ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
Advertisements

ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA Głównym celem szkoły zawodowej jest umożliwienie absolwentowi uzyskania kwalifikacji w wyuczonym zawodzie. Kształcenie trwa.
Historia szkoły sięga już przeszło 50 lat.
TECHNIKUM Kształcąc się w technikum po czterech latach nauki będziesz mógł/mogła przystąpić do egzaminu maturalnego oraz do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje.
Zmiany w egzaminie maturalnym Egzamin maturalny od 2010 r. 1 CZĘŚĆ USTNA przedmioty obowiązkowe: język polski – nie określa się poziomu egzaminu język.
Technikum Zawodowe ul. Zwycięstwa 28 w Białymstoku
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE W POWIECIE KLUCZBORSKIM Miejsce: Aula Zespołu Szkół Ogólnokształcących im. Adama Mickiewicza w Kluczborku Termin: 28 listopada 2007.
Wyniki egzaminu maturalnego 2012 Koszalin. Zdawalność
Publikacje zawodowe WSiP 2013
TECHNIKUM Kształcąc się w technikum po czterech latach nauki będziesz mógł/mogła przystąpić do egzaminu maturalnego oraz do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych NR 2 w Brzezinach Zaprasza do zapoznania się z ofertą szkoły.
Egzamin gimnazjalny od roku 2012 Podstawa prawna: Rozporządzenie MEN z r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania.
Egzamin maturalny zmiany od 2009 roku. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 25 września 2008 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków.
Zespół Szkół Techniczno - Informatycznych w Busku - Zdroju
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zespół Szkół im. Jana Kasprowicza w Jelczu-Laskowicach
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Liceum Ogólnokształcące im. Bolesława Chrobrego w Gryficach Wyniki egzaminu maturalnego w sesji wiosennej 2012 roku.
REKRUTACJA na rok szkolny 2013/2014 TECHNIKUM MECHANICZNO - BUDOWLANE ul. Brzeźnicka Radomsko tel
Dolnośląski Zakład Doskonalenia Zawodowego Zespół Szkół al
Z A P R A S Z A M Y.
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZSP NR 6 W ŁODZI Działalność „Spożywczaka”
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Lokalizacja Położenie Oferta edukacyjna na rok szkolny 2012/2013 Nauka w liceum trwa 3 lata Nauka kończy się egzaminem maturalnym, uprawniającym do.
Zespół Szkół w Zabrodziu
OFERTA SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH
KSZTAŁCENIE W ZAWODACH
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
Zespół Szkół Gastronomicznych
Zespół Szkół im. Jana Kasprowicza w Jelczu-Laskowicach ul. Techników 26, Jelcz-Laskowice tel ,
OFERTA EDUKACYJNA ROK SZKOLNY 2013/2014
OFERTA EDUKACYJNA ROK SZKOLNY 2014/2015 Z e s p ó ł S z k ó ł Z a w o d o w y c h w R a c i b o r z u.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Historia szkoły sięga już przeszło 50 lat.
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Co po gimnazjum? Struktura szkolnictwa ponadgimnazjalnego.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH IM.ORLĄT LWOWSKICH W STOPNICY Ul. Kazimierza Wielkiego 23A Stopnica
ZAWÓD: CUKIERNIK Produkuje i dekoruje wyroby ciastkarskie i cukiernicze, np. ciasta, torty, lody, pieczywo cukiernicze.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Płock, Al. F. Kobylińskiego 25
MONITOROWANIE LOSÓW ABSOLWENTÓW SZKÓŁ ZAWODOWYCH
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
Zespół Szkół Żeglugi Śródlądowej
Technik weterynarii 4-letnie technikum
Zasady wyboru przedmiotów rozszerzonych i uzupełnień w Zespole Szkół Odzieżowych.
Egzamin maturalny maj Egzamin maturalny jest przeprowadzany na podstawie wymagań określonych w podstawie programowej kształcenia ogólnego oraz sprawdza,
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE w nowej formie 1 Opracował Tadeusz Gierszewski Opracował Wąbrzeźno 2014.
DEFINICJA ODDZIAŁU DWUJĘZYCZNEGO Oddział szkolny, w którym nauczanie jest prowadzone w dwóch językach polskim oraz obcym nowożytnym, będącym drugim językiem.
Oferta edukacyjna 2016/2017 II Liceum Ogólnokształcącego im
Radomski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ul. J. Słowackiego 17 ul. J. Słowackiego Radom Radom tel tel.
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE W RZESZOWIE oferta edukacyjna szkół Rzeszów 2016.
Tel ; tel./fax fax ; infolinia WWW: zszs2.szkolnastrona.pl „ ZAWODOWO.
ZSP NR 6 W ŁODZI Co warto wiedzieć o Spożywczaku?.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna.
Dokument ten ma charakter informacyjny. Każdorazowo należy sprawdzić na stronie uczelni szczegółowe zasady rekrutacji.
Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica i Centrum Kształcenia Ustawicznego w Ostródzie.
SZKOŁA STOWARZYSZONA W UNESCO PATRONAT NAD SZKOŁĄ SPRAWUJĄ.
Oferta szkół zawodowych prowadzonych przez Miasto Łódź na rok szkolny 2016/17.
UWAGA: Aby zmienić obraz na tym slajdzie, zaznacz go i usuń. Następnie kliknij ikonę Obrazy w symbolu zastępczym, aby wstawić własny obraz. Technik Cyfrowych.
Technik grafiki i poligrafii cyfrowej
WYNIKI EGZAMINÓW POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
Historia szkoły sięga już przeszło 50 lat.
OFERTA EDUKACYJNA. OFERTA EDUKACYJNA Przedmiot rozszerzony od klasy I Klasa I A Przedmiot rozszerzony od klasy I MATEMATYKA OD KLASY II WYBIERZESZ.
EGZAMIN GIMNAZJALNY 2018/2019.
Wyniki egzaminów maturalnych
Reforma szkolnictwa zawodowego (szkoły dla młodzieży)
Zapis prezentacji:

ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska 137 tel – 10 – 40, fax – 10 – 40 w ( )

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Nauka trwa 4 lata Język obcy: angielski i niemiecki Przedmioty objęte rozszerzonym programem nauczania: j. obcy lub matematyka biologia lub chemia Uczniowie w klasie III przystępują do potwierdzenia jednej z kwalifikacji: Produkcja wyrobów cukierniczych, Produkcja wyrobów piekarskich, Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych, Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń.

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Absolwenci znajdują zatrudnienie w zakładach przemysłu spożywczego, na stanowisku kierownika produkcji, technika, laboranta oraz w zakładach prowadzących handel artykułami spożywczymi, przechowywanie i dystrybucję żywności. Po zakończeniu nauki uczniowie mogą przystąpić do egzaminu maturalnego. Pod koniec I semestru klasy IV przystępują egzaminu potwierdzającego II kwalifikację: „Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych”.

Nauka trwa 3 lata Język obcy: niemiecki Program nauczania obejmuje treści programowe:  produkcja wyrobów ciastkarskich,  produkcja pieczywa cukierniczego,  produkcja wyrobów cukierniczych,  produkcja tortów. CUKIERNIK Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów cukierniczych”. Absolwenci znajdują zatrudnienie w cukierniach, ciastkarniach, zakładach gastronomicznych oraz innych zakładach wytwarzających artykuły cukiernicze.

PIEKARZ Nauka trwa 3 lata Język obcy: niemiecki Program nauczania obejmuje produkcję pieczywa pszennego, żytniego i mieszanego. Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów piekarskich”. Absolwenci znajdują zatrudnienie w piekarniach rzemieślniczych i przemysłowych, zakładach gastronomicznych, punktach zbytu pieczywa.

Nauka trwa 3 lata Język obcy: niemiecki Program nauczania obejmuje treści programowe: przetwórstwo mięsa, produkcja wędlin, produkcja tłuszczów topionych, produkcja wyrobów garmażeryjnych. WĘDLINIARZ Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych”. Absolwenci znajdują zatrudnienie w zakładach mięsnych, sklepach firmowych takich zakładów oraz w zakładach garmażeryjnych.

OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO Nauka trwa 3 lata Język obcy: niemiecki Program nauczania obejmuje treści programowe w zakresie obsługi maszyn i urządzeń do produkcji wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń”. Absolwenci znajdują zatrudnienie w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, na stanowiskach pracy związanych z obsługą maszyn i urządzeń w kolejnych etapach procesu technologicznego.

30 MARCA 2012 ROKU ŚWIĘTO MAZURKA organizowane w połączeniu z akcją DRZWI OTWARTYCH SZKOŁY ZAPRASZAMY! WYBÓR SPOŻYWCZAKA TO GWARANCJA PEWNEJ I ATRAKCYJNEJ PRACY!