C olvita – eliksir młodości Zbigniew Liss… ja ją poznałem, a teraz …..

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
przypływ pełen energii…
Advertisements

Suplementy diety oparte na naturalnych składnikach
Wybieram zdrowie i zdrowe odżywianie
W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH
WODA JEJ ROLA DLA ŻYCIA I DLA ZDROWIA CZŁOWIEKA
WELLNESS – FILOZOFIA ZDROWIA
Prezentacja dla uczniów gimnazjum
Pierwiastki występujące w człowieku
Składniki diety zbilansowanej
Właściwości soli mineralnych, wody oraz ich rola w organizmie.
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA
WITAMINY.
Zastosowanie Kolagenu Naturalnego dla zdrowia w narządach ruchu.
Makroskładniki i Mikroskładniki znaczenie dla organizmów
Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Czarnym Dunajcu PROFILAKTYKA CHORÓB KRĘGOSŁUPA mgr Roman Giełczyńśki.
Czyli jak zachować zdrowie i formę?
DLACZEGO SUPLEMENTY DIETY są nam potrzebne ?
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA ZDROWIE CZŁOWIEKA
1.
WPŁYW ODŻYWIANIA NA ORGANIZM
dla chłopczyka i dziewczynki
Pokarm, który jesz, powinien ci dostarczyć wszystkiego, co niezbędne jest do życia i wzrostu. Aby być silnym i zdrowym, musisz jeść różne potrawy, ponieważ.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Podział i rola w organizmie AUTOR: RENATA UŹNIAK
Mgr Grażyna CIEŚLIK. mgr Grażyna CIEŚLIK Masz wybór: 2 kps. PSYLLIUM STAR Surowiec: łupina nasienna babki jajowatej 500 mg WHO zaleca, aby w codziennej.
Sałatka owocowa Marta Rentel III C.
Trzymamy formę- zdrowy styl życia
L-Lysine PLUS Uśmiech młodości.
Żelazne zasady zdrowego żywienia
Jak powinniśmy się odżywiać?
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Pijmy dużo wody! Kamil Adamczyk.
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA MŁODZIEŻY
Zdrowy styl życia.
Zdrowie Odżywianie Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla zdrowia w celu zapewnienia lub poprawy.
„Owoce i warzywa w szkole’’
ZDROWE ODŻYWIANIE.
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
Witaminy Jakub Dorobisz.
„W zdrowym ciele, zdrowy duch”
WITAMINY I SOLE MINERALNE CZYLI WSZYSTKO POTRZEBNE ABY BYĆ ZDROWYM
Żywienie dzieci w wieku szkolnym
VISION shakes Wybierasz zbilansowane i sycące jedzenie, które dostarczy Ci niezbędnej ilości cennych substancji i białka roślinnego.
Owoce i warzywa.
C ZYM JEST ZDROWA ŻYWNOŚĆ ? Aby prawidłowo rozwijać się i być zdrowym, człowiek powinien spożywać w każdym dniu odpowiednią żywność. Powinna ona dostarczyć.
SOLE MINERALNE ORAZ WODA
Grupy produktów żywnościowych i ich Wartość odżywcza.
OsteoSanum Specjalistyczny produkt do profilaktyki osteoporozy.
Prezentacje przygotowały Rzepki - Zamiast słodyczy jedz warzywa i owoce! - Jedz mniej, ale częściej! - Ćwicz przynajmniej pół godziny dziennie! Jak zwalczyć.
… BO WIEM CO JEM !!!!!. NAJPIERW SIĘ PRZEDSTAWIMY: TO MY : ATRUR I DAWID.
Ich rola, występowanie, skutki niedoboru.
BIAŁKA – właściwości i znaczenie w organizmie człowieka.
Prowadzimy zdrowy styl życia Dobre rady związane ze zdrowym stylem życia.
Czym są kwasy tłuszczowe? Wielonienasycone kwasy tłuszczowe - substancje, które biorą czynny udział w procesach metabolicznych, zachodzących w naszym.
Zdrowe Żywienie Człowieka
CHEVITON Tajemnica Twojego uroku!. PIĘKNE, LŚNIĄCE WŁOSY WIZYTÓWKĄ NASZEGO ORGANIZMU Piękne włosy i paznokcie – integralna i znacząca część naszego wizerunku.
Poznajemy składniki pokarmu.
18/09/2016 Zdrowe odżywianie. 2 Coś o zdrowym odżywianiu Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla.
SKŁADNIKI ŻYWNOSCI. Białka Białka pełnią funkcje budulcowe (służą do budowy tkanek)
Witaminowe opowieści.
TRZYMAJ ZDROWIE PRZY SOBIE
Zimowe witaminy.
Zasady zdrowego odżywiania!
OWOCE – SMACZNE I ZDROWE
Na zdrówko Na zdrówko dobra to rada - dużo owoców zajadaj! W owocach są witaminki - są to zdrowia okruszynki.
WITAMINA C Julia Terlecka 1a.
MNIEJ STRESU, WIĘCEJ ENERGII!
Chemia w organizmie człowieka
Kwas askorbinowy .
1 Sole Mineralne  P.
Zapis prezentacji:

C olvita – eliksir młodości Zbigniew Liss… ja ją poznałem, a teraz …..

W skład Colvity wchodzą: Kolagen liofilizowany, Algi morskie, Witamina E,

Co to jest kolagen? Kolagen jest klejem naszego organizmu – jest to białko zawierające najbardziej wartościowe składniki, by organizm mógł samoistnie i szybko się zregenerować. Od 25 roku życia, nasz organizm traci stopniowo zdolność odbudowy kolagenu. Proces syntezy nie nadąża z procesem degradacji.

