„Wesołe Przekąski”
Zajęcia Ekonomiści : Justyna Warda, Katarzyna Krzykawska, Michał Mitas. Prowadzący : Weronika Szeja, Sandra Kolczok, Milena Jura. Graficy : Joanna Cyba, Katarzyna Krzykawska, Justyna Warda, Kinga Lisiecka, Justyna Raducka. Kucharze : Dominik Gregarek, Marek Zuber, Mateusz Żurawski, Mateusz Borowy, Rafał Langmesser. Redaktorzy : Marcin Szybiak, Artur Rożek, Bartek Śnietka, Weronika Szeja
Ekonomiści i Graficy Ekonomiści – Obliczali tabelki z produktami i sprawdzali czy wszędzie są takie same ceny Graficy – Rysowali i zrobili prezentacje multimedialną
Redaktorzy, Kucharze i Prowadzące. Redaktorzy – Przepisywali na komputer przepisy. Kucharze – Robili różne potrawy. Prowadzące – Przygotowały przedstawienie.
Koktajl wybuchowy truskawkowo – bananowy. Składniki – 2 banany, 250g truskawek, Cukier waniliowy, 2 gałki lodów śmietankowych, bita śmietana, kolorowe cukierki. Sposób przyrządzania - Banany obrać ze skórki, pokroić i zmiksować , dodać pół opakowania cukru waniliowego i gałkę lodów śmietankowych, wymieszać. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować dodać drugą połowę cukru waniliowego i gałkę lodów śmietankowych, wymieszać. Przekładać przemiennie, raz masę bananową, raz truskawkową. Powinny tworzyć się kolorowe pasy. Na koniec przyprawić bitą śmietaną.
Pomidory z serem. Składniki – 4 pomidory, ser, majonez, czosnek sypki. Sposób przyrządzania - Pomidory kroimy na krążki, posypujemy czosnkiem, kładziemy majonez, posypujemy tartym serem żółtym. Gotowe
Koktajl waniliowy Składniki - 0,5 l mleka, 1 banan, 3 gałki lodów waniliowych, do smaku 2 łyżki syropu kokosowego (nie musi być koniecznie). Sposób przyrządzania - Schłodzone wcześniej w lodówce składniki mieszamy razem w blenderze.
Tak robiliśmy potrawy…
Tak robiliśmy
Część 3
Dziękujemy za obejrzenie prezentacji
KONIEC