Paula Florczak
English cuisine - the art of cooking derived from England, forming part of a broader British cuisine.
Kuchnia angielska - sztuka kulinarna wywodząca się z Anglii, stanowiąca część obszerniejszej kuchni brytyjskiej
British dish traditionally served on Sundays ( usually in the early afternoon for lunch), consisting of roast meat and potatoes, along with additives such as Yorkshire pudding, vegetables and sauce
Brytyjskie danie tradycyjnie serwowane w niedzielę (zazwyczaj wczesnym popołudniem na lunch), składające się z pieczonego mięsa i ziemniaków wraz z dodatkami, takimi jak Yorkshire pudding, warzywa oraz sos.
British dish consisting of fried fish (traditionally cod or haddock ) in batter or breadcrumbs, and fried potatoes. English sprinkle a whole, malt vinegar, and add a pinch of salt.
Brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby (tradycyjnie dorsza lub łupacza) w cieście lub bułce tartej oraz frytek. Anglicy skrapiają całość octem słodowym oraz dodają szczyptę soli.f
Traditional English breakfast with scrambled eggs, bacon, sausages, black pudding, mushrooms, baked beans and potato cake.
Tradycyjne śniadanie angielskie z jajecznicą, bekonem, kiełbaskami, kaszanką, grzybami, pieczoną fasolką i ciastkiem ziemniaczanym.
English cuisine dish with the consistency of a solid or creamy pudding, made usually with flour, milk, eggs, rice, semolina, meat, fish, fat, with added spices ; steamed or roasted. It can be wrapped in dough cooked or baked, sugary or salty
potrawa kuchni angielskiej o konsystencji stałego lub kremowego budyniu, przyrządzana zwykle z mąki, mleka, jaj, ryżu, kaszy manny, mięsa, ryb, tłuszczu, z dodatkiem przypraw; gotowana na parze lub pieczona. Może być zawinięty w ciasto gotowane bądź pieczone, o smaku słodkim lub słonym.
Fruit cake ( tart ), wherein the basic component of the filling is an apple, often served with whipped cream or ice cream on top of the knobs or with a piece of cheddar cheese.
Owocowe ciasto (tarta), w którym podstawowym składnikiem nadzienia są jabłka, serwowane często z dodatkiem bitej śmietany lub gałkami lodów na wierzchu czy też z kawałkiem sera cheddar