„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a
Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka -ser feta - cebula -ryż - koperek -oliwa z oliwek - sok z cytryny -sól, pieprz - oliwa z oliwek - łyżka wody
Sposób przygotowania: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Szpinak przesmażyć na patelni na łyżeczce oliwy z oliwek i po wystygnięciu wymieszać z fetą.
Pier ś z kurczaka rozbi ć i przyprawi ć sol ą i pieprzem, nało ż y ć farsz i zwin ąć roladki, usma ż y ć na ły ż ce oliwy z oliwek.
Surówka Sposób przygotowania: Drobno pokroić kapustę pekińską, marchewkę obrać i zetrzeć na drobnych oczkach, cebulę i koperek drobno posiekać, wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku. Sos: Wymieszać łyżkę oliwy z oliwek z łyżką wody i kilkoma kroplami cytryny. Sos dodać do sałatki i wymieszać.
SMACZNEGO !