Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Projekt międzyszkolny Minerały a żywność.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Projekt międzyszkolny Minerały a żywność."— Zapis prezentacji:

1 Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Projekt międzyszkolny Minerały a żywność.

2 Pierwsze spotkanie w Zespole Szkół Gastronomicznych „Zdrowe potrawy wigilijne” Wrocław, 17 grudnia 2014r.

3 Wykład prowadzi nauczyciel technologii Pani Grażyna Holdenmayer

4 SKŁADNIKI MINERALNE To pierwiastki, które zostają w postaci popiołu po spaleniu tkanek roślinnych lub zwierzęcych, zapewniają prawidłowy rozwój oraz zdrowie organizmu.

5 Podział w zależności funkcji wapń żelazo cynk potas fosfor miedź jod sód magnez kobalt selen chlor fluor chrom siarka mangan molibden Składniki mineralne Materiał budulcowy KrwiotwórczeRegulujące Odpowiedzialne za gospodarkę wodno - elektrolitową

6 Źródła wapnia

7 Źródła fosforu w pożywieniu

8

9 Źródła siarki

10 Przygotowania do wspólnej pracy

11 Paszteciki ala France

12 Ciasteczka korzenne

13 Degustacja wyrobów wigilijnych

14 Koordynatorzy projektu ZSG, LO Nr I, Gimnazjum Nr 23

15 Dziękujemy za uwagę. Elżbieta Fyda ZSG Grażyna Holdenmayer ZSG


Pobierz ppt "Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Projekt międzyszkolny Minerały a żywność."

Podobne prezentacje


Reklamy Google