Konkurs kulinarny Sałatka owocowa. Kucharze z Przedszkola nr 17: Grupa „Muchomorki”

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
PROGRAM UE „OWOCE W SZKOLE”
Advertisements

AKCJA EDUKACYJNA ,,ŚNIADANIE DAJE MOC” W PSP 2 W GOGOLINIE
Pamiętaliśmy o myciu rąk i fartuszkach.
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
Przed przystąpieniem do wspólnego śniadania kilka dni wcześniej skomponowaliśmy nasze menu. Podzieliliśmy się na grupy, ustalając jakie produkty będą potrzebne,
Ś niadanie daje moc Dzie ń Zdrowego Ś niadania w klasach: 2a, 3a, 3d w Szkole Podstawowej nr 10 im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni.
Wewnątrz przedszkolny konkurs kulinarny
Coś specjalnego dla mamy i taty. Sałatka owocowa malucha.
Klasa II c Szkoła Podstawowa Nr 3 W Myślenicach. Żyjemy zdrowo Jesień była piękna tego roku, więc staraliśmy się dużo czasu spędzać na grach i zabawach.
Rz ą dy w naszych klasach zacz ę ła sprawowa ć królowa Witamina, która przygotowała dla nas turniej rycerski. Zadania były trudne, ale dali ś my rad ę.
„ Ś NIADANIE DAJE MOC” Klasa Ic Szkoła Podstawowa nr 3 w Głownie Wych. Natalia Zuchowska Klasa Ic Szkoła Podstawowa nr 3 w Głownie Wych. Natalia Zuchowska.
Smoothie.
„Śniadanie Daje Moc!” Raport Jesteśmy uczniami klasy II, Szkoły Podstawowej w Przebieczanach. Lubimy grać w szachy, eksperymentować, bawić się.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
Jak si ę zdrowo od ż ywia ć.  Najwa ż niejszym celem zdrowego ż ywienia jest dostarczanie organizmowi wszystkich sk ł adników od ż ywczych w odpowiednich.
WARZYWA I WITAMINY.
Z każdym rokiem wzrasta popularność produktów typu fast food. Główną przyczyną takiego zjawiska jest szybki tryb życia i brak czasu na przygotowanie sobie.
KUCHNIA BAWARSKA Jarosław Szawala.
PRZYKŁADY WEBQUESTÓW DLA KLAS I – III SZKOŁY PODSTAWOWEJ „Cztery pory roku” Projekt „Razem i osobno” Stowarzyszenie Nauczycieli Edukacji Początkowej Projekt.
PORADNIK 10 wskazówek dla dzieci dotyczących zdrowego trybu życia.
Sprawozdanie z udziału Przedszkola Miejskiego nr 22 w projekcie „Dbajmy o lubuskie dla nas i dla przyszłości” w ramach Programu „Szkoły dla Ekorozwoju”
„Zdrowe odżywianie na Lubelszczyźnie – czytanie ze zrozumieniem”
By M. Matyasik WNoŻi Ż Żywienie niemowląt i dzieci Magdalena Człapka-Matyasik, dr inż Katedra Higieny Żywienia Człowieka, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu,
Tłusty Czwartek Tego dnia jak tradycja każe wybraliśmy się do piekarni po słodkie pączki z nadzieniem owocowym. Każdy z nas wrócił do przedszkola z paczkiem,
 Karpatka, to wyrób z ciasta: a) kruchego b) parzonego c) drożdżowego d) biszkoptowego.
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
„Z BOŻA ZJADAMY ENERGIĘ Z NICH MAMY ” SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI AKCJI W P RZEDSZKOLU M IEJSKIM NR 22 IM. „T ĘCZOWE P RZEDSZKOLE ” W G ORZOWIE W LKP.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,
CZAS NA ZDROWIE ! Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo V LO im. JPII Znajdziesz nas na
Kuchnia Wielkiej Brytanii Natalia Majda. Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w świecie. Nie można jej zaliczyć do szczególnie wykwintnych czy zdrowych.
III LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W KALISZU Projekt uczennic klasy 2G SALADVITA.
