Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałHenrieta Danek Został zmieniony 10 lat temu
2
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego 83-314 Somonino ul. Wolności 39 Koordynator projektu Elżbieta Świętoń. Hotel De La Poste Place St.Arnould1, 6830 Bouillon. Hotel świadczy usługi noclegowe i gastronomiczne. Menager hotelu- Hilde Vergote.
3
1. Podwyższenie umiejętności przyrządzania i serwowania potraw kuchni europejskich. 2. Podwyższenie umiejętności komunikowania się w języku obcym. 3. Nabycie umiejętności zawodowych oraz dzielenie się nimi z społecznością uczniowską. 4. Podwyższenie wyników na egzaminach zewnętrznych. 5. Zdobycie wiedzy o zasadach funkcjonowania europejskiego rynku pracy na przykładzie kraju przyjmującego. 6. Kształtowanie postawy otwartej, mobilnej, przedsiębiorczej, radzenie sobie w trudnych sytuacjach. 7. Doskonalenie ewaluacji uczestnika stażu. Wdrożenie wyników projektu w zakresie planowania kariery zawodowej na europejskim i regionalnym rynku pracy.
4
Opiekun Karol Kowalewski Oliwia Bluhm- kl.IV Technik Hotelarstwa Justyna Rakowska- kl.IV Technik Hotelarstwa Emilia Kąkol- kl.III Technik Hotelarstwa Edyta Okroj- kl.III Technik Organizacji Usług Gastronomicznych
5
Wszyscy uczestnicy projektu wzięli udział w przygotowaniu: - pedagogicznym - organizacyjnym - językowym (35 godzin) - kulturowym
6
Nabyte umiejętności: Obsługa gości obcojęzycznych Obsługa ekspresu. Wzrost umiejętności posługiwania się językiem angielskim z wykorzystaniem słownictwa branżowego. Umiejętność przyrządzania napojów alkoholowych i bezalkoholowych charakterystycznych dla Belgii. Serwowanie napojów gorących jak i zimnych. Serwowanie napojów alkoholowych oraz bezalkoholowych.
7
Nabyte umiejętności: Nabycie umiejętności takich jak flambirowanie, filetowanie, tranżerowanie, trybowanie. Sporządzanie owoców morza. Przyrządzanie dań ala carte. Udoskonalenie znajomości języka angielskiego. Umiejętność przyrządzania i dekoracji potraw z uwzględnieniem specyfiki Belgii. Poznanie i wykorzystywanie w sprawach codziennych języka francuskiego.
8
Nabyte umiejętności: Nakrywanie i dekoracja stołów zależnie od posiłku i okoliczności. Przygotowywanie i obsługa bufetu śniadaniowego. Wzrost umiejętności posługiwania się językiem angielskim z wykorzystaniem słownictwa branżowego. Umiejętność przyrządzania napojów alkoholowych i bezalkoholowych charakterystycznych dla Belgii. Umiejętność doboru zastawy stołowej w zależności od rodzaju posiłku i okoliczności.
9
ZDJĘCIA ZE WSPÓŁPRACOWNIKAMI OPIEKUNOWIE PRAKTYKANTÓW
11
LUXEMBOURG SZAMPANIA
12
BOUILLON REMIS
13
BRUKSELAPARYŻ
15
1. Nabycie umiejętności w zakresie organizacji pracy, wyposażenia, nakrywania i dekoracji stołów, przyrządzania i serwowania potraw kuchni belgijskiej, sporządzania kart menu, rozpoznania wymagań europejskiego rynku pracy. 2.Zmiana postawy uczestnika na bardziej otwartą, mobilna, przedsiębiorczą. 3.Podwyższenie umiejętności komunikacji w języku angielskim. 4.Udoskonalenie umiejętności sporządzania raportów, sprawozdań, prezentacji. 5.Opracowanie kart menu z potrawami belgijskimi i organizacja bankietów- pokaz nabytych umiejętności przyrządzania i serwowania potraw.
16
Prezentację wykonała Edyta Okroj.
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.