Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Advertisements

Zespół Szkół im. Ks. Jerzego Popiełuszki
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Grupa III – Dziennik pokładowy
Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły:
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Dane Informacyjne: Nazwa szkoły: ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 1 „ELEKTRYK” W NOWEJ SOLI ID grupy: 97/56_MF_G1 Kompetencja: MATEMATYKA I FIZYKA Temat.
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły:
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły: Zespół Szkół nr2 Gimnazjum nr3 z Oddziałami Integracyjnymi w Hajnówce. ID grupy: 96/78_MP_G2 Opiekun: Lija Grosz. Kompetencja:
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły:
DANE INFORMACYJNE Nazwa szkoły: Gimnazjum w Lidzbarku
TYGODNIOWY JADLOSPIS DLA OSOBY W WIEKU LAT ;)
Zdrowe odżywianie.
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły: Gimnazjum w Polanowie im. Noblistów Polskich ID grupy: 98/49_MF_G1 Kompetencja: Fizyka i matematyka Temat.
DANE INFORMACYJNE Nazwa szkoły: ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH IM J. MARCIŃCA W KOŹMINIE WLKP. ID grupy: 97/93_MF_G1 Opiekun: MGR MARZENA KRAWCZYK Kompetencja:
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Dane informacyjene Nazwa szkoły ID grupy Kompetencja Temat projektowy
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły: ID grupy: 96/20 MP GR 2
Problemy rynku pracy..
„KALORIE W JEDZENIU” Adrianna Machelska Roksana Zwolińska
Dane INFORMACYJNE (do uzupełnienia)
Żywienie w sporcie.
Statystyczny Uczeń Naszej Szkoły
Nazwa szkoły: Zespół Szkół Ogólnokształcących w Świebodzinie ID grupy:97/76_p_G1 Opiekun: Dariusz Wojtala Kompetencja: Przedsiębiorczość Temat projektowy:
Żyj zdrowo, jedz kolorowo!
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły:
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły:
Publikacja jest współfinansowana przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Prezentacja jest dystrybuowana bezpłatnie Projekt.
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły:
1.
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły:
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Dane INFORMACYJNE (do uzupełnienia)
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
1.
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Dane INFORMACYJNE (do uzupełnienia)
Publikacja jest współfinansowana przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Prezentacja jest dystrybuowana bezpłatnie Projekt.
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Publikacja jest współfinansowana przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Prezentacja jest dystrybuowana bezpłatnie Projekt.
Ekologia – Hit czy kit ?. Dnia o godz w naszej szkole (sala nr 47) odbędzie się debata pt.,,Ekologia hit czy kit. Chcemy porozmawiać
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
Zdrowa dieta Europejczyków
Kinga Sadurska , Ola Zięba i Julia Ferenc
Przygotowały Patrycja Sufin i Klaudia Ledwójcik
1.
Akcja prozdrowotna ,,Śniadanie daje moc”.
Projekt „ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE” jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
Śniadanie daje moc Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Janusza Korczaka w Lądku-Zdroju klasa 2b.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Zdrowe odżywianie jest dla prawidłowego rozwoju..
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Zapis prezentacji:

Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki CZŁOWIEK – NAJLEPSZA INWESTYCJA Publikacja jest współfinansowana przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Prezentacja jest dystrybuowana bezpłatnie

DANE INFORMACYJNE Nazwa szkoły Gimnazjum nr 12 im. Sybiraków ID grupy: 96_88_P_G1 Kompetencja: przedsiębiorczość Temat projektowy: Głód i inne problemy ludzi na świecie Semestr/rok szkolny: Semestr II rok 2010/2011

Głód i inne problemy ludzi na świecie 96/88_P_G1

Cele projektu: Uświadomienie uczniom przyczyn głodu na świecie, Uwrażliwienie na problemy ludzi wymagających pomocy, Motywowanie do działań na rzecz innych, Zwrócenie uwagi na konieczność racjonalnego odżywiania się, Doskonalenie umiejętności przedmiotowych, Wzbogacanie wiedzy ekonomicznej, Rozwijanie umiejętności korzystania z różnych źródeł wiedzy.

