Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego Im. Władysława Szafera e Głubczycach Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Opis Kierunku Szkoła przygotowuje do pracy w zakładach żywienia zbiorowego tj. : restauracje, bary, stołówki pracownicze, internaty, domy wczasowe, przedszkola, itp. Nauka jest realizowana w okresie czterech lat w ramach poniższych przedmiotów:
Przedmioty zawodowe -Technologia Gastronomiczna z Obsługa konsumenta 1-3 Kl. -Podstawy Żywienia Człowieka 2-3 Kl. -Podstawy Biurowości 1 Kl. -Mikrobiologia Żywności 1-2 Kl. -Podstawy Ekonomi 3-4 Kl. -Marketing 3 Kl. -Urządzenia zakładów Gastronomicznych i Gospodarstwa Domowego 1-2 Kl. -Higiena i Ochrona Żywienia 1 Kl. -Zarządzanie Firmą 4 Kl. -Przedmiot Specjalizacyjny - Dietetyka 4 Kl. -Przepisy Ruchu Drogowego 3 Kl. -Praktyczna Nauka Zawodowa 2-4 Kl. -Wybrane Zagadnienia Z Psycholog Społecznej 1-2 Kl.
Zdjęcia zakładów, na których odbywają się zajęcia praktyczne
Zdjęcia zakładów, na których odbywają się Zajęcia Praktyczne
Pracownia Technologiczna
A to nasza przyszłość
Nasi absolwenci Uczniowie, którzy ukończyli naszą szkołę są bardzo zadowoleni ze zdobytych kwalifikacji. Zatem zachęcamy !!