Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałRuta Roszko Został zmieniony 10 lat temu
1
Jola i Roman Korzeniewscy Kowalew k. Pleszewa ul. B. Chrobrego 22a
Firma Rodzinna Jola i Roman Korzeniewscy Kowalew k. Pleszewa ul. B. Chrobrego 22a woj. Wielkopolskie
2
Ziołozestawy do amatorskiej uprawy ziół w kuchni
3
W skład ziołozestawu wchodzą:
-doniczka z dwupoziomowym dnem -podstawka pod doniczkę -mata podsiąkowa -podłoże -nasiona trzech gatunków ziół -przeźroczysta przykrywka
4
Na podstawce umieścić matę podsiąkową a na niej
napełnioną zwilżonym podłożem doniczkę.
5
Wysiać rzutowo dołączone do zestawu nasiona ziół.
6
Wysiane nasiona przykryć ok. 3mm warstwą pozostawionego
wcześniej podłoża.
7
Na czas kiełkowania przykryć wysiany zestaw, przeźroczystą
przykrywką, utrzymującą wysoką wilgotność powietrza.
8
Po wykiełkowaniu przykrywkę należy zdjąć, a ziołozestawy
umieścić na dobrze nasłonecznionym kuchennym parapecie.
9
W czasie uprawy należy stosować nawadnianie podsiąkowe, nalewając
wodę na podstawek, gdzie umieszczona jest mata podsiąkowa do pełnego jej nawilżenia.
10
Uprawiane tą metodą ziołozestawy, można użytkować w kuchni przez okres
Uprawiane tą metodą ziołozestawy, można użytkować w kuchni przez okres trzech miesięcy.
11
Umieszczony na kuchennym parapecie zestaw jest zawsze blisko
przyrządzanych potraw, a dodatek ziół poprawia ich walory smakowe, i lecznicze.
12
Dystrybucja w Polsce: Krokowa ul. Przemysłowa 5 Kartoszyno
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.