Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Kierunek: GASTRONOMIA I HOTELARSTWO
INŻYNIERA Gastronomia i Hotelarstwo Kierunek: STUDIA I. stopnia (inżynierskie): Studia stacjonarne → 3,5-letnie Studia niestacjonarne (zaoczne) → 4-letnie Kończące się tytułem zawodowym INŻYNIERA
Czego możesz się nauczyć? projektowania i organizacji przedsiębiorstw gastronomicznych i hotelarskich nowoczesnych technik i technologii w gastronomii i cateringu eksploatacji urządzeń i obiektów w gastronomi i hotelarstwie systemów informatycznych wykorzystywanych w gastronomii i hotelarstwie przeprowadzania audytu wewnętrznego zarządzania finansami i zasobami ludzkimi, podstaw finansów i rachunkowości oraz przygotowania biznes planu planowania żywienia dostosowanego do indywidualnych potrzeb konsumenta doboru optymalnych strategii marketingowych dla podmiotów hotelarskich i gastronomicznych
Kierunek: Gastronomia i Hotelarstwo Specjalizacja Zarządzanie w gastronomii i hotelarstwie Technologiczno-żywieniowa
obiektach hotelarskich Praktyki - 600 godz. Praktyki zawodowe w: zakładach gastronomicznych obiektach hotelarskich
Kierunek: Gastronomia i Hotelarstwo Studia I-go stopnia Egzamin maturalny/egzamin dojrzałości 1 przedmiot wybrany spośród 3: biologia chemia matematyka
Potencjalne miejsca pracy: przedsiębiorstwa gastronomiczne i cateringowe obiekty hotelarskie placówki oświatowo-wychowawcze