TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 im. S. Dariusa i S. Girenasa
Advertisements

Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
KONIEC POKAZU.
„TWÓJ ZAWÓD – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ”
Technikum Zawodowe ul. Zwycięstwa 28 w Białymstoku
Wyniki egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe 2010/2011.
Publikacje zawodowe WSiP 2013
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych NR 2 w Brzezinach Zaprasza do zapoznania się z ofertą szkoły.
Centra Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Zespół Szkół nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 Rekrutacja na rok szkolny 2013 / 2014 Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy lecz dla życia.
Technik ekonomista.
PREZENTACJA KIERUNKÓW KSZTAŁCENIA
Technikum Usług Fryzjerskich (na podbudowie szkoły podstawowej, gimnazjalnej) ZAWÓD: Technik usług fryzjerskich.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Kształcenie zawodowe - problemy opracowania przedmiotowego dokumentów
Technik organizacji usług gastronomicznych
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK OCHRONY ŚRODOWISKA.
usług gastronomicznych
lecz dla życia się uczymy”
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Ogólna charakterystyka typów szkół- szansa na zatrudnienie
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik Obsługi Turystycznej
Zespół Szkół w Zabrodziu
MODU Ł Kszta ł cenie ponadgimnazjalne – systemy rekrutacyjne Klasa II.
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
ZAWÓD DLA MŁODZIEŻY, KTÓRA LUBI LUDZI ORAZ CHCE LEPIEJ POZNAĆ ŚWIAT
TECHNIK HOTELARSTWA.
Zespół Szkół Ekonomiczno - Usługowych im. Stanisława Staszica w Bytowie.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH Nr 2 im Natalii Gąsiorowskiej w Łodzi
Szkoła zawodowa Rzeszów 2013.
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Zespół Szkół Gastronomicznych
Technik Organizacji Reklamy
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Drogi Absolwencie! Nasza szkoła otwiera drzwi do Twojej kariery zawodowej Strona WWW: ekonomik.webd.pl.
TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ TECHNIK ORGANIZACJI REKLAMY
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR W RZEMIENIU NA ROK 2015/2016.
Twoja przyszłość jest w twoich rękach !
www. zsp1kluczbork.wodip.opole.pl
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Radomski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ul. J. Słowackiego 17 ul. J. Słowackiego Radom Radom tel tel.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Technikum Nr 4 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
MÓJ ZAWÓD.
Centra Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
WYNIKI EGZAMINÓW POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR
SZKOLNICTWO PONADGIMNAZJALNE WARSZTATY DLA RODZICÓW
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Uczniowie 4-letniego cyklu kształcenia w zakresie technik organizacji usług gastronomicznych zdobywają wiedzę ogólną i zawodową w zakresie przedmiotów ogólnoekonomicznych oraz specjalistycznych.

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Ucząc się w tej klasie zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu: organizacji, informacji i kompleksowej obsługi przyjęć organizacji i obsługi imprez w nietypowych warunkach obsługi urządzeń techniki biurowej obsługi biura i zastosowania technologii informacyjnej

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Przedmioty zawodowe: Ekonomika i organizacja gastronomii Rachunkowość i finanse w gastronomii Marketing w gastronomii Zasady żywienia

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technologia gastronomiczna Obsługa konsumenta Technika pracy biurowej Podstawy psychologii

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Praktyka zawodowa w zakładach gastronomicznych odbywa się po I, II , III klasie TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Absolwent tego kierunku może podjąć pracę w zakładach gastronomicznych typu otwartego i zamkniętego (restauracje, bary kawiarnie, zajazdy, pensjonaty itp.) lub prowadzić własną działalność w zakresie świadczenia usług kateringowych, obsługi kongresów, targów, wystaw, konferencji czy przyjęć okolicznościowych.

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Po ukończeniu technikum absolwent może doskonalić zdobyte kwalifikacje zawodowe poprzez podjęcie nauki na studiach wyższych (technologia żywności, żywienie człowieka, dietetyka, towaroznawstwo) lub realizować własną ścieżkę kariery zawodowej.

Nauka w technikum kończy się egzaminem zawodowym. Po otrzymaniu certyfikatu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe absolwenci mogą być zatrudnieni we wszystkich krajach Unii Europejskiej gdzie dyplom ten jest honorowany.