Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałWacława Nowakowska Został zmieniony 9 lat temu
2
8 Listopada 2013 Odział Przedszkolny w Szkole Podstawowej nr 2 w Słubicach
3
Przygotowania: Dzieci cały tydzień przygotowywały się do tego dnia. Wspólnie z nauczycielem omawiały zasady zdrowego odżywiania. Zasady mycia rąk oraz co należy do zdrowego odżywiania się a co jest bardzo nie zdrowe i czego nie powinny dzieci jesć
4
Tablice pomocnicze w klasie z których dzieci się przygotowywały do tego szczególnego dnia.
5
Przed przystąpieniem do wspólnego przygotowania posiłku dzieci umyły ręce według 12 zasad. Najpierw dziewczynki Następnie chłopcy
6
Dzieci ubrały przyniesione fartuszki:
7
Stoły zostały nakryte białymi obrusami a dzieci zostały podzielone na 2 zespoły: - pierwszy zespół przygotowywał sałatkę warzywną - drugi zespół przygotowywał kanapki. Składniki zostały przyniesione przez dzieci z domu.
8
Prace przy robieniu sałatki:
9
Efekt końcowy:- gotowa sałatka
10
Prace przy robieniu kanapek:
11
Efekt końcowy- kanapki
12
Po wspólnie przygotowanym posiłku zasiedliśmy do stołu aby skosztować przygotowane śniadanko:
13
Jemy śniadanko
14
Pomoc rodziców Serdecznie dziękuje dwóm zaangażowanym mamą które tego dnia przyszły do szkoły i poświęciły swój czas na pomoc dzieciom przy przygotowaniu wspólnego śniadania.
15
Podsumowanie: Po posiłku wspólnie posprzątaliśmy klasę. Dzieciom bardzo spodobało się wspólne przygotowanie posiłku. Na koniec wiele dzieci zadawało pytanie „Kiedy taki dzień będzie powtórzony?”. Ten dzień był wyjątkowy, dzieci nauczyły się przygotowywać kanaki oraz sałatkę warzywną. Jednocześnie dzieci spożyły wspólnie przygotowany posiłek który bardzo im smakował.
16
Przygotowane śniadanie dało dzieciom dużo siły i energii aż do końca dnia
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.