TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Uczniowie 4-letniego cyklu kształcenia w zakresie technik organizacji usług gastronomicznych zdobywają wiedzę ogólną i zawodową w zakresie przedmiotów ogólnoekonomicznych oraz specjalistycznych.
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Ucząc się w tej klasie zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu: organizacji, informacji i kompleksowej obsługi przyjęć organizacji i obsługi imprez w nietypowych warunkach obsługi urządzeń techniki biurowej obsługi biura i zastosowania technologii informacyjnej
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Przedmioty zawodowe: Ekonomika i organizacja gastronomii Rachunkowość i finanse w gastronomii Marketing w gastronomii Zasady żywienia
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technologia gastronomiczna Obsługa konsumenta Technika pracy biurowej Podstawy psychologii
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Praktyka zawodowa w zakładach gastronomicznych odbywa się po I, II , III klasie TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Absolwent tego kierunku może podjąć pracę w zakładach gastronomicznych typu otwartego i zamkniętego (restauracje, bary kawiarnie, zajazdy, pensjonaty itp.) lub prowadzić własną działalność w zakresie świadczenia usług kateringowych, obsługi kongresów, targów, wystaw, konferencji czy przyjęć okolicznościowych.
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH Po ukończeniu technikum absolwent może doskonalić zdobyte kwalifikacje zawodowe poprzez podjęcie nauki na studiach wyższych (technologia żywności, żywienie człowieka, dietetyka, towaroznawstwo) lub realizować własną ścieżkę kariery zawodowej.
Nauka w technikum kończy się egzaminem zawodowym. Po otrzymaniu certyfikatu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe absolwenci mogą być zatrudnieni we wszystkich krajach Unii Europejskiej gdzie dyplom ten jest honorowany.