FRUPP Pierwszy dostępny na rynku produkt otrzymany ze świeżych owoców w postaci chrupiącego batonika!!!

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Wybieram zdrowie i zdrowe odżywianie
Advertisements

System żywienia enteralnego firmy Abbott
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Zdrowe Odżywianie Kto Nie Je Kapusty Ten Ma Brzuszek Pusty
Prezentacja dla uczniów gimnazjum
Autorzy: Natalia GÓRAS i Patrycja BONGILAJ
Składniki diety zbilansowanej
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA
Piramida zdrowego żywienia
ZDROWE ODŻYWIANIE Wybór należy do Ciebie. Co wybierzesz? Julia Musiał.
Światowy dzień żywności
Czyli jak zachować zdrowie i formę?
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA ZDROWIE CZŁOWIEKA
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
Pokarm, który jesz, powinien ci dostarczyć wszystkiego, co niezbędne jest do życia i wzrostu. Aby być silnym i zdrowym, musisz jeść różne potrawy, ponieważ.
PRZEPIS NA ZDROWIE – Czyli co robić aby być zdrowym?
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO.
Batony Natural Balance AKADEMIAWELLNESS MODUŁ PRODUKTOWY
Jedz żółte owoce i warzywa
Konkurs Czas na Zdrowie
Żelazne zasady zdrowego żywienia
Zdrowe Odżywianie.
W trosce o zdrowie.
Najczęstsze błędy żywieniowe młodzieży
Zasady prawidłowego odżywiania Miłego ogladania.
Zaprasza na VI edycję Piramidy Żywienia Przedszkolaka Wiosna 2014
Zasady zdrowego żywienia
Zdrowe odżywianie.
Kinga Sadurska , Ola Zięba i Julia Ferenc
Witam Państwa bardzo serdecznie.
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA MŁODZIEŻY
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
Sprawdź, czy odżywiasz się prawidłowo?
„Owoce i warzywa w szkole’’
Śniadanie daje moc !!.
Owoce i warzywa. Owoce i warzywa są bardzo zdrowe dla
Jabłka , pomidory , gruszki , ogórki ……
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Jem zdrowo.
Akcja prozdrowotna ,,Śniadanie daje moc”.
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
Szkoła Podstawowa im. M. Konopnickiej w Sławęcinie
JEDZ ZDROWO, BĄDŹ ZDROWY
WARTOŚCI ODŻYWCZE WARZYW I OWOCÓW
Kornelia Lewandowska.  Na przykład spożywanie zbyt dużej ilości pokarmów (lub nieprawidłowe proporcje składników pokarmowych w diecie) może prowadzić.
Żywienie dzieci w wieku szkolnym
VISION shakes Wybierasz zbilansowane i sycące jedzenie, które dostarczy Ci niezbędnej ilości cennych substancji i białka roślinnego.
To i owo, jak odżywiać się zdrowo
Owoce i warzywa.
Grupy produktów żywnościowych i ich Wartość odżywcza.
Oddział Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej WSSE Gorzów Wlkp.
Warzywa i owoce
Zdrowe Żywienie Człowieka
ZAKAZ „ ś mieciowego jedzeni a " Natalia Szul. W szkołach nie będzie można sprzedawać ani podawać „śmieciowego jedzenia". Zdecydował o tym Sejm, uchwalając.
Zdrowe i niezdrowe jedzenie
Mniam, owoce, mniam , mniam, warzywa
18/09/2016 Zdrowe odżywianie. 2 Coś o zdrowym odżywianiu Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla.
Tydzień owoców i warzyw. Owocowe i warzywne figurki.
ZASADY WŁAŚCIWEGO ODŻYWIANIA
TRZYMAJ ZDROWIE PRZY SOBIE
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
Zasady zdrowego odżywiania!
OWOCE – SMACZNE I ZDROWE
Zmień złe nawyki na lepsze zamienniki.
ABC – zdrowego odżywiania
„Jedz aby żyć, a nie żyj aby jeść!”
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Zapis prezentacji:

FRUPP Pierwszy dostępny na rynku produkt otrzymany ze świeżych owoców w postaci chrupiącego batonika!!!

Najbardziej lubiane owoce dostępne cały rok! DOSTĘPNE SMAKI CHRUPIĄCEJABŁKO ŚWIEŻA TRUSKAWKA APETYCZNA MALINA Najbardziej lubiane owoce dostępne cały rok!

