„Wesołe Przekąski”.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Sałatka... warzywna.
Advertisements

czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Gotowanie.
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Desery z owoców.
Tradycyjne wyroby cukiernicze w Hiszpanii
Jedz zdrowo - żyj zdrowo
Zdrowy przepis na : Świeży twarożek ze szczypiorkiem i warzywa.
Jedz smacznie i zdrowo.
Tradycyjne wyroby irlandzkie w zakładach o charakterze przemysłowym.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Sałatka Grecka..
KUCHNIA HAWAJSKA.
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
WIEM,CO JEM !.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Jedz zdrowo i smacznie!.
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Blog sp.18 w Legnicy Prezentacja naszych dokonań..
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
OGÓLNOPOLSKI PROGRAM „ŚNIADANIE DAJE MOC”
Autor: (imię i Nazwisko)
Lunch: Pierś z kurczaka w kokosowym curry Deser: Trifle.
Kuchnia Wietnamska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
Czekolada.
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
r. Dzień Zdrowego Śniadania w klasie III A w Szkole Podstawowej nr 11 w Łodzi.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Śniadanie daje moc! Naprawdę! 8 XI 2011 Specjalna Szkoła Podstawowa nr 12 w Legnicy Klasa I+II.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
Szukamy wiosennych smaków. Wiosenne porządki Opowiedz, co dzieje się w przyrodzie wraz z nadejściem wiosny.
INNA LEKCJA JĘZYKA NIEMIECKIEGO Opracowały: Alicja Lasota Julia Momot 2014/2015.
Coś specjalnego dla mamy i taty. Sałatka owocowa malucha.
Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
MY i nasze śmieci.
smiletemplates
Chatka Puchatka.
Pewnego słonecznego poranka, jak zawsze w poniedziałek, Kasia i Franek szli razem do szkoły. Coraz częściej zwyczajem Katarzyny stawało się to, że przed.
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
Smoothie.
ULUBIONA POTRAWA SZYMON DROGOSZ, KL. VB. FRYTKI Z KOTLETEM Z PIERSI KURCZAKA, Z KETCHUPEM.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Prezentują – Olga Sobańska, Wojciech Gulbinowicz i Igor Król kl 4a.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
Legenda litwińskich potraw
Zdrowe przysmaki klasy 1 e
Desery krajów Erasmus+
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’
Koniecznie należy umyć ręce przed pracą
ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO WEDŁUG KLASY Id…
W KUCHNI r..
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

„Wesołe Przekąski”

Zajęcia Ekonomiści : Justyna Warda, Katarzyna Krzykawska, Michał Mitas. Prowadzący : Weronika Szeja, Sandra Kolczok, Milena Jura. Graficy : Joanna Cyba, Katarzyna Krzykawska, Justyna Warda, Kinga Lisiecka, Justyna Raducka. Kucharze : Dominik Gregarek, Marek Zuber, Mateusz Żurawski, Mateusz Borowy, Rafał Langmesser. Redaktorzy : Marcin Szybiak, Artur Rożek, Bartek Śnietka, Weronika Szeja

Ekonomiści i Graficy Ekonomiści – Obliczali tabelki z produktami i sprawdzali czy wszędzie są takie same ceny Graficy – Rysowali i zrobili prezentacje multimedialną

Redaktorzy, Kucharze i Prowadzące. Redaktorzy – Przepisywali na komputer przepisy. Kucharze – Robili różne potrawy. Prowadzące – Przygotowały przedstawienie.

Koktajl wybuchowy truskawkowo – bananowy. Składniki – 2 banany, 250g truskawek, Cukier waniliowy, 2 gałki lodów śmietankowych, bita śmietana, kolorowe cukierki. Sposób przyrządzania - Banany obrać ze skórki, pokroić i zmiksować , dodać pół opakowania cukru waniliowego i gałkę lodów śmietankowych, wymieszać. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować dodać drugą połowę cukru waniliowego i gałkę lodów śmietankowych, wymieszać. Przekładać przemiennie, raz masę bananową, raz truskawkową. Powinny tworzyć się kolorowe pasy. Na koniec przyprawić bitą śmietaną.

Pomidory z serem. Składniki – 4 pomidory, ser, majonez, czosnek sypki. Sposób przyrządzania - Pomidory kroimy na krążki, posypujemy czosnkiem, kładziemy majonez, posypujemy tartym serem żółtym. Gotowe

Koktajl waniliowy Składniki - 0,5 l mleka, 1 banan, 3 gałki lodów waniliowych, do smaku 2 łyżki syropu kokosowego (nie musi być koniecznie). Sposób przyrządzania - Schłodzone wcześniej w lodówce składniki mieszamy razem w blenderze.

Tak robiliśmy potrawy…

Tak robiliśmy

Część 3

Dziękujemy za obejrzenie prezentacji

KONIEC