Carl Warner ( ur. 1963 w Liverpoolu) jest brytyjskim fotografem. Nazywany też „Peacasso", "Salvador Deli", "Caraveggio". Autor serii zdjęć krajobrazów,

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
ZDROWA ŻYWNOŚĆ.
Advertisements

Prawidłowe żywienie uczniów
DOBRA DIETA DLA UCZNIA.
Wybieram zdrowie i zdrowe odżywianie
Czy wiesz co jesz? Odżywiasz się zdrowo?.
OCHRONA ŻYWNOŚCI I WODY PRZED SKAŻENIAMI I ZAKAŻENIAMI
Słynne włoskie przysmaki na jednym półmisku – to musi smakować fantastycznie ! Sałatka caprese.
JAK URODZIĆ ZDROWE DZIECKO?
„Zdrowo jemy i rośniemy” Projekt edukacyjny uczniów klasy II Publicznej Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kaszowie.
EDUKACJA PROZDROWOTNA
Moja ziółkowa uprawa Marta Lisiowska Klasa IV B.
Oliwia Mazur & Angelika Wojciechowska KL.VI’’b’’
JESIEŃ.
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
ZDROWY TRYB ŻYCIA.
PIRAMIDA ZROWEGO ŻYWIENIA
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Kuchnia śródziemnomorska
Ekologia – Hit czy kit ?. Dnia o godz w naszej szkole (sala nr 47) odbędzie się debata pt.,,Ekologia hit czy kit. Chcemy porozmawiać
Wykonała Paulina Bielajewa
Wykonanie: Karol Grochowski Jakub Stoczek
Owoce i warzywa - z nimi w walce o zdrowie się wygrywa!
EKOSYSTEM POLA UPRAWNEGO
Matematyka jest wszędzie !!!
SMACZNIE I ZDROWO WITAMINY TO ZDROWIE.
„ZBOŻA ZJADAMY, ENERGIĘ Z NICH MAMY” sprawozdanie z realizacji
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Zaprasza na VI edycję Piramidy Żywienia Przedszkolaka Wiosna 2014
Wykonawca: Kuba Augustyniak VB
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
SPRAWOZDANIE Z PRZEBIEGU AKCJI Gminne Przedszkole Nr 4 w Świętoszowicach ul. Mikulczycka Świętoszowice Koordynator akcji - Szarlota Miśkiewicz.
Prawidłowe żywienie uczniów
Pe ł ni apetytu na moc Uczniowie klasy III a Szko ł y Podstawowej nr 6 w Ś widnicy.
Projekt: Projekt:,,Klasa trzyma formę’’,,Klasa trzyma formę’’ Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl. V a Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl.
Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini.
W ZDROWYM CIELE, ZDROWY DUCH
Śniadanie daje moc !!.
Spójrzmy ile odcieni kryje w sobie tęcza. To są odcienie zdrowia. Tęczowe barwy produktów żywnościowych, a zwłaszcza warzyw i owoców to nie tylko radość.
Wybieram zdrowie !!!.
Dawno, dawno temu, żyła sobie dziewczynka o imieniu Zosia Dawno, dawno temu, żyła sobie dziewczynka o imieniu Zosia. Miała ona w domu dwie miseczki,
W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, w dniu 7 listopada 2014 r. uczniowie klas I-III szkoły podstawowej wzięli udział w akcji „Śniadanie.
Prezentacje wykonali uczniowie II klasy ZSZ nr 6 w Tychach Pod kierunkiem nauczycieli praktycznej nauki zawodu „Kucharz Małej gastronomii”: Pod kierunkiem.
Wielka Brytania – indyk z borówkami Belgia - homary, małże, pstrąg, dziczyzna w sosie śliwkowym, sorbet, indyk, baba z kremem mokka.
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Witaminy.
PIRAMIDA ŻYWIENIOWA..
ŻYWIENIE.
WARZYWA OKOPOWE Rośliny okopowe, rośliny polowe
Nie zapominaj o napojach, szczególnie o wodzie!
NA ZDROWIE ! Elżbieta Kuśmierek. Prawidłowe żywienie jest bardzo istotne na każdym etapie życia, jednakże okres dziecięcy i wczesnoszkolny to czas, kiedy.
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia r. w sprawie
 Pożywienie jest niezbędne do życia. Stanowi źródło energii i składników odżywczych potrzebnych do wzrostu i rozwoju, do wykonywania różnych czynności.
Makieta: PROSPECTUS Krzysztof Przybyła
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Publiczne Przedszkole w Legnickim Polu Koordynator: Monika Fesz.
„ Zboża zjadamy, energię z nich mamy ” Sprawozdanie z przeprowadzonej akcji w Przedszkolu „Bajka” w Krotoszynie Rok szkolny 2013/2014.
Brytyjski fotograf Car Warner wykonuje zdjęcia krajobrazów wykonanych z jadalnych komponentów... W ten sposób zachęcił swoje dzieci do jedzenia owoców.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
PIRAMIDA ZDROWEGO ODŻYWIANIA.
Mniam, owoce, mniam , mniam, warzywa
Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id  13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
JEDZ WARZYWA I OWOCE! A ONE DADZĄ CI ZDROWIA MOCE
Produkty szczególnie bogate w potas:
Krajobrazy Śródziemne
Choroba prostaty a dieta
4 II 2017 XVII Światowy Dzień Walki z Rakiem!
OBIAD dla uczestników szkolenia
Warzywa Magdalena Regulska Kamil Zawadzki Łukasz Kędziński.
kobiety (RDA, dzienne zalecane spożycie) 700 g mężczyźni (RDA) 900 g
Zapis prezentacji:

