Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Sałatka z kurczaka i Fettuccine po Tajlandzku. 1. 3 połówki kurzych piersi bez kości i skóry (około 440 g) 2. 180 g makaronu Fettuccine 3. 2 łyżeczki.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Sałatka z kurczaka i Fettuccine po Tajlandzku. 1. 3 połówki kurzych piersi bez kości i skóry (około 440 g) 2. 180 g makaronu Fettuccine 3. 2 łyżeczki."— Zapis prezentacji:

1 Sałatka z kurczaka i Fettuccine po Tajlandzku

2 1. 3 połówki kurzych piersi bez kości i skóry (około 440 g) 2. 180 g makaronu Fettuccine 3. 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 4. 2 łyżki masła orzechowego 5. 2 łyżki miodu 6. 2 łyżki sosu sojowego 7. 2 łyżki oleju warzywnego 8. liście zielonej sałaty 9. ¼ szklanki natki pietruszki 10. ¼ szklanki orzechów ziemnych 11. ½ czerwonej papryki pokrojonej w cienki paski

3 1. Pokroić pierś z kurczaka na kawałki 2. Ugotować zgodnie z instrukcjom na opakowaniu makaronu 3. Odsączyć w cedzaku 4. Makaron przełożyć do dużej miski polać sosem, potrząsnąć lekko, żeby cały makaron pokrył się sosem 5. Rozgrzać olej w dużej patelni na dość dużym ogniu. 6. Smażyć pierś w oleju, stale mieszając przez ok. 5 min 7. Ułożyć makaron na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. 8. Na makaronie ułożyć mieszankę kurczaka. 9. Posypać natką pietruszki, orzechami ziemnymi i paskami papryki. 10. Ochłodzić w lodówce do temperatury pokojowej. 11. Można ozdobić według uznania.

4 1. 3 chicken breast halves boneless, skinless (about 440 g) 2. 180 g fettuccine pasta 3. 2 tablespoons of tomato paste 4. 2 tablespoons of peanut butter 5. 2 tablespoons honey 6. 2 tablespoons soy sauce 7. 2 tablespoons vegetable oil 8. The leaves of green lettuce 9. ¼ cup fresh parsley 10. ¼ cup peanut oil 11. ½ red pepper, cut into thin strips

5 1. Cut the chicken breast into pieces. Cook according to instructions on the package of pasta. 2. Drain in a colander. 3. Pasta translate into a large bowl with the sauce, shake slightly to the pasta covered in sauce. 4. Heat oil in a large skillet over fairly high heat. 5. Fry breast in oil, stirring continuously for about 5 minutes. 6. Place the noodles on a platter lined with lettuce leaves. 7. The pasta mix arrange chicken. 8. Sprinkle with parsley, peanuts and strips of peppers 9. Allow to cool in a refrigerator to room temperature. 10. You can decorate as desired.

6

7

8

9

10

11

12

13

14


Pobierz ppt "Sałatka z kurczaka i Fettuccine po Tajlandzku. 1. 3 połówki kurzych piersi bez kości i skóry (około 440 g) 2. 180 g makaronu Fettuccine 3. 2 łyżeczki."

Podobne prezentacje


Reklamy Google