Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Advertisements

Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Sałatka... warzywna.
Kopytka from Poland Składniki/Ingredients: *800 g ziemniaków/potatoes *2 1/2 szklanki mąki (43 dag)/glass of wheat flour *1/2 szklanki mąki ziemniaczanej.
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
Przepisy REGIONALNE.
Książka kucharska klasy 0
WYKONAŁA KLASA V SZKOŁA PODSTAWOWA W PARCHOWIE.
We
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Gotowanie.
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Kuchnia skandynawska słynie ze znakomicie podawanych śledzi i ryb, często o lekko słodkawym smaku. Nigdzie kanapki nie są tak piętrowe, urozmaicone i apetyczne.
Ryby i owoce morza.
Zdrowy przepis na : Świeży twarożek ze szczypiorkiem i warzywa.
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
Nabiał autor Ola Zespół Szkół Gim nr 6 i Szkoła Podstawowa nr 13
PrzepisNaSałatkę Krabową Krabową. Składniki: (jedna porcja) -duża paczka paluszków krabowych (ok 16 sztuk) -1 długi świeży ogórek -6 jaj -1 torebka ryżu.
Spaghetti po bolońsku. Składniki 500 g spaghetti 4 łyżki świeżo startego parmezanu do posypania Sos: 1 łyżka oleju roślinnego lub oliwy z oliwek 1 posiekana.
Sałatka Grecka..
Moduł III SuperFive ZS-P Bardo PRZYSZYKUJ WSZYSTKIE SKŁADNIKI: 4 ŚLEDZIE MATJAS, 2 CEBULE, 1 JABŁKO, 2 ZĄBKI CZOSNKU, 4 KORNISZONY, ŚMIETANĘ 22%, SÓL,
Cytat z książki Łukasza Gołębiowskiego Domy i dwory, Warszawa 1830.
Podstaw ą zdrowego od ż ywiania jest zachowania proporcji mi ę dzy poszczególnymi składnikami po ż ywienia. Białko, w ę glowodany, tłuszcze, błonnik,
Analiza ankiety szkół europejskich – projekt e-twinningFruitable children.
Pyszne sałatki Irena Woźniak Kl.2aTH.
Katherina E. Gorthe. Bierzemy 12 miesięcy, Bierzemy 12 miesięcy, oczyszczamy je dokładnie… oczyszczamy je dokładnie…
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Popularne żabie udka. 2 Les grenouilles Królestwo: zwierzęta Typ: strunowce Podtyp: kręgowce Gromada: płazy Rząd: płazy bezogonowe 3 Les grenouilles.
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
WIEM,CO JEM !.
J ASIELSKA L IGA N AUKOWA Z LOTOSEM Jak zmienić niezdrowe nawyki żywieniowe uczniów?
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Jedz zdrowo i smacznie!.
 Zimą jest wesoło  Jedną ręką pomachajmy,  tańczą płatki śniegu wkoło ,
W szkole wszyscy szykowali się do przygotowywania pysznego, kolorowego śniadania. My także, ale wiemy, że najpierw trzeba dokładnie umyć ręce.
Zespół Szkół Ogólnokształcących w Helu klasa II b Barbara Baranowska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
ŚNIADANIE DAJE MOC ! …. Czyli krótka historia o tym, jak marchewka pokonała chipsy Klasa 2a, SP Nr12 Bydgoszcz.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Śniadanie daje moc! Naprawdę! 8 XI 2011 Specjalna Szkoła Podstawowa nr 12 w Legnicy Klasa I+II.
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Trzecioklasiści zapraszają na wspólne śniadanko ;*) 8 listopada 2011r. uczniowie klasy 3a Publicznej Szkoły Podstawowej w Tarczynie zorganizowali „DZIEŃ.
W „c” Z a p r a s z a m y ! Zespół Szkół Publicznych im. Jana Pawła II w Bielicach Wychowawca: Ewelina Budynek - Padusińska.
Podróże po świecie Smaki Europy.
Szukamy wiosennych smaków. Wiosenne porządki Opowiedz, co dzieje się w przyrodzie wraz z nadejściem wiosny.
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
Man na imię Nikola. Zapraszam do obejrzenia prezentacji. Nasza szkoła znajduje się w dzielnicy Jeleniej Góry, Sobieszowie u podnóża góry Chojnik, na której.
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
Zdrowe śniadanie do szkoły
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
W czwarty poniedziałek listopada w Bernie odbywa się tradycyjny Targ Cebulowy (Zibelemärit). Rozpoczęcie o 4 rano („oficjalnie“ około 6). Zakończenie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz. Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
Ryby jem więcej wiem. Od wieków ryby są jednym z głównych składników pożywienia Jedz ryby a będziesz zdrów jak ryba Głosu nie mają, zdrowia dodają Ryba-
Legenda litwińskich potraw
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
Koniecznie należy umyć ręce przed pracą
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej

Składniki Paczka krakersów Serek topiony lub twarożek Ugotowana marchew Sposób przyrządzenia: Krakersy posmarować serkiem i udekorować marchewką Sposób przyrządzenia: Krakersy posmarować serkiem i udekorować marchewką

Składniki: Bagietka Pomidor Sałata Twarożek Szczypiorek Przyprawy(sól, pieprz, czosnek do smaku) Bagietkę pokroić i zarumienić w piekarniku z odrobiną oliwy z oliwek. Pomidory i szczypiorek pokroić, porwać sałatę. Całość wymieszać z twarożkiem dodając sól, pieprz i czosnek. Gotową masę włożyć w bagietkę i podawać

Składniki Ser (324 kcal) Ogórki (16 kcal) Pomidory (38 kcal) Rzodkiewka (2 kcal) Oliwki (140 kcal) Razem 520 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i naprzemiennie nabijać na patyczek Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i naprzemiennie nabijać na patyczek

Składniki 2 jajka (160kcal) Chrzan (68 kcal) Jogurt naturalny (113) Szczypiorek (12 kcal) Razem 353 kcal Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka rozgnieść widelcem na drobno, dodać pokrojony szczypiorek, następnie łyżkę stołową chrzanu i jogurt naturalny. Składniki wymieszać, wyłożyć na szyneczkę i zawijać. Sposób przyrządzenia: Ugotowane jajka rozgnieść widelcem na drobno, dodać pokrojony szczypiorek, następnie łyżkę stołową chrzanu i jogurt naturalny. Składniki wymieszać, wyłożyć na szyneczkę i zawijać.