Brytyjski fotograf Car Warner wykonuje zdjęcia krajobrazów wykonanych z jadalnych komponentów... W ten sposób zachęcił swoje dzieci do jedzenia owoców.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Advertisements

Kuchnia epoki napoleońskiej
Prawidłowe żywienie uczniów
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Czy wiesz co jesz? Odżywiasz się zdrowo?.
UCZNIOWIE KLAS IV A I IV D DZIĘKUJĄ PANU BOGU ZA STWORZONY ŚWIAT.
JAK URODZIĆ ZDROWE DZIECKO?
„Zdrowo jemy i rośniemy” Projekt edukacyjny uczniów klasy II Publicznej Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kaszowie.
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Kuchnia Szwajcarii.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
EKO OGRÓDEK czyli zielono nam…
JESIEŃ.
Przyjecie Weselne.
Kuchnia śródziemnomorska
Kuchnia Śródziemnomorska
Warzywa wiosenne ^^.
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Wykonała Paulina Bielajewa
Wykonanie: Karol Grochowski Jakub Stoczek
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
Węgiel W Produktach….
ZDROWO SIĘ ODŻYWIAMY Jemy warzywa i owoce.
Zdrowa dieta Europejczyków
ZAGADKI LOGOPEDYCZNE Gdy niebo wdzieje szary kubraczek,
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
SPRAWOZDANIE Z PRZEBIEGU AKCJI Gminne Przedszkole Nr 4 w Świętoszowicach ul. Mikulczycka Świętoszowice Koordynator akcji - Szarlota Miśkiewicz.
SZWAJCARIA – Podróż do Basel.
Prawidłowe żywienie uczniów
Pe ł ni apetytu na moc Uczniowie klasy III a Szko ł y Podstawowej nr 6 w Ś widnicy.
Szkoła Podstawowa w Dobrej
Witam wszystkich! Małgorzata Marchwant. PLAN PREZENTACJI: 1. WSTĘP 2. KUCHNIE ŚWIATA 2.1 KUCHNIA POLSKA 2.2 KUCHNIA WŁOSKA 2.3 KUCHNIA CHIŃSKA 3. GARNIROWANIE.
Śniadanie daje moc !!.
Owoce i warzywa oraz ich rola w naszym życiu.
Szkoła Podstawowa nr 2 im. gen. Tadeusza Kutrzeby w Gostyniu KLASA I c z wychowawczynią Ewą Giżewską.
W zdrowym ciele zdrowy duch!
Spójrzmy ile odcieni kryje w sobie tęcza. To są odcienie zdrowia. Tęczowe barwy produktów żywnościowych, a zwłaszcza warzyw i owoców to nie tylko radość.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, w dniu 7 listopada 2014 r. uczniowie klas I-III szkoły podstawowej wzięli udział w akcji „Śniadanie.
Prezentacje wykonali uczniowie II klasy ZSZ nr 6 w Tychach Pod kierunkiem nauczycieli praktycznej nauki zawodu „Kucharz Małej gastronomii”: Pod kierunkiem.
Wrocław, Prezentację wykonała Magdalena Mielech.
Śniadanie daje moc ! Dnia 7 listopada u nas w świetlicy szkolnej odbyła się akcja „Śniadanie daje moc”. Gdy śniadanie rano zjesz głowa myśli i ty też.
- poznajemy 12 zasad zdrowego odżywiania i stosujemy je
Wielka Brytania – indyk z borówkami Belgia - homary, małże, pstrąg, dziczyzna w sosie śliwkowym, sorbet, indyk, baba z kremem mokka.
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
wykonała klasa III b pod kierunkiem wychowawcy Anny Worobiec
PIRAMIDA ŻYWIENIOWA..
LODÓWKI.
WARZYWA OKOPOWE Rośliny okopowe, rośliny polowe
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
Nie zapominaj o napojach, szczególnie o wodzie!
Carl Warner ( ur w Liverpoolu) jest brytyjskim fotografem. Nazywany też „Peacasso", "Salvador Deli", "Caraveggio". Autor serii zdjęć krajobrazów,
SOLE MINERALNE ORAZ WODA
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Warzywa i owoce
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Przedszkole nr 35 w Lublinie to placówka promująca zdrowie. Nasze przedszkole od wielu już lat promuje zasady zdrowego stylu życia i podejmuje liczne działania.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
PRAWIDŁOWE ŻYWIENIE UCZNIÓW
Książka kucharska Erasmusa+
JEDZ WARZYWA I OWOCE! A ONE DADZĄ CI ZDROWIA MOCE
Produkty szczególnie bogate w potas:
- wioska czterech pór roku
Jak przekonać dziecko do jedzenia warzyw i owoców?
Poznajemy tajemnice drzew…
OBIAD dla uczestników szkolenia
Zapis prezentacji:

Brytyjski fotograf Car Warner wykonuje zdjęcia krajobrazów wykonanych z jadalnych komponentów... W ten sposób zachęcił swoje dzieci do jedzenia owoców i warzyw... Miłego oglądania! SMACZNEGO!

Drzewa z kapusty włoskiej, kamienie z ziemniaków. Skaliste urwisko z chleba. Niebo wykonane z liści kapusty.

Na ten krajobraz składają się brokuły, zielony groszek i bazylia. Ścieżki są wysypane kurkumą, skały to bochenki chleba, a chmurki z kalafiora ozdabiają błękitne niebo.

Dla stworzenia trzeciego wymiaru zdjęcia były wykonywane na stołach o wymiarach 1,2x2,4mm, na których talerze układane były warstwami, aby składniki nie pospadały zanim zdjęcie zostanie zrobione.

Inspiracją składników tego krajobrazu były Włochy... Wózek wykonany jest z płatów lasagne, pola z różnych gatunków zbóż, chmurki z mozzarelli, drzewka – z pietruszki i bazylii. W tle wioska z żółtego sera.

Fiord wykonany z owoców morza, stalaktyty z marchewki. Skały to chleb, a na dnie znajdziemy kalafiory.

Ryż, orzechy kokosowe, różne gatunki zbóż, a niebo – z liści kapusty.

Morze wykonane jest z plasterków łososia, a skały z ziemniaków i chleba. Łódeczka z zielonego groszku to subtelne wykończenie obrazka.

Pieczarki, ziarna sezamu i inne zboża.

Przepiękna tęcza nad lasem z pietruszki i ziemniakami.

Domy wykonane z sera. Markizy i skrzynki z makaronu. Ziarna i warzywa nadają zdjęciu kolorytu.

Kuchnia włoska: warzywa, makarony i ser.

Widzieliście takie piękne góry z chleba?

Niesamowita wyobraźnia: balony z owoców i warzyw, drzewa z brokuł, skały z ziemniaków, poletka z ziół, kukurydzy, cukinii i szparagów, wioska z sera, a marchewka – to wieża kościoła...

Wózek z herbatników na ulicy z salami, ozdobione drzewami z surowej wędzonej szynki.

Najważniejsze składniki: Szynka: niebo, wzgórza i rzeka. Chleb: skały. Ciastka: domek i most. Salami: dach domu.

Krajobraz alpejski wykonany z ciasteczek, surowej szynki, kiełbasek, sera i chleba.

I...? COŚ byście zjedli..?