Delicious Food III LO im. C. K.Norwida Kielce. Nasza oferta Smaczne i zdrowe jedzenie Różnorodne i pożywne kanapki – dobre na przekąski i drugie śniadanie.
Katarzyna Cynowska Ewelina Pachocka-Sobczak.  Uczniowie klasy V Szkoły Podstawowej oraz III Przysposabiającej do Pracy w ramach wtorkowych zajęć w kuchni.
KSIĄŻKA KUCHARSKA Szkoła Podstawowa nr 29 w projekcie ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” przepisy różne - wersja w j. polskim.
ULAMKI ZWYKLE KLASA IV. 2 3 kreska ułamkowa licznik ułamka mianownik ułamka ULamek zwykLy.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
Jedz warzywa i owoce ❣. Witaminy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Witamina A : -wzmaga wzrost i witalność, pomaga organizmowi eliminować infekcje,
Czy wiesz, co jesz?. Cel projektu Projekt miał na celu badanie żywności, którą młodzież na co dzień spożywa. Do przygotowania projektu posłużyliśmy się.
Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id  13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.
JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.
Prezentacje uczniów klasy IIa Prezentacja uczniów klasy IIa,, W Krainie Zdrowia”
Sprawozdanie z realizacji programu realizowanego w roku szkolnym 2015/2016 w klasach 0a, 0b.
jak przebiega trawienie i wchłanianie pokarmu?
Lekcja r. Temat: Jednostki masy używane przy ważeniu.
Zespół Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku
Warsztaty kulinarne w grupie „Sówki”
BĄDŹ ODPORNY BĄDŹ ZDROWY
PROJEKT PROCZYTELNICZY CAŁA SZÓSTA CZYTA TRZECIOKLASISTOM MITY…
XVIII Edycja Konkursu Plastycznego pod hasłem:
z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku
,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Smaczne i zdrowe szaszłyki owocowe
Koniecznie należy umyć ręce przed pracą
Zasady zdrowego odżywiania
Konkurs kulinarny „ Najlepsza i najsmaczniejsza sałatka”
JARZYNOWA ZABAWA W GRUPIE ISKIEREK
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
Cel projektu Klasy, biorą udział w projekcie – zdobywają
„Zdrowo jemy – energetycznie żyjemy”
SZKOLNY KONKURS KULINARNY SMAKI KUCHNI GÓRALSKIEJ
Matematyka w życiu codziennym
Składniki odżywcze w organiźmie człowieka
Drodzy Rodzice !!! Za nami koniec pierwszego semestru
robimy sałatkę owocową, smaczną i zdrową!
Noc biologów Basia Jaśkowska kl. 7b.
Implementacja rekurencji w języku Haskell
Książka kucharska Przygotowane posiłki zawierają
Mamo, Tato wolę wodę !!! Realizujemy wiele programów edukacyjnych, które nie tylko dostarczają wiedzy, ale przede wszystkim stwarzają możliwość podjęcia.
Zapis prezentacji:

Konkurs kulinarny Sałatka owocowa

Kucharze z Przedszkola nr 17: Grupa „Muchomorki”

Najpierw myjemy rączki

Później zakładamy chustki i fartuszki

Składniki sałatki: Banany Gruszki Truskawki Jogurt naturalnyMiód

Przybory kuchenne: Deska do krojenia Miski Łyżka Noże plastikowe Dzbanek

Etapy wykonania: Antonina NowaczykZofia Ciesielczyk Melon Jabłko Miód Jogurt naturalny GruszkaBananŁyżkiMiski Deski do krojenia Noże plastikowe Myjemy owoce

Etapy wykonania: Kroimy owoce ….. … i wrzucamy do miski

Etapy wykonania: Z miodu i jogurtu przygotowujemy sos

Etapy wykonania: Owoce mieszamy w misce…

Etapy wykonania: … przekładamy do miseczek …

Etapy wykonania: … i dodajemy sos

Etapy wykonania: A o to efekt końcowy Smacznego

Dziękujemy za uwagę Dzieci z grupy „Muchomorki” Przedszkola nr 17 wraz z nauczycielką Agnieszką Chudzicką