Konkurs kulinarny Sałatka owocowa
Kucharze z Przedszkola nr 17: Grupa „Muchomorki”
Najpierw myjemy rączki
Później zakładamy chustki i fartuszki
Składniki sałatki: Banany Gruszki Truskawki Jogurt naturalnyMiód
Przybory kuchenne: Deska do krojenia Miski Łyżka Noże plastikowe Dzbanek
Etapy wykonania: Antonina NowaczykZofia Ciesielczyk Melon Jabłko Miód Jogurt naturalny GruszkaBananŁyżkiMiski Deski do krojenia Noże plastikowe Myjemy owoce
Etapy wykonania: Kroimy owoce ….. … i wrzucamy do miski
Etapy wykonania: Z miodu i jogurtu przygotowujemy sos
Etapy wykonania: Owoce mieszamy w misce…
Etapy wykonania: … przekładamy do miseczek …
Etapy wykonania: … i dodajemy sos
Etapy wykonania: A o to efekt końcowy Smacznego
Dziękujemy za uwagę Dzieci z grupy „Muchomorki” Przedszkola nr 17 wraz z nauczycielką Agnieszką Chudzicką