Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałGabriel Leszczyński Został zmieniony 8 lat temu
1
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło:http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100807/REPORTAZ/ 836726279 Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich
2
Po trzech latach nauki, Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz, zdobywa umiejętności do wykonywania zadań zawodowych: przechowywania żywności, sporządzania potraw i napojów, wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów. dekorowanie potraw Zdobyte umiejętności
3
Nasza szkoła gwarantuje miejsce zajęć praktycznych - zajęcia odbywają się w warsztatach szkolnych przy ZSGH oraz w niektórych hotelach i restauracjach na terenie Tarnowskich Gór. Miejsca odbywania praktyk:
4
Uczniowie po ukończeniu szkoły mają możliwość być zatrudnionym w: o zakłady gastronomiczne typu otwartego: np. restauracje, bary, jadłodajnie, puby, kawiarnie, zakłady cateringowe, drobne punkty gastronomiczne o zakłady gastronomiczne typu zamkniętego: np. stołówki przedszkolne, szkolne, szpitalne, wojskowe, sanatoryjne, wczasowe
5
bardzo dobry stan zdrowia, pełna sprawność psychiczna i fizyczna, umiejętność pracy w zespole, łatwość komunikowania, samodzielność, odpowiedzialność, uczciwość, życzliwość, kultura osobista Inne wiadomości dotyczące zawodu
6
„ Od chleba aż do nieba wszystko pracą zdobyć trzeba”
7
Zapraszamy na nasza stronę: http://zsghtg.pl Oraz na nasz profil na facebooku: http://www.facebook.com/pages/Zesp%C3%B3%C5%82-Szko%C5%82-Gastronomiczno- Hotelarskich-w-Tarnowskich-G%C3%B3rach/197090973647475 Odwiedź nas!
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.