CECHY FRUPP’a Lekki, liofilizowany batonik o masie 10 g proponowany w trzech najbardziej lubianych i popularnych smakach: truskawkowym, jabłkowym oraz malinowym. Do jego produkcji użyto owoców pochodzących z polskich sadów. Frupp to esencja smaku i aromatu pochodząca wprost ze świeżych owoców! Produkt w 100% bez dodatku sztucznych konserwantów, barwników i aromatów! Zdrowa i pyszna alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA FRUPP’a 1 baton zawiera tylko 35-37 kcal. Doskonałe źródło błonnika: Frupp malinowy zawiera 15% błonnika, Frupp truskawkowy zawiera 8% błonnika, Frupp jabłkowy zawiera 11% błonnika. Obecnie zaobserwować można rosnącą tendencję do spożywania przez dorosłych i dzieci zbyt małej ilości owoców w stosunku do nadmiernej ilości bezwartościowego jedzenia. Baton Frupp jest pożywną i niskokaloryczną opcją dla dotychczasowych, złych nawyków żywieniowych. Naukowcy zalecają aby jeść owoce i warzywa 5 razy dzienne, ponieważ ze wszystkich produktów żywnościowych właśnie one są największym źródłem witamin i soli mineralnych, cennego błonnika oraz antyoksydantów. Spożywanie owoców jest ściśle związane z zasadami prawidłowego żywienia, dlatego batoniki Frupp polecane są w celu wzbogacenia całodziennej diety w niezbędne składniki odżywcze potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

FRUPP – DLA KOGO I DLACZEGO? Nasz produkt ze względu na swoją atrakcyjność zdrowotną i sensoryczną, polecany jest każdemu: Dzieci – owoce podane w formie pysznego, chrupiącego batonika, są zdrową alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy dostępnych obecnie na rynku. Aby otrzymać 100g wyrobu używa się 250g świeżego owocu, co równoważne jest zjedzeniu dużego jabłka. Oferując dzieciom nasz produkt dajemy im pyszną przekąskę wraz z cennym błonnikiem, oraz całą gamą witamin pochodzących ze świeżych owoców. Chrupiący „Frupp” dostępny jest w praktycznym, kolorowym opakowaniu po które dzieci z pewnością chętnie sięgną. Dorośli- kiedy intensywny tryb życia nie pozwala na zachowanie zbilansowanej diety bogatej w warzywa i owoce, batonik „Frupp” będzie szybką i pełną wartości odżywczych przekąską dostępną w każdej chwili. Osoby dbające o sylwetkę – Chrupiące owoce są pierwszym tego rodzaju produktem dostępnym na rynku, który powstał na bazie świeżych owoców, nie zawiera tłuszczu i soli, jest bogatym źródłem błonnika, którego wartość wynosi od 10-17% w zależności od rodzaju owocu, a jedna porcja to tylko ok 35 kcal. Wegetarianie – w produkcji naszych batoników zastąpiono powszechnie używaną żelatynę do zagęszczania produktu pektyną owocową, która oprócz swoich właściwości żelujących pełni dodatkowo rolę błonnika pokarmowego.

METODA PRODUKCJI FRUPP’a - LIOFILIZACJA Liofilizacja to proces utrwalania owoców wykorzystujący zjawisko fizyczne - sublimację, tzn. przejście fazy lodu bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Proces polega na głębokim zamrożeniu owoców a następnie wysuszeniu ich przy obniżonym ciśnieniu. Z owoców zostaje usunięta woda w 98 % co powoduje, że są one trwałe i zachowują swoją nienaruszoną strukturę, którą można odtworzyć przez dodanie wody. Liofilizaty charakteryzujące się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych są bardzo lekkie – np. ze 100 g świeżych owoców uzyskuje się ok. 10 g suszu. Baton Frupp wyprodukowano z owoców, soku owocowego oraz mieszanki żelującej (trehaloza, sacharoza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyna jabłkowo – cytrusowa, bez dodatku soli i tłuszczu. Do wyprodukowania 100 g batonu Frupp zużyto 250 g świeżych owoców.

e-mail: celiko@celiko.com.pl KONTAKT   Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań Polska tel. 61 8 712 700 fax. 61 8 793 595 www.frupp.pl e-mail: celiko@celiko.com.pl