Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałTadzio Lutostański Został zmieniony 10 lat temu
1
ZSP NR 6 W ŁODZI Działalność „Spożywczaka”
2
DOKŁADNA NAZWA I ADRES Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 6
im. Powstańców Wielkopolskich „S p o ż y w c z a k” 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska 137 tel. 655 – 10 – 40, fax 655 – 10 – 40 w. 34 ( )
3
LOKALIZACJA SZKOŁY Bezpośredni dojazd do szkoły: tramwajem linii 3
autobusami linii 57, 65, 81, 87
4
Oferta dla absolwentów gimnazjum
KIERUNKI KSZTAŁCENIA Oferta dla absolwentów gimnazjum TECHNIKUM 4-letnie, kształcące w zawodach: - technik technologii żywności - technik żywienia i gospodarstwa domowego ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA, 3-letnia, kształcąca w zawodach: cukiernik - piekarz - rzeźnik - wędliniarz
5
Oferta dla absolwentów liceów Oferta dla absolwentów ZSZ
KIERUNKI KSZTAŁCENIA Oferta dla absolwentów liceów SZKOŁA POLICEALNA - 2-letnia, kształcąca techników technologii żywności Oferta dla absolwentów ZSZ TECHNIKUM UZUPEŁNIAJĄCE NA PODBUDOWIE ZSZ, 3-letnie, kształcące techników technologii żywności
6
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Możliwość zatrudnienia:
zakłady przemysłu spożywczego, na stanowisku kierownika produkcji, technika, laboranta; zakłady prowadzące handel artykułami spożywczymi, przechowywanie i dystrybucję żywności
7
TECHNIK ŻYWIENIA I GOSPODARSTWA DOMOWEGO Możliwość zatrudnienia:
zakłady usługowo-gastronomiczne prowadzenie działalności gastronomicznej placówki żywienia zbiorowego (restauracje, stołówki, kawiarnie, mała gastronomia)
8
CUKIERNIK Możliwość zatrudnienia:
cukiernie ciastkarnie zakłady gastronomiczne inne zakłady wytwarzające artykuły cukiernicze
9
PIEKARZ Możliwość zatrudnienia:
piekarnie rzemieślnicze i przemysłowe zakłady gastronomiczne punkty zbytu pieczywa
10
RZEŹNIK-WĘDLINIARZ Możliwość zatrudnienia:
zakłady mięsne zakłady garmażeryjne
11
INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY
Szkoła uczestniczy w wielu programach finansowanych z budżetu Unii Europejskiej, m.in.: Program Operacyjny Kapitał Ludzki Program Leonardo da Vinci Program Comenius Program „Life skills for employability” Programy Phare Pracownia, która powstała w wyniku projektu „Komputerowe wytwarzanie wyrobów ciastkarskich” w ramach programu Phare
12
INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY
Od 2009 roku w szkole realizowany jest projekt „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza” finansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach projektu Kapitał Ludzki. Celem tego przedsięwzięcia jest podniesienie jakości i atrakcyjności kształcenia. Uczniowie uczestniczą w zajęciach dodatkowych poszerzających ich umiejętności zawodowe. Dodatkowo uczniowie mają zajęcia z zakresu skuteczności osobistej, a w razie potrzeb mogą skorzystać z opieki psychologa.
13
INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY
Posiadamy system zarządzania jakością W roku 2009 szkoła uzyskała Puchar i tytuł Lidera Zarządzania Procesem Kształcenia Zawodowego Dysponujemy doskonałą bazą dydaktyczną. Wszystkie nasze pracownie zaopatrzone są w liczne środki technodydaktyczne i sprzęt audiowizualny Posiadamy certyfikat „Szkoła promująca zdrowie” W szkole działa Szkolny Ośrodek Kariery
14
ORGANIZACJE UCZNIOWSKIE
Samorząd Uczniowski Teatrzyk szkolny „Rogalik” Szkolne Koło Plastyczno-Teatralne Szkolne Koło PCK Szkolny Klub Europejski Szkolne Koło Przyjaciół Książki Szkolne Koło Towarzystwa Przyjaciół Łodzi i Opieki nad Zabytkami Szkolny Ośrodek Kariery Szkolne Koło Piekarzy i Cukierników Szkolne Koło Racjonalizacji Szkolne Koło Sportowe Szkolne Koło Szachowe i Tenisa Stołowego
15
Współpraca ze środowiskiem lokalnym
Szkoła od wielu lat ściśle współpracuje z wieloma instytucjami i organizacjami. Są to: ŁCDNiKP OKE Zakłady Przemysłu Spożywczego Cechy Cukierników, Piekarzy i Przedsiębiorców, Rzeźników i Wędliniarzy Supermarkety Poradnie psychologiczno – pedagogiczne Policja i Straż Miejska Urzędy Pracy Instytut Europejski i inne organizacje proeuropejskie
16
KONKURSY Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz
Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik Olimpiada Wiedzy o Produkcji Żywności Olimpiada Wiedzy Technicznej Konkurs Wiedzy o Biznesie i Regionie Łódzkim Turniej Jakości Konkurs Konsumencki Konkurs matematyczny Konkurs ortograficzny
17
KONKURSY W roku szkolnym 2009/10 uczeń klasy 3b Jarosław Cheliński zajął: III miejsce w XIII Ogólnopolskim Turnieju Piekarskim im. Anny Butki, odbywającym się w Poznaniu VI miejsce w XV Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz, odbywającym się we Wrocławiu.
18
PEWNEJ I ATRAKCYJNEJ PRACY!
WYBÓR SPOŻYWCZAKA TO GWARANCJA PEWNEJ I ATRAKCYJNEJ PRACY!
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.