Idea wolontariatu Dowiadujemy się: - Co to jest wolontariat? - Dlaczego warto pomagać innym? - Jak robią to inni? - Czy czerpią z tego satysfakcję? - Co to jest adopcja na odległość?

Dlaczego głód dotyka Afrykę? Szukamy odpowiedzi na pytania? - Jakie jest PKB wymienionych krajów? -- Co jest głównym źródłem dochodu? -- Czy problem jest stały czy cykliczny? -- Jaka jest średni długość życia?

Oto główne przyczyny 1.Klimat i brak wody. 2.Zacofane rolnictwo. 3.Wojny domowe. 4.Niskie PKB na jednego mieszkańca. 5.Niedemokratyczne rządy.

Sporządzamy mapę głodu

Organizujemy debatę między biednym Południem i bogatą Północą Strony debaty

Ryba czy wędka? Czyli jak pomagać? Wysyłanie żywności daje efekt krótkotrwały. Nasze pomysły na wędkę; - budowa studni i ujęć wody, -- unowocześnienie rolnictwa, -- stawianie elektrowni słonecznych, -- uczenie rękodzielnictwa, -- produkcja wyrobów pamiątkarskich, -- praca przy obsłudze turystów

Problemem staramy się zainteresować innych Jak uczulić innych uczniów na problem głodu Akcja plakatowania szkolnych korytarzy

Poznajemy organizacje niosące pomoc innym Z wizytą w PCK

Bierzemy udział w konferencji naukowej Konferencję organizował Bank Żywności w Olsztynie Jak pomóc głodnym i niedożywionym Głodni są też wśród nas

Protestujemy przeciwko marnowaniu jedzenia Nie marnuj jedzenia Nasza manifestacja idzie pod Urząd Wojewódzki Budzimy duże zainteresowanie

Zbieramy żywność dla potrzebujących

Gdy okazało się, że nasz kolega jest chory postanowiliśmy działać Jak poruszyć sumienie i kieszeń innych?

Zbiórka pieniędzy Wchodzimy do klas Apelujemy o pomoc dla Patryka Sprzedajemy ozdoby świąteczne i wypieki Mamy sukcesy finansowe

Kwota zebranych przez nas pieniędzy wciąż rosła Przekazaliśmy ją Patrykowi i jego tacie

Musimy pomyśleć też o własnym zdrowiu Jak odróżnić zdrową żywność od niezdrowej? Polecamy nabiał oraz Warzywa i owoce

Sporządzamy zdrowe menu Dzienna dawka dla dziewczyny w wieku dojrzewającym –2600 kcal kcal Śniadanie Płatki owsiane – 100 kcal 100g Drugie śniadanie Banan-90kcal Baton Snickers 497 Obiad Zupa pomidorowa z makaronem 35 kcal 100g Kotlet schabowy 370kcal 100g Ziemniaki z masłem 116 kcal 100g Surówka z kiszonej kapusty 94 kcal 100g Kompot truskawkowy 194 kcal Podwieczorek jogurt owocowy 235 kcal 1,5 % tłuszczu jedna szklanka Kolacja 2 bułki maślane z szynką wiejską 954 kcal wynosi to 2643 kcal w ciągu dnia Śniadanie: Kanapka z serem żółtym i pomidorem 470 kcal płatki kukurydziane z mlekiem 210kcal Herbata z cytryną 0 kcal / sok pomarańczowy 43 kcal 2 Śniadanie batonik muesli 56 kcal sok owocowy 43 kcal Obiad: Ryż 300 kcal Pieczona ryba w sosie 205 kcal Warzywa na parze mix 65 kcal Sok 43 kcal Podwieczorek: Budyń czekoladowy 111 kcal jogurt z kawałkami owoców 53 kcal Banan 90 kcal / jabłko 36 kcal Kolacja: Rogal z dżemem 282 kakao 145 kcal Miętowa guma do żucia po każdym posiłku ponieważ zmniejsza poziom pH w ustach ;p

Pomagajmy innym warto! Ale myślmy też o własnym zdrowiu!