Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej
Składniki Paczka krakersów Serek topiony lub twarożek Ugotowana marchew Sposób przyrządzenia: Krakersy posmarować serkiem i udekorować marchewką Sposób przyrządzenia: Krakersy posmarować serkiem i udekorować marchewką
Składniki: Bagietka Pomidor Sałata Twarożek Szczypiorek Przyprawy(sól, pieprz, czosnek do smaku) Bagietkę pokroić i zarumienić w piekarniku z odrobiną oliwy z oliwek. Pomidory i szczypiorek pokroić, porwać sałatę. Całość wymieszać z twarożkiem dodając sól, pieprz i czosnek. Gotową masę włożyć w bagietkę i podawać
Składniki Ser (324 kcal) Ogórki (16 kcal) Pomidory (38 kcal) Rzodkiewka (2 kcal) Oliwki (140 kcal) Razem 520 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i naprzemiennie nabijać na patyczek Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i naprzemiennie nabijać na patyczek
Składniki 2 jajka (160kcal) Chrzan (68 kcal) Jogurt naturalny (113) Szczypiorek (12 kcal) Razem 353 kcal Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka rozgnieść widelcem na drobno, dodać pokrojony szczypiorek, następnie łyżkę stołową chrzanu i jogurt naturalny. Składniki wymieszać, wyłożyć na szyneczkę i zawijać. Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka rozgnieść widelcem na drobno, dodać pokrojony szczypiorek, następnie łyżkę stołową chrzanu i jogurt naturalny. Składniki wymieszać, wyłożyć na szyneczkę i zawijać.