko”
Ferie zimowe bez grypy i przeziębienia Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Świdwinie Oświata Zdrowotna i Promocja Zdrowia.
Makieta: PROSPECTUS Krzysztof Przybyła
 Surowcem pochodzenia roślinnego jest: a) granat b) szczupak c) ślimaki d) Łopatka wieprzowa.
Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id  13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.
Tydzień owoców i warzyw. Owocowe i warzywne figurki.
Szkolenie dla powiatowych koordynatorów programu „Trzymaj formę!” Szkolenie dla powiatowych koordynatorów programu „Trzymaj formę!” st. asystent.
JEDZ WARZYWA I OWOCE! A ONE DADZĄ CI ZDROWIA MOCE
Produkty szczególnie bogate w potas:
Choroba prostaty a dieta
4 II 2017 XVII Światowy Dzień Walki z Rakiem!
OBIAD dla uczestników szkolenia
Uczymy się języka angielskiego Prezentacja dla uczniów młodszych klas
ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO WEDŁUG KLASY Id…
Potrawy w Polsce 1.
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Warzywa Magdalena Regulska Kamil Zawadzki Łukasz Kędziński.
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

ciemne winogrona orzechy i bakalienasiona słonecznikabrokuły bananypomidoryowoce jagodowemarchew jabłkapapryka warzywa zielone kapusta i brukselka

jogurtjogurt cytrusy jogurt jajkadrób ryby morskie cebula arbuz i melonrzodkiewki ziemniaki płatki owsiane

Pucharek Wariacja na temat ananasa

Sałatka Warzywne co niecoMix tęczowy z chmurką Zapiekanka z kurczakiem i warzywami Ciasteczka orzechowe Wiewióreczki

Jabłka w cieście Ciasteczka owsiane Makaroniki Ciasto cytrynoweSałatka Owocowy Raj

Sałatka wielowarzywna Zdrówko Koktajl Fantazja Bananowy BLUES