pod kierunkiem p. Bożeny Mróz
Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie solone, cebulkę, jajko, bułkę tartą, olej oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek i natkę pietruszki Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie solone, cebulkę, jajko, bułkę tartą, olej oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek i natkę pietruszki
Cebulkę i natkę pietruszki drobno pokroiliśmy Cebulkę i natkę pietruszki drobno pokroiliśmy
Zmieliliśmy wcześniej wymoczonego solonego śledzia Zmieliliśmy wcześniej wymoczonego solonego śledzia
Mięso wymieszaliśmy z jajkiem, cebulą i bułką tartą
Masę doprawiliśmy solą, pieprzem i jarzynką i wyrobiliśmy na jednolitą całość Masę doprawiliśmy solą, pieprzem i jarzynką i wyrobiliśmy na jednolitą całość
Z masy uformowaliśmy kotlety i obtoczyliśmy każdy w bułce tartej. Z masy uformowaliśmy kotlety i obtoczyliśmy każdy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzaliśmy olej i smażyliśmy kotlety na złoty kolor. Na patelni rozgrzaliśmy olej i smażyliśmy kotlety na złoty kolor.
To nasz efekt końcowy. Karminadle wyglądają bardzo ładnie, mają przypieczoną skórkę oraz nieźle smakują z kwaszonymi ogórkami i kluskami śląskimi. Wyczuwalny jest smak przypraw. To nasz efekt końcowy. Karminadle wyglądają bardzo ładnie, mają przypieczoną skórkę oraz nieźle smakują z kwaszonymi ogórkami i kluskami śląskimi. Wyczuwalny jest smak przypraw. Polecamy. Życzymy smacznego !!! Ania i Zbyszek Polecamy. Życzymy smacznego !!! Ania i Zbyszek