Carl Warner ( ur w Liverpoolu) jest brytyjskim fotografem. Nazywany też „Peacasso", "Salvador Deli", "Caraveggio". Autor serii zdjęć krajobrazów, budowli itp., kreowanych z użyciem różnorodnyxh produktów żywnościowych. Obiekty są fotografowane na stołach o rozmiarach 1,2 – 2,4 metra aby zwrócić uwagę na głębię. Ponadto są one ustawione warstwami, aby dotrwały do końca fotografowania. Autor podkreślał własną niezdolność do przekonania swych dzieci do jedzenia warzyw. Chciał to osiągnąć tworząc pełne fantazji obiekty. Po sesji fotograficznej żywność przeznacza się do zjedzenia.

Piękna tęcza – prawdopodobnie z makaronu, drzewa z pietruszki i kartofli.

Drzewa i krzewy są z brokułów, fasolki, bazylii. Dróżki wysypane kminem rzymskim, skały z chleba. Chmury, które ozdabiają niebo to kalafior.

Krajobraz włoski. Wózek wykonany z makaronu lasagne, pola z różnorodnych nasion. Drzewa i krzewy z pietruszki i bazylii. Obłoki z sera mozarella a wieś w tle z żółtego sera.

Las z selera i czeko - lady

Góry to bochenki chleba Opieńki i różne nasiona zbóż

Drzewa i krzewy z brokułów, sałaty, pietruszki. Dom i studnia z sera, krakersów itp., itd

Balony z owoców i warzyw, drzewa z brokułów, skały i kamienie z kartofli, pola z kolb kukurydzy, cukinii, szparagów, a wieś - domy z sera, kościół z marchewki…

Pietruszka z nacią, orzechy kokosowe, ryż oraz różne nasiona. Niebo z liścia kapusty czerwonej.

Morze z plastrów łososia, skały i kamienie z kartofli i chleba. Łódź na morzu ze strąka fasoli.

Drzewa z liści włoskiej kapusty, skały z patatów. Ściany wąwozu z chleba. Niebo z liścia czerwonej kapusty.

Domy z sera. Markizy nad oknami i kosze z makaronu. Drobne owoce i warzywa oraz nasiona zbóż ozdabiają uliczkę.

Wnętrze kuchni włoskiej z warzyw, owoców, makaronu, sera.

skały = szynka, kaktusy = oliwki i ogórki

Krajobraz alpejski m.in. z surowej wędzonej szynki, pancetty (suszony, zwijany boczek), mortadeli i chleba.

Krajobraz – różne gatunki szynek, pieczywo, makaron.

Krajobraz z różnych gatunków szynek, wóz z makaronu i plastrów salami. Droga z plastrów salami.

KRAKERSOWEKRAKERSOWE MIASTECZKOMIASTECZKO

Do budowy krajobrazu wykorzystano m.in. ryby

Jaskinia z owoców morza, stalaktyty to marchewki, kamienie z chleba, w dali kalafior.

Krajobraz z czerwonej kapusty (głównie)

Billy Connolly, brytyjski aktor i komik - praca wykonana z produktów żywnościowych oprac. na podstawie WEB - jokoretsinaS.O.S. (Music of ABBA).