Gdzie występuje u nas Kolagen ? Wszędzie tam, gdzie występuje tkanka łączna włóknista, a więc w strukturach wszystkich ważnych narządów: skóra (skóra właściwa i tkanka podskórna), chrząstki, kości, ścięgna, więzadła, mięśnie, narząd wzroku, płuca, wątroba, nerki, ściany naczyń krwionośnych, otoczki nerwów itp.

Jak powstaje Kolagen liofilizowany? = Proces ten zapewnia najwyższą czystość produktu, najniższą wagę i doskonałą higroskopijność. Liofilizacja jest procesem zamrażania czystego kolagenu rybiego do minus 40ºC w warunkach próżni 1(Pa) i sublimacyjne usuwanie z niego wody (suszenie go). Uzyskujemy produkt o zawartości ok. 98% czystego białka.

Skład mineralny alg przypomina ludzkie płyny ustrojowe. Algi bogate są: w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod. Odnajdziemy tu również witaminy z grupy A, B, C, E i K. W Colvicie użyto odmianę tzw. alg atlantyckich.

Witamina E Zastosowany w Colvicie DL α – tokoferol, to droga substancja pozyskiwana z młodych pędów roślin oleistych, wykazująca 100% aktywności biologicznej i jest najlepiej przyswajalna przez ludzki organizm.

Z apotrzebowanie organizmu na witaminę E D zienne zapotrzebowanie to mg N iektóre źródła podają mg W dawkach leczniczych to nawet 600 mg J edna kapsułka Colvity zawiera 5 mg

Witamina C – pełni ważną rolę w procesach utleniania-redukcji, wpływa na przemianę aminokwasów, metabolizm tyroksyny i insuliny. Przy niedoborze witaminy C dochodzi do zaburzeń syntezy kolagenu, nieprawidłowego funkcjonowania tkanki łącznej i procesów kostnienia. Dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu to ok mg. (2000mg) Stymuluje procesy odpornościowe organizmu.

dzisiejsza żywność nie zaopatruje naszego organizmu w wystarczającą ilości podstawowych dla życia substancji odżywczych ! Po pierwsze: nasze przyzwyczajenia (odżywiamy się zbyt Monotonnie – nie dostarczamy naszemu organizmowi tego co potrzebuje). Po drugie: Dlaczego suplementujemy się ??? - Jesteśmy przecież zdrowy !!!

Fasola Witamina B Różnica SzpinakMagnez % Marchew Wapń % Ziemniaki Wapń % Jabłka Witamina C % Banany Kwas foliowy % % Odżywianie odgrywa ważną rolę w profilaktyce i terapii chorób. Związki mineralne i witaminy, zawartość w miligramach na 100g produktu spożywczego Poniżej prezentowane są tylko niektóre z długiej listy produktów objętych badaniem

Główne przyczyny niedoboru mikroelementów Straty w artykułach żywnościowych Zwiększone zużycie Zwiększone zapotrzebowanie długość przechowywania przetwórstwo nawozy i środki owadobójcze palenie tytoniu alkohol stres działanie trucizn wysyłanych w środowisku przyjmowanie leków choroby starzenie się dojrzewanie wysiłek fizyczny/ sportowcy ciąża /macierzyństwo choroby

Czy suplementacja jest potrzebna? zapewnia odpowiednie dawki mikroelementów ( np. witaminy D: RDA=1000IU = 10 szklanek mleka lub 50 żółtek jaj) zapobiega chorobom chronicznym ważna w chorobach na podłożu genetycznym: około 50 różnych chorób wynikających ze zmniejszonego powinowactwa enzymów do specyficznych witamin, można je kontrolować lub eliminować przez zwiększenie dawki. Jest to najlepsze ubezpieczenie – poprawa zdrowia bez ryzyka działań ubocznych.

D ziałanie COLVITY P ielęgnuje od wewnątrz skórę właściwą, poprzez zapobieganie ucieczce wody z jej głębokich warstw, czyniąc ją gładką, sprężystą i jedwabistą, Dzięki kwasowi alginowemu zwężają się naczynka i leczy tzw. „rumień” S tosowana regularnie spowalnia procesy starzenia tkanek, W ydatnie poprawia kondycję skóry, włosów, paznokci,

D ziałanie COLVITY c.d. Wskazana dla rehabilitantów po urazach mechanicznych narządów ruchu i stawów. Regeneruje struktury tkanki łącznej właściwej, chrzęstnej, kostnej, struktury kolagenowe gałki ocznej i włosów, Wskazana dla osób aktywnych, spalających białko w pracy fizycznej, w treningu budującym masę mięśniową, Wspomaga odchudzanie……

Dawkowanie: 2 – 4 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku z uwagi na obecność witaminy E. Osoby z nadczynnością tarczycy – nie powinny przekraczać 2 kapsułek dziennie, natomiast dla osób z niedoczynnością tarczycy i narażonych na promieniowanie RTG zaleca się od 6 do 12 kapsułek dziennie, Oni potrzebują aktywnego biologicznie jodu.

Dla porównania, przyswajalność białek kolagenowych z ogólnej masy przyjmowanej w pokarmie, wynosi %. (jajko) D awka 2-4 kapsułek dziennie Colvity jest małą porcją wolnych aminokwasów, które są przyswajalne przez nasz organizm w 99%. J est to dla znacznej części systematycznych użytkowników dawka skuteczna.

procesy starzenia się naszego organizmu. COLVITA dzięki swoim unikalnym właściwościom, jako pierwsza na świecie jest w stanie opóźnić:

Stosując COLVITĘ wykonujemy krok w kierunku najnowocześniejszych metod pielęgnacji ciała i utrzymania zdrowia !!!

DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