Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?"— Zapis prezentacji:

1 Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?

2 Rolada z indyka ze szpinakiem i sosem serowym  Mięso z piersi indyka (1.000 kg) 840 kcal  Mięso mielone wieprzowe (0.200 kg) 534 kcal  Szpinak mrożony (0.300 kg) 48 kcal  Cebula (0.100 kg) 30 kcal  Masło (0.030 l) 220,5 kcal  Jajka (2 szt.) 139 kcal  Czosnek (0.007 kg)  Bazylia suszona (0.003 kg)  Pieprz czarny mielony KNORR (0.002kg)  Sól (0.004 kg)  Sos cztery sery z brokułami KNORR (0.080 kg) 64 kcal  Woda (0.500 l)  Cebula (0.060 kg) 18 kcal  Brokuły (0.250 kg) 67.5 kcal  Śmietana 30% (0.070 l) 200.9 kcal  Rama culinesse profi (0.030 l) 246 kcal  Papryka czerwona (0.130 kg) 364 kcal  1 porcje 277.19 kcal Składniki na 10 porcji przed uzdrowieniem

3 Wykonanie  Pierś z indyka cienko rozbij, dopraw solą.  Cebule pokrój w kostkę i zasmaż razem ze szpinakiem i przyprawami na maśle.  Gdy przestygnie wymieszaj z mięsem mielonym, jajkami i dopraw do smaku.  Tak przygotowany farsz zawiń w piersi indyka, następnie piecz w piecu w temperaturze 100stC.  Sos rozpuść w wodzie i zagotuj.  Cebule i paprykę pokrój w kostkę, brokuły podziel na mniejsze różyczki. całość delikatnie przesmaż na maśle i dodaj do sosu razem ze śmietaną dopraw do smaku.  Przygotowane mięso podawaj z sosem i makaronem.

4 Rolada z indyka ze szpinakiem i sosem serowym – „ po uzdrowieniu”  Mięso z piersi indyka (1.000 kg) 840 kcal  Mięso mielone wołowe (0.200 kg) 304 kcal  Szpinak świeży (0.300 kg) 48 kcal  Cebula (0.100 kg) 30 kcal  Margaryna rama (0.030 l) 246 kcal  Jajka (2 szt.) 139 kcal  Bazylia świeża (0.003 kg)  Mieszanka przypraw KNORR (0.010 kg)  Sos cztery sery z brokułami KNORR (0.080 kg) 64 kcal  Woda (0.500 l)  Cebula (0.060 kg) 18 kcal  Brokuły (0.250 kg) 67.5 kcal  Cremefine profi Rama 15% (0.070 l) 117.6 kcal  Rama culinesse profi (0.030 l) 246 kcal  Papryka czerwona (0.130 kg) 364 kcal  1 porcje 248.41 kcal Składniki na 10 porcji po uzdrowieniu

5 Wykonanie  Pierś z indyka cienko rozbij, dopraw mieszaniną przypraw KNORR.  Cebule pokrój w kostkę i zasmaż razem ze świeżym szpinakiem i przyprawami KNORR na margarynie Rama.  Gdy przestygnie wymieszaj z mięsem mielonym wołowym, jajkami i dopraw do smaku.  Tak przygotowany farsz zawiń w piersi indyka, następnie piecz w piecu w temperaturze 100stC.  Sos rozpuść w wodzie i zagotuj.  Cebule i paprykę pokrój w kostkę, brokuły podziel na mniejsze różyczki. całość delikatnie przesmaż na margarynie Rama i dodaj do sosu razem ze Cremefine profi Rama dopraw do smaku.  Przygotowane mięso podawaj z sosem i makaronem aldente.

6 Szczegóły zmian w przepisie  Mięso mielone wieprzowe  Mięso mielone wołowe  Szpinak mrożony  Szpinak świeży  Czosnek, sól, pieprz czarny mielony KNORR  Mieszanka przypraw KNORR  Śmietana 30%  Cremefine profi Rama 15%  Bazylia suszona  Bazylia świeża  Masło  Margaryna Rama  Dzięki tym zmianom ubyło 28.78 kcal na jedną porcję dania oraz wzrosła wartość odżywcza potrawy.


Pobierz ppt "Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?"

Podobne prezentacje


Reklamy Google