TUSCAN TASTES
OMELETTE WITH ZUCCHINI SKŁADNIKI- INGREDIENTS 1 DUŻA CUKINIA - 1 LARGE ZUCCHINI 3 JAJA – 3 EGGS 2-3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK SPOONS OF OLIVE OIL SÓL I PIEPRZ – SALT AND PEPPER
TART WITH POTATOES AND LEEK 1 KG ZIEMNIAKÓW - 1 KG POTATOES 200 G PORÓW – 200 G LEEK 60 G STARTEGO PECORINO- 60 g GRATED PECORINO 1 OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO – 1 FRENCH PASTRY PACKAGING 5-6 ŁYŻEK OLIWY Z OLIWEK TABLESPOONS OF OLIVE OIL 1 SZKLANKA MLEKA – 1 GLASS OF MILK SÓL I PIEPRZ – SALT AND PEPPER
SOUP POVERTY 1 KROMKA CZERSTWEGO CHLEBA - 1 SLIC STALE BREAD 1 JAJKO – 1 EGG 3 ŁYŻKI STARTEGO PECORINO – 3 TABLE SPOONS GRATED PECORINO 2 POMIDORY – 2 TOMATOS 1 CEBULA – 1 ONION 7 LIŚCI BAZYLII - 7 BASIL LEAVES 5 ŁYŻEK OLIWY Z OLIWEK - 5 BUCKET OF OLIVE OIL 1 MARCHEW – CARROT 1 ŁODYGA SELERA NACIOWEGO - 1 stick of celery SÓL - SALT
SPAGHETTI WITH TUNA 500 g spaghetti – 500 g spaghetti 2 puszki tuńczyka w oliwie - 2 cans tuna in olive oil 2 ząbki czosnku - 2 cloves of garlic 2 pęczki natki z pietruszki - 2 bunches of parsley and parsley 4 łyżki oliwy z oliwek – 4 tablespoons of olive oil Sól - salt
ANISE COOKIES 150 g mąki – 150 g of flour 120 g cukru pudru – 120 g of powdered sugar 1 łyżka ziaren anyżu - 1 tablespoon anise seeds 2 jaja – 2 eggs Sól - salt
TART WITH BLACKBERRIES 300 g mąki pszennej g of wheat flour ¾ słoika dżemu z jeżyn - 3/4 jar of blackberry jam 150 g masła g butter 150 g cukru pudru g of powdered sugar 4 żółtka - 4 egg yolks Starta skórka z 1 cytryny - Grated zest of 1 lemon Sól - salt
OTO TWÓRCY PREZENTACJI
THE END