TUSCAN TASTES. OMELETTE WITH ZUCCHINI SKŁADNIKI- INGREDIENTS 1 DUŻA CUKINIA - 1 LARGE ZUCCHINI 3 JAJA – 3 EGGS 2-3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK - 2-3 SPOONS OF.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Jak przygotować dietetyczne spaghetti ?
Advertisements

Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b
Easter 2011 Easter 2011.
Potrawy Irlandzkie.
KSIĄŻKA KUCHARSKA.
Praktyki odbyliśmy w jednej z włoskich piekarni Panbianchi di Banchi. Właścicielem był Glauco Bianchi. Pracowaliśmy w nocy od godz do 7.00.
Spaghetti po bolońsku. Składniki 500 g spaghetti 4 łyżki świeżo startego parmezanu do posypania Sos: 1 łyżka oleju roślinnego lub oliwy z oliwek 1 posiekana.
The traditional Bulgarian Dishes. 4 tomatoes – 4 pomidory 1 large cucumber – 1 duży ogórek 4 green or red peppers – 4 zielone lub czerwone papryki 1.
Mateusz Boguń prezentuje presents.
3 let’s eat.
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Kuchnia Śródziemnomorska
Is a traditional Irish dish mainly consisting of mashed potatoes with cabbage. (To tradycyjne Irlandzkie danie składające się z tłuczonych ziemniaków.
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
Sałatka z kurczaka i Fettuccine po Tajlandzku połówki kurzych piersi bez kości i skóry (około 440 g) g makaronu Fettuccine 3. 2 łyżeczki.
Podróże po świecie Smaki Europy.
Autumn recipes from Poland. Mushrooms sauce Mushrooms sauce by Maja Kister Ingredients: 300 grams of mushrooms 1 onion 200 grams of sour cream Fresh.
C HRISTMAS DISHES IN P OLAND Recipies prepared by Polish students.
Z każdym rokiem wzrasta popularność produktów typu fast food. Główną przyczyną takiego zjawiska jest szybki tryb życia i brak czasu na przygotowanie sobie.
 Ciekawostki o ziołach  Zadania  Ankiety naszych uczniów  Potrawy  Zioła w naszych okolicach ZAPRASZAMY.
KUCHNIA BAWARSKA Jarosław Szawala.
Tradycyjne potrawy naszych przodków. Do XVI wieku kuchnia staropolska była raczej uboga. Polacy jedli dużo kaszy i warzyw, takich jak : groszek, rzepa,
PORADNIK 10 wskazówek dla dzieci dotyczących zdrowego trybu życia.
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
Projekt.  W projekcie uczestniczyli uczniowie klasy V.  Przygotowali przepisy na potrawy wigilijne przygotowywane w ich domach.  Ustalili listę zakupów.
„Zdrowe odżywianie na Lubelszczyźnie – czytanie ze zrozumieniem”
Julia Jaworska 6c 2016r.. Stroje Dawne stroje angielskie wyglądały tak. Natomiast w dzisiejszych czasach ludzie ubierają się w bluzki, spodnie itp.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
Bydgoszcz Smof Kabiven Nowe spojrzenie na żywienie.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
Ӧsterreich Kϋche Ӧsterreich Kϋche. Kiedy 16-letni uczeń szefa kuchni Franz Sacher stworzył ten tort na dworze księcia Metternicha w 1832 roku, niewiele.
LET’S EAT! Przygotowała: Aleksandra Hoffmann i Marysia Grzeszyk.
WARZYWA SMACZNE I ZDROWE.  Pomaga wyostrzyć wzrok, w krótkim czasie poprawia koloryt cery, reguluje prace żołądka.  Zawiera witaminy A, B1, B2, PP i.
Wojtas i Hi r a s po prostu pichcą. KORBOL ZEZ KULANKAMI Składniki: - 2 litry wody -2 kilo pyrów -1 i pół kilo korbola - pół litra mleka, sól, cukier.
Mierzymy, liczymy, ważymy - w jaki sposób styl życia wpływa na nasze zdrowie. ROK SZKOLNY
KSIĄŻKA KUCHARSKA Szkoła Podstawowa nr 29 w projekcie ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” przepisy różne - wersja w j. polskim.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
Małopolska – kraina historyczna Polski, obejmująca obecnie południowo- wschodnią część kraju, w górnym i częściowo środkowym dorzeczu Wisły oraz w dorzeczu.
W kalendarzu chrze ś cija ń skim ostatni czwartek przed wielkim postem, znany tak ż e jako zapusty. W Polsce, wedle tradycji, w tym dniu dozwolone jest.
Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id  13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.
 8 tablespoons butter  8 łyżek stołowych masła  1 cup all-purpose flour  Jedna szklanka uniwersalnej mąki  1 ¾ cups milk  1 ¾ szklanki mleka  3.
Typow ą portugalsk ą potraw ą jednogarnkow ą jest caldeirada. Jest to typowa potrawa rybna, a jej ostateczny sk ł ad zale ż y od pomys ł owo ś ci gospodyni.
Paula Florczak. English cuisine - the art of cooking derived from England, forming part of a broader British cuisine.
Mój czas wolny This project has been funded with support from the European Commission. This document reflects the views only of the authors, and the Commission.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Autor: Julia Prochowska
Niedługo święta wielkanocne
Christmas dishes in Poland
Mazurek Wielkanocny.
CHRISTMAS IN POLAND.
Robimy zakupy, czyli z matematyką na co dzień
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku
Menu weekend ski Kanapki: Tartiflette,
Uczymy się języka angielskiego Prezentacja dla uczniów młodszych klas
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
SZKOLNY KONKURS KULINARNY SMAKI KUCHNI GÓRALSKIEJ
Książka Kucharska pt: Szlakiem kuchni polskiej
Projektowa Książka Kucharska Salamanka & Rzym
Dumplings with spinach Pierogi ze szpinakiem/
Przepis na babeczki mech The recipe for moss cupcakes
Shrek cake Ciasto „Szrek”
Gastronomia i turystyka na Malcie
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Książka kucharska Przygotowane posiłki zawierają
Placki z jabłkami / apple pancakes
Temat: Sporządzanie potraw z ryb duszonych i smażonych
Zapis prezentacji:

TUSCAN TASTES

OMELETTE WITH ZUCCHINI SKŁADNIKI- INGREDIENTS 1 DUŻA CUKINIA - 1 LARGE ZUCCHINI 3 JAJA – 3 EGGS 2-3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK SPOONS OF OLIVE OIL SÓL I PIEPRZ – SALT AND PEPPER

TART WITH POTATOES AND LEEK 1 KG ZIEMNIAKÓW - 1 KG POTATOES 200 G PORÓW – 200 G LEEK 60 G STARTEGO PECORINO- 60 g GRATED PECORINO 1 OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO – 1 FRENCH PASTRY PACKAGING 5-6 ŁYŻEK OLIWY Z OLIWEK TABLESPOONS OF OLIVE OIL 1 SZKLANKA MLEKA – 1 GLASS OF MILK SÓL I PIEPRZ – SALT AND PEPPER

SOUP POVERTY 1 KROMKA CZERSTWEGO CHLEBA - 1 SLIC STALE BREAD 1 JAJKO – 1 EGG 3 ŁYŻKI STARTEGO PECORINO – 3 TABLE SPOONS GRATED PECORINO 2 POMIDORY – 2 TOMATOS 1 CEBULA – 1 ONION 7 LIŚCI BAZYLII - 7 BASIL LEAVES 5 ŁYŻEK OLIWY Z OLIWEK - 5 BUCKET OF OLIVE OIL 1 MARCHEW – CARROT 1 ŁODYGA SELERA NACIOWEGO - 1 stick of celery SÓL - SALT

SPAGHETTI WITH TUNA 500 g spaghetti – 500 g spaghetti 2 puszki tuńczyka w oliwie - 2 cans tuna in olive oil 2 ząbki czosnku - 2 cloves of garlic 2 pęczki natki z pietruszki - 2 bunches of parsley and parsley 4 łyżki oliwy z oliwek – 4 tablespoons of olive oil Sól - salt

ANISE COOKIES 150 g mąki – 150 g of flour 120 g cukru pudru – 120 g of powdered sugar 1 łyżka ziaren anyżu - 1 tablespoon anise seeds 2 jaja – 2 eggs Sól - salt

TART WITH BLACKBERRIES 300 g mąki pszennej g of wheat flour ¾ słoika dżemu z jeżyn - 3/4 jar of blackberry jam 150 g masła g butter 150 g cukru pudru g of powdered sugar 4 żółtka - 4 egg yolks Starta skórka z 1 cytryny - Grated zest of 1 lemon Sól - salt

OTO TWÓRCY PREZENTACJI

THE END