Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałBartosz Maciejewski Został zmieniony 8 lat temu
1
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska 137 tel. 42 655 – 10 – 40, fax 42 655 – 10 – 40 w. 34 www.spozywcza.lodz.pl (e-mail) sekretariat@spozywcza.lodz.pl
2
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Nauka trwa 4 lata Język obcy: angielski i niemiecki Przedmioty objęte rozszerzonym programem nauczania: j. obcy lub matematyka biologia lub chemia Uczniowie w klasie III przystępują do potwierdzenia jednej z kwalifikacji: Produkcja wyrobów cukierniczych, Produkcja wyrobów piekarskich, Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych, Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń.
3
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Absolwenci znajdują zatrudnienie w zakładach przemysłu spożywczego, na stanowisku kierownika produkcji, technika, laboranta oraz w zakładach prowadzących handel artykułami spożywczymi, przechowywanie i dystrybucję żywności. Po zakończeniu nauki uczniowie mogą przystąpić do egzaminu maturalnego. Pod koniec I semestru klasy IV przystępują egzaminu potwierdzającego II kwalifikację: „Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych”.
4
Nauka trwa 3 lata Język obcy: niemiecki Program nauczania obejmuje treści programowe: produkcja wyrobów ciastkarskich, produkcja pieczywa cukierniczego, produkcja wyrobów cukierniczych, produkcja tortów. CUKIERNIK Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów cukierniczych”. Absolwenci znajdują zatrudnienie w cukierniach, ciastkarniach, zakładach gastronomicznych oraz innych zakładach wytwarzających artykuły cukiernicze.
5
PIEKARZ Nauka trwa 3 lata Język obcy: niemiecki Program nauczania obejmuje produkcję pieczywa pszennego, żytniego i mieszanego. Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów piekarskich”. Absolwenci znajdują zatrudnienie w piekarniach rzemieślniczych i przemysłowych, zakładach gastronomicznych, punktach zbytu pieczywa.
6
Nauka trwa 3 lata Język obcy: niemiecki Program nauczania obejmuje treści programowe: przetwórstwo mięsa, produkcja wędlin, produkcja tłuszczów topionych, produkcja wyrobów garmażeryjnych. WĘDLINIARZ Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych”. Absolwenci znajdują zatrudnienie w zakładach mięsnych, sklepach firmowych takich zakładów oraz w zakładach garmażeryjnych.
7
OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO Nauka trwa 3 lata Język obcy: niemiecki Program nauczania obejmuje treści programowe w zakresie obsługi maszyn i urządzeń do produkcji wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń”. Absolwenci znajdują zatrudnienie w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, na stanowiskach pracy związanych z obsługą maszyn i urządzeń w kolejnych etapach procesu technologicznego.
8
30 MARCA 2012 ROKU ŚWIĘTO MAZURKA organizowane w połączeniu z akcją DRZWI OTWARTYCH SZKOŁY ZAPRASZAMY! WYBÓR SPOŻYWCZAKA TO GWARANCJA PEWNEJ I ATRAKCYJNEJ PRACY